wat verdient een projectcoördinator in de techniek (salaris)

Benieuwd welk salaris hoort bij de rol van projectcoördinator installatietechniek of civiele techniek? Je wilt doorgroeien naar deze functie of wilt checken of jouw huidige salaris marktconform is. Hoe dan ook, hier ontdek je het gemiddelde salaris voor junior, medior en senior projectcoördinators in de techniek.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • wat verdient een projectcoördinator?
 • Wat verdient een projectcoördinator voor salaris?

  Veel projectcoördinators in de techniek beginnen hun loopbaan als werkvoorbereider. Daardoor hebben ze al een aantal jaren ervaring voordat ze doorgroeien naar projectcoördinator. Het salaris van startende projectcoördinators ligt tussen de € 3.000,- en € 3.300,- bruto per maand. Met de jaren groei je door naar het salaris van een medior. Dat ligt tussen de € 3.500 en € 3.800,-. Word je een echte senior projectcoördinator? Dan kan je salaris € 4.500,- worden. Gemiddeld over alle niveaus heen verdienen projectcoördinators zo’n € 3.500,- bruto per maand. Ongeveer twee derde van de projectcoördinator vacatures van de werkgevers vraagt een hbo-diploma voor deze functie, de rest vraagt mbo.

  Salaris is belangrijk, maar secundaire arbeidsvoorwaarden natuurlijk ook. Denk aan een leaseauto die je ook privé mag rijden en goede pensioenregeling. Maar ook aan ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen. Die factoren zijn ook bepalend voor je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Wat doet een projectcoördinator installatietechniek?

  Als projectcoördinator installatietechniek zorg je dat werktuigbouwkundige of elektrotechnische installaties op rolletjes lopen. Je coördineert bijvoorbeeld projecten met luchtbehandelingsinstallaties, koelinstallaties en verlichtingsinstallaties. Ook kan je aan projecten werken waarbij je alle installaties voor één gebouw verzorgt. Bijvoorbeeld een ziekenhuis of kantoorgebouw.

  Dat doe je samen met de projectleider, aan wie je rapporteert. Jij verzorgt vooral de dagelijkse operatie. Van werkvoorbereiding tot uitvoering, je coördineert alles. Samen met de projectleider onderhoud je ook het contact met alle betrokkenen. Je zorgt dat de klantwensen duidelijk zijn en schept kaders. Ook schakel je met leveranciers, aannemers en de technische specialisten op de werkvloer.

  Overigens ben jij zelf ook technisch onderlegd vanuit een technische opleiding en werkervaring. Je moet tenslotte ontwerpen en calculaties controleren. Ook weet je precies hoe je alle wet- en regelgeving toepast en met welke richtlijnen je te maken hebt.

  Het artikel gaat hieronder verder.