wat is detachering

Wat is detachering? wat houdt het precies in?

Wat betekent detachering? Hoe werkt detacheren? En is het iets voor jou? koen heeft alle antwoorden op een rijtje gezet. Ontdek wat het inhoudt om bij een detacheringsbureau aan de slag te gaan. Zodat jij je goed kan oriënteren op deze afwisselende manier van werken.

naar veelgestelde vragen

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • detachering
 • wat is detachering?
 • Detachering betekenis

  Wat is detacheren? Opdrachtgevers vragen een detacheringsbureau zoals koen om een vacature tijdelijk in te vullen. Zij zoeken bijvoorbeeld een professional met specialistische kennis voor een project.

  Opdrachtgevers kunnen ook een gedetacheerde aannemen ter vervanging van langdurige ziekte of verlof. Of als tijdelijke invulling van een vacature als het niet lukt om een vaste medewerker te vinden. Gemiddeld duurt een opdracht 3 maanden tot een jaar. Daarna ga je weer door naar de volgende opdracht.

  Als gedetacheerde ben je in dienst bij het detacheringsbureau. Je werkt steeds aan een ander project bij een andere opdrachtgever. Afwisseling én zekerheid dus. Zo vergroot je in rap tempo je kennis en kunde.

   

  "Je werkt aan projecten die aansluiten bij je ambities en leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo kom je in een groeiversneller."

  verschil detacheren en uitzenden

  Het grote verschil tussen detacheren en uitzenden is de zekerheid. Bij detachering kom je in vaste dienst bij het detacheringsbureau. Je krijgt een arbeidsovereenkomst met vaste uren, een normale opzegtermijn en goede arbeidsvoorwaarden zoals pensioenopbouw en een leaseauto.

  Het detacheringsbureau is echt jouw werkgever en gedraagt zich ook zo. Bij ziekte krijg je jouw salaris gewoon doorbetaald. Ook als je even zonder opdracht zit, heb je salarisgarantie.

  Als gedetacheerde ben je een professional met specialistische kennis en kunde. Het bureau investeert dan ook in jouw ontwikkeling. Zodat je bijblijft in je vak. Je doet opdrachten die aansluiten bij je kennis en ambities. De relatie is persoonlijk en langdurig.

  uitzenden

  Bij uitzenden krijg je een uitzendcontract. Als de opdracht stopt of als je ziek wordt, stopt ook het contract. Dan valt je inkomen weg. Je krijgt alleen je gewerkte uren uitbetaald. Ook is er minder focus op jouw ontwikkeling. Pas als je langere tijd bij het uitzendbureau werkt, krijg je betere voorwaarden en meer zekerheid.

  Uitzendwerk is vaak algemener en vraagt minder specialistische kennis. Het uitzendbureau is een tussenpersoon. De relatie is zakelijker en gericht op de korte termijn.

  Het artikel gaat hieronder verder.