personeel gezocht

Wat is detachering?

Wat is detachering precies? Je vraagt je af of deze manier van werken iets voor jou is. Oriënteer je goed en ontdek wat het inhoudt om bij een detacheringsbureau aan de slag te gaan.

 

wat houdt detacheren in?

Bij detachering vragen opdrachtgevers een detacheringsbureau of interimorganisatie zoals koen om een tijdelijke vacature in te vullen. Zij zoeken bijvoorbeeld iemand met specialistische kennis of professionals voor een bepaald project. Het kan ook voorkomen dat een opdrachtgever iemand zoekt ter vervanging van een verlof of om extreme drukte op te vangen.

Voor opdrachtgevers is dit rendabeler dan een professional rechtstreeks aan te nemen. Als gedetacheerde ben je in dienst bij het detacheringsbureau en werk je steeds aan een ander project bij een andere opdrachtgever. Afwisseling én zekerheid dus. Zo vergroot je in rap tempo je kennis en kunde.

"Je werkt aan projecten die aansluiten bij je ambities en leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo kom je in een groeiversneller."

Wat is detachering bij koen?

koen is een interimorganisatie voor professionals in de techniek, het publieke domein en de ICT. Jij bent de specialist die opdrachtgevers vooruit helpt. Als je bij koen werkt, doe je projecten van minimaal een half jaar. Soms langer. Vervolgens ga je door naar het volgende project. Wij vinden steeds projecten voor je die aansluiten bij je ambities.

Je hebt een vast contract bij koen. Als jouw werkgever regelt koen alles voor je. Van je salaris tot een leaseauto. Maar ook je ontwikkelmogelijkheden in de vorm van persoonlijke begeleiding, trainingen, opleidingen en kennissessies.

Het artikel gaat hieronder verder.

Verschil detacheringsbureau en uitzendbureau

Detacheren

Bij detacheren werk je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Is jouw project klaar, dan ga je gewoon door naar de volgende. Je krijgt een normale arbeidsovereenkomst met heldere afspraken over je opzegtermijn, pensioenregeling, leaseauto en meer. Zo heb je dezelfde zekerheden als wanneer je in dienst bent bij elke andere werkgever.

En bij koen? koen zorgt voor projecten waar jij tot je recht komt. Zo blijf je voorop lopen. Je bent vast bij ons in dienst. Zekerheid maar ook variatie dus. Ook investeren we in jouw ontwikkeling met opleidingspaden. Met je vaste contactpersoon voer je goede gesprekken over jouw wensen.

Je salaris is minimaal hetzelfde als wanneer je rechtstreeks bij een bedrijf werkt, maar vaak zelfs hoger. Want koen snapt wat jij waard bent. Zit er wat tijd tussen je projecten? Dan word je 100% doorbetaald. Net zoals bij ziekte. Dit is uniek, want andere detacheringsbureaus doen dit vaak niet. Bekijk maar eens wat werken bij koen inhoudt en wat jij dan krijgt.

Uitzenden

Bij uitzenden krijg je een uitzendcontract. Dat biedt minder zekerheid. Als de inlening stopt, houdt vaak ook je contract op en valt je inkomen weg. Je krijgt alleen je gewerkte uren uitbetaald. Ook is er minder focus op jouw ontwikkeling. Het uitzendbureau is de tussenpersoon die jou aandraagt bij de opdrachtgever en betaalt je salaris. Verder is de relatie met het uitzendbureau minder nauw.

"Je kan overal naartoe groeien. In de hoogte of juist in de breedte. Net wat jij wilt."

Detachering versnelt je groei

Jij bent de specialist bij koen. De slimmerik. Je zet steeds je tanden in een ander project. Zo leer je continu nieuwe organisaties en mensen kennen. Je komt vernieuwende werkwijzen en technieken tegen. Daar leer je van. Op die manier bouw je razendsnel waardevolle ervaring op. Jouw kennis en kunde neem je weer mee naar het volgende project. Bij koen noemen we dat de groeiversneller. Je kan overal naartoe groeien. In de hoogte of juist in de breedte. Net wat jij wilt.

Het artikel gaat hieronder verder.

Voordelen van detachering voor professionals

Je hebt veel afwisseling

Je hebt veel variatie in je werk, vergroot snel je netwerk en kan proeven aan verschillende branches en disciplines. Zo zie je nog eens wat van de wereld.

Je versnelt je groei

Je versterkt continu jouw kennis en kunde. Jij bent de specialist die opdrachtgevers verder brengt. In plaats van te verzanden in de waan van de dag, werk jij aan projecten die je interesseren en waar je blij van wordt.

Jouw ambitie staat voorop

koen draagt jou niet willekeurig voor op projecten, maar kijkt naar de juiste match. Je houdt dus de regie op je carrière.

Je verdient goed

Je krijgt vaak een hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden dan bij het bedrijf zelf. Je bent verzekerd van een vast inkomen.

Je krijgt volop ontwikkelmogelijkheden

Je kan je ontwikkelen zoals jij wilt. Een opleiding, training of cursus nodig? Kan allemaal.

Je werkt bij een leuke club

Je hebt bij koen een echte thuisbasis met vaste collega’s, kennissessies en leuke uitjes. Jouw eigen contactpersoon begeleidt je persoonlijk.

Voordelen van detachering voor opdrachtgevers

Je krijgt kandidaten voorgesteld

Je hoeft niet zelf professionals te zoeken en kan besparen op recruitment. koen draagt kandidaten bij jou aan.

Je krijgt een echte specialist

Je krijgt professionals in huis met ervaring, kennis en kunde. Zij brengen een frisse wind met zich mee. En de meest recente kennis, want daar zorgen we voor met onder andere opleidingen. Onze specialisten zijn gewend snel hun weg te vinden bij nieuwe opdrachtgevers.

Je bent flexibel

Je bindt professionals tijdelijk aan je organisatie. Als het financieel slechter gaat, hoef je hen niet te ontslaan. koen vindt gewoon een nieuwe opdracht voor hen.

Je draagt geen risico's

De risico’s zijn voor koen. Denk aan doorbetaling van loon bij verzuim. Als opdrachtgever betaal je alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren en draag je geen werkgeverrisico’s.

Nadelen van detachering

Als professional moet je van afwisseling houden en het leuk vinden om steeds in nieuwe omgevingen te werken. Dat vraagt lef. Ben je niet zo avontuurlijk, laat je verrassingen liever achterwege en vind je het lastig om snel relaties op te bouwen? Denk er dan nog een keertje over na.

Een mogelijk nadeel voor opdrachtgevers? Ook al hoort de professional er helemaal bij, diegene heeft een andere werkgever dan de rest van je personeel. De interimmer leert de bedrijfscultuur misschien minder goed kennen dan een vaste medewerker. Daarnaast zijn onze slimmeriken gewend om snel hun weg te vinden en een vliegende start te maken. Desondanks blijft er toch altijd sprake van een inwerktijd.

Ook voorop lopen in je vakgebied?

Dan zit je goed bij koen. Ben je professional, bekijk dan snel de techniek vacatures, overheid vacatures of ICT vacatures. Wedden dat jouw nieuwe uitdaging er tussen staat? Ben je opdrachtgever op zoek naar versterking, bekijk dan wat koen voor jou doet.

meer ontdekken