personeel gezocht

Wat is detachering? wat houdt het precies in?

Wat betekent detachering? Hoe werkt detacheren? En is het iets voor jou? koen heeft alle antwoorden op een rijtje gezet. Ontdek wat het inhoudt om bij een detacheringsbureau aan de slag te gaan. Zodat jij je goed kan oriënteren op deze afwisselende manier van werken.

naar veelgestelde vragen

  • TEG Multisite Sites
  • koen
  • detachering
  • wat is detachering?
  • Detachering betekenis

    Wat is detacheren? Opdrachtgevers vragen een detacheringsbureau zoals koen om een vacature tijdelijk in te vullen. Zij zoeken bijvoorbeeld een professional met specialistische kennis voor een project.

    Opdrachtgevers kunnen ook een gedetacheerde aannemen ter vervanging van langdurige ziekte of verlof. Of als tijdelijke invulling van een vacature als het niet lukt om een vaste medewerker te vinden. Gemiddeld duurt een opdracht 3 maanden tot een jaar. Daarna ga je weer door naar de volgende opdracht.

    Als gedetacheerde ben je in dienst bij het detacheringsbureau. Je werkt steeds aan een ander project bij een andere opdrachtgever. Afwisseling én zekerheid dus. Zo vergroot je in rap tempo je kennis en kunde.

     

    "Je werkt aan projecten die aansluiten bij je ambities en leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo kom je in een groeiversneller."

    verschil detacheren en uitzenden

    Het grote verschil tussen detacheren en uitzenden is de zekerheid. Bij detachering kom je in vaste dienst bij het detacheringsbureau. Je krijgt een arbeidsovereenkomst met vaste uren, een normale opzegtermijn en goede arbeidsvoorwaarden zoals pensioenopbouw en een leaseauto.

    Het detacheringsbureau is echt jouw werkgever en gedraagt zich ook zo. Bij ziekte krijg je jouw salaris gewoon doorbetaald. Ook als je even zonder opdracht zit, heb je salarisgarantie.

    Als gedetacheerde ben je een professional met specialistische kennis en kunde. Het bureau investeert dan ook in jouw ontwikkeling. Zodat je bijblijft in je vak. Je doet opdrachten die aansluiten bij je kennis en ambities. De relatie is persoonlijk en langdurig.

    uitzenden

    Bij uitzenden krijg je een uitzendcontract. Als de opdracht stopt of als je ziek wordt, stopt ook het contract. Dan valt je inkomen weg. Je krijgt alleen je gewerkte uren uitbetaald. Ook is er minder focus op jouw ontwikkeling. Pas als je langere tijd bij het uitzendbureau werkt, krijg je betere voorwaarden en meer zekerheid.

    Uitzendwerk is vaak algemener en vraagt minder specialistische kennis. Het uitzendbureau is een tussenpersoon. De relatie is zakelijker en gericht op de korte termijn.

    Het artikel gaat hieronder verder.

    Detachering salaris

    Verdien je minder als gedetacheerde? Zeker niet. Je verdient minimaal hetzelfde als het personeel van de opdrachtgever met dezelfde functie. Dat is wettelijk geregeld in de inlenersbeloning waar bureaus en opdrachtgevers aan gebonden zijn.

    Bij koen krijg je zelfs vaak een hoger salaris. Jouw kennis en kunde schatten we op waarde.

    Waarom detacheren?

    Detachering geeft jou de ideale combinatie van afwisseling en zekerheid. Je leert steeds andere omgevingen, mensen en werkwijzen kennen. Zo versnel je jouw groei. Ondertussen regelt het detacheringsbureau alles voor je.

    Je kan detacheren vergelijken met zzp’en, maar dan in loondienst. Jij kan je helemaal focussen op de opdrachten en je ontwikkeling. Het bureau doet de rest. Zij vinden passende opdrachten voor je in hun grote netwerk. Dat zijn ingangen die je zelf niet hebt.

    Als je even geen opdracht hebt, krijg je gewoon je salaris doorbetaald. Ook zorgt het bureau dat jij bijblijft in je vak door opleidingen en trainingen te volgen.

    "Je kan overal naartoe groeien. In de hoogte of juist in de breedte. Net wat jij wilt."

    koen detachering

    koen is een detacheringsbureau voor professionals in de techniek en het publieke domein. Jij bent de specialist die opdrachtgevers vooruit helpt. Als je bij koen werkt, doe je projecten van minimaal een half jaar. Soms langer. Vervolgens ga je door naar het volgende project. Wij vinden steeds projecten voor je die aansluiten bij je ambities.

    Je hebt een vast contract bij koen. Als jouw werkgever regelt koen alles voor je. Van je salaris tot een leaseauto. Maar ook je ontwikkelmogelijkheden in de vorm van persoonlijke begeleiding, trainingen, opleidingen en kennissessies.

    Je salaris is minimaal hetzelfde als wanneer je rechtstreeks bij een bedrijf werkt, maar vaak zelfs hoger. Want koen snapt wat jij waard bent. Zit er wat tijd tussen je projecten? Dan word je 100% doorbetaald. Net zoals bij ziekte. Dit is uniek, want andere detacheringsbureaus doen dit vaak niet. Bekijk maar eens wat werken bij koen inhoudt en wat jij dan krijgt.

    vind je vacature

    veelgestelde vragen over detacheren

    wat is detacheren?

    Detacheren betekent dat je wordt uitgeleend aan een opdrachtgever. Het detacheringsbureau regelt uitdagende opdrachten voor je. Een gedetacheerde heeft specialistische kennis en kunde. Zo help je de opdrachtgever vooruit. Ondertussen blijf je zelf ook leren. Je ontdekt tenslotte steeds nieuwe organisaties en werwijzen.

    Is de opdracht afgerond? Dan ga je weer door naar de volgende. Je hebt een arbeidsovereenkomst bij het detacheringsbureau. Zij betalen je salaris. Oók als je ziek bent of even zonder opdracht zit.

    hoe werkt detachering?

    Bij detachering ben je in dienst bij een bureau en werk je voor verschillende opdrachtgevers. Het bureau is jouw werkgever en betaalt je salaris. Ook regelt het bureau passende opdrachten voor je. Uitgaande van jouw kwaliteiten en ambities.

    Het detacheringsbureau is ook verantwoordelijk voor jouw groei. Je kan bijvoorbeeld opleidingen en trainingen volgen. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vak.

    Je komt ook in een groeiversneller omdat je steeds voor een andere opdrachtgever werkt. Gemiddeld doe je 2 opdrachten per jaar. Elke opdracht vergroot je jouw kennis en kunde weer.

    hoe lang mag een detachering duren?

    Een detachering mag zo lang duren als je wilt. Van tevoren spreken de opdrachtgever en het detacheringsbureau een termijn af. Gemiddeld duurt een opdracht 6 maanden. Bevalt het goed voor iedereen? Dan kan de opdracht verlengd worden.

    wat zijn de voordelen van detachering?

    Het grote voordelen van detachering is de afwisseling. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers. Opdracht afgerond? Dan weer door naar de volgende. Zo kom je in een groeiversneller. Je vergroot in rap tempo je kennis en kunde.

    Ondertussen hoef jij je nergens druk om te maken. Je hebt gewoon de zekerheid van een vaste werkgever: het detacheringsbureau. Samen kijk je welke opdrachten aansluiten bij je kennis en ambities. Het bureau heeft een groot netwerk en ingangen die je zelf niet hebt.

    Ook krijg je veel ontwikkelmogelijkheden. Denk aan opleidingen en trainingen. Het is tenslotte van belang dat jij de meest actuele kennis hebt. Zo kan je opdrachtgevers het beste vooruit helpen.

    wat zijn de nadelen van detachering?

    Het nadeel van detachering is dat je twee keer vakantie moet aanvragen. Bij je opdrachtgever en bij het bureau. Ook moet je jouw gewerkte uren bijhouden. Het bureau moet tenslotte jouw uren factureren aan de opdrachtgever. Dat zijn wat extra regelzaken.

    Een ander nadeel is dat je soms wat verder moet reizen. Het lukt niet altijd om een toffe opdracht dicht bij je woonplaats te vinden. Van te voren spreek je met het detacheringsbureau af wat je maximale reistijd is, bijvoorbeeld een uur.

    welke CAO is van toepassing bij detacheren?

    Als gedetacheerde val je onder de CAO voor Uitzendkrachten (ABU). Hierin staan afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen.

    Een belangrijke afspraak is dat jij hetzelfde loon krijgt als personeel bij de opdrachtgever met dezelfde functie. Je kan dus nooit minder verdienen. Overigens verdien je bij detacheringsbureaus vaak meer. Jij hebt tenslotte specialistische kennis en kunde. Met die kennis breng je opdrachtgevers vooruit.

    wie betaalt je loon bij detachering?

    Als gedetacheerde ben je in dienst bij het detacheringsbureau of interim bureau. Dat is jouw werkgever. Je krijgt je loon dan ook van het bureau.

    Zij regelen alles wat met werkgeverschap te maken heeft, zoals sociale verzekeringen, pensioen en leaseauto. Maar ook je ontwikkeling, denk aan opleidingen en trainingen die je kan volgen.

    wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

    Detacheren geeft meer zekerheid dan uitzenden. Als gedetacheerde heb je een arbeidsovereenkomst, als uitzendkracht een uitzendcontract. Bij een arbeidsovereenkomst gelden de normale ontslagregels en opzegtermijnen. Ook krijg je gewoon je salaris doorbetaald bij ziekte of als je even zonder opdracht zit. Bij uitzenden stopt je contract dan en valt je inkomen weg.

    Een ander verschil tussen detacheren en uitzenden is het soort opdrachten. Gedetacheerden hebben specialistische kennis en kunde. Opdrachten duren vaak 3 maanden tot een jaar. Uitzendwerk is algemener en vraagt minder specialistische kennis. Opdrachten duren vaak korter.

    Gedetacheerden zijn in dienst bij een detacheringsbureau. Is een opdracht afgerond, dan gaan ze weer door naar de volgende. Het bureau regelt passende opdrachten en zorgt dat de professional zich kan ontwikkelen.

    Bij uitzendwerk moet je maar afwachten of het uitzendbureau een nieuwe opdracht voor je gaat bemiddelen. Overigens krijg je na verloop van tijd wel meer zekerheid bij een uitzendbureau.