wat is interim

Wat is interim en waarom zou je interimmer worden?

Werken als interim. Wat houdt dat in? Wat zijn de voordelen? Hoe word je interimmer? Krijg voor eens en altijd antwoord op de vragen die jou bezighouden. Zo kan je bepalen of deze manier van werken bij jou past. Eén ding is zeker: als interim professional kom je razendsnel vooruit. En dat kan gewoon met de zekerheid van een vaste werkgever.

naar veelgestelde vragen

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • detachering
 • wat is interim en waarom zou je interimmer worden?
 • interim betekenis

  Interim betekent tijdelijk of in de tussentijd. Het komt van het Latijnse ad interim. Je vult een een functie dus tijdelijk in. Vaak duurt een opdracht drie maanden tot een jaar. Daarna ga je weer door naar de volgende. Zo geniet je van veel afwisseling en uitdaging in je werk. Je leert tenslotte steeds nieuwe organisaties, mensen en werkwijzen kennen.

  Een opdracht is parttime of fulltime. Meerdere parttime opdrachten combineren kan dus ook. Je bent zzp’er of werkt bij een detacheringsbureau zoals koen.

  verschil tussen interim, zzp en uitzenden

  Als interim professional bij een detacheringsbureau heb je gewoon een vaste werkgever. Je krijgt een contract bij het bureau. Bij koen is dat meteen een vast contract, zodat je zekerheid hebt.

  Het bureau regelt opdrachten voor jou bij verschillende opdrachtgevers. Je hebt alle voordelen van in loondienst werken zoals sociale verzekeringen, pensioenopbouw en loondoorbetaling bij ziekte. Ook krijg je gewoon jouw salaris doorbetaald als je even geen opdracht hebt.

  Als zzp’er ben je overal zelf verantwoordelijk voor. Geen werk betekent geen inkomsten. Ook als uitzendkracht heb je minder zekerheid. Als het werk stopt, stopt ook je salaris.

  Met jouw kennis en kunde maak je een succes van elke opdracht. Daar staat een goede beloning tegenover.

  werken als interim

  Als interimmer doe je opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Je verzorgt bijvoorbeeld een project, vangt een zwangerschapsverlof op of versterkt een organisatie in drukke tijden. Het leuke is dat je zo snel je kennis en kunde vergroot. Je komt in een groeiversneller en loopt voorop in je vak. Ook bouw je snel een netwerk op. Dat opent deuren voor nu en later.

  Naast uitdagende opdrachten krijg je ook opleidingsmogelijkheden. Bij koen heb je daar bijvoorbeeld elk jaar een persoonlijk opleidingsbudget voor. Met daar bovenop ook trainingen, onbeperkt e-learnings en kennissessies met vakcollega’s.

  Ook doorgroeien is makkelijker en sneller als interim professional. koen helpt je de juiste kennis en kunde te vergaren, bijvoorbeeld met cursussen. We zorgen voor opdrachten die aansluiten bij je ambities. Zo kan je de functie gaan uitoefenen die je wilt. Wanneer jij eraan toe bent. Je hoeft dus niet te wachten tot er een keer een plek vrijkomt.

  interim salaris

  Krijg je minder salaris als interim professional? Juist niet. Je salaris is minimaal hetzelfde als medewerkers in directe dienst krijgen. Dat is wettelijk zo geregeld.

  Vaak verdien je zelfs meer. Je moet tenslotte flexibel zijn, snel je weg vinden in nieuwe organisaties en van aanpakken weten. Met jouw kennis en kunde maak je een succes van elke opdracht. Daar staat een goede beloning tegenover.

  Het artikel gaat hieronder verder.