wat is interim

Wat is interim en waarom zou je interimmer worden?

Werken als interim. Wat houdt dat in? Wat zijn de voordelen? Hoe word je interimmer? Krijg voor eens en altijd antwoord op de vragen die jou bezighouden. Zo kan je bepalen of deze manier van werken bij jou past. Eén ding is zeker: als interim professional kom je razendsnel vooruit. En dat kan gewoon met de zekerheid van een vaste werkgever.

naar veelgestelde vragen

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • detachering
 • wat is interim en waarom zou je interimmer worden?
 • interim betekenis

  Interim betekent tijdelijk of in de tussentijd. Het komt van het Latijnse ad interim. Je vult een een functie dus tijdelijk in. Vaak duurt een opdracht drie maanden tot een jaar. Daarna ga je weer door naar de volgende. Zo geniet je van veel afwisseling en uitdaging in je werk. Je leert tenslotte steeds nieuwe organisaties, mensen en werkwijzen kennen.

  Een opdracht is parttime of fulltime. Meerdere parttime opdrachten combineren kan dus ook. Je bent zzp’er of werkt bij een detacheringsbureau zoals koen.

  verschil tussen interim, zzp en uitzenden

  Als interim professional bij een detacheringsbureau heb je gewoon een vaste werkgever. Je krijgt een contract bij het bureau. Bij koen is dat meteen een vast contract, zodat je zekerheid hebt.

  Het bureau regelt opdrachten voor jou bij verschillende opdrachtgevers. Je hebt alle voordelen van in loondienst werken zoals sociale verzekeringen, pensioenopbouw en loondoorbetaling bij ziekte. Ook krijg je gewoon jouw salaris doorbetaald als je even geen opdracht hebt.

  Als zzp’er ben je overal zelf verantwoordelijk voor. Geen werk betekent geen inkomsten. Ook als uitzendkracht heb je minder zekerheid. Als het werk stopt, stopt ook je salaris.

  Met jouw kennis en kunde maak je een succes van elke opdracht. Daar staat een goede beloning tegenover.

  werken als interim

  Als interimmer doe je opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Je verzorgt bijvoorbeeld een project, vangt een zwangerschapsverlof op of versterkt een organisatie in drukke tijden. Het leuke is dat je zo snel je kennis en kunde vergroot. Je komt in een groeiversneller en loopt voorop in je vak. Ook bouw je snel een netwerk op. Dat opent deuren voor nu en later.

  Naast uitdagende opdrachten krijg je ook opleidingsmogelijkheden. Bij koen heb je daar bijvoorbeeld elk jaar een persoonlijk opleidingsbudget voor. Met daar bovenop ook trainingen, onbeperkt e-learnings en kennissessies met vakcollega’s.

  Ook doorgroeien is makkelijker en sneller als interim professional. koen helpt je de juiste kennis en kunde te vergaren, bijvoorbeeld met cursussen. We zorgen voor opdrachten die aansluiten bij je ambities. Zo kan je de functie gaan uitoefenen die je wilt. Wanneer jij eraan toe bent. Je hoeft dus niet te wachten tot er een keer een plek vrijkomt.

  interim salaris

  Krijg je minder salaris als interim professional? Juist niet. Je salaris is minimaal hetzelfde als medewerkers in directe dienst krijgen. Dat is wettelijk zo geregeld.

  Vaak verdien je zelfs meer. Je moet tenslotte flexibel zijn, snel je weg vinden in nieuwe organisaties en van aanpakken weten. Met jouw kennis en kunde maak je een succes van elke opdracht. Daar staat een goede beloning tegenover.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  interim opdrachten

  Hoe vind je interim opdrachten? Als zzp’er ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Je moet dus netwerken, acquisitie doen en zorgen dat je online vindbaar bent. Werk je bij een detacheringsbureau, dan doet het bureau dit allemaal voor jou. Het bureau heeft het netwerk en de ingangen. koen kent bijvoorbeeld vacatures als eerste. Zo kom je op plekken waar je anders niet zou komen.

  interimmer worden

  Op interim basis gaan werken is vrij eenvoudig. Zoek een bureau waarmee het klikt en zij regelen de rest. Er zijn veel verschillende soorten detacheringsbureaus, dus bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt in een werkgever.

  Sommige bureaus zijn actief in veel verschillende vakgebieden. Andere bureaus zijn juist gespecialiseerd. Vergelijk bureaus en kijk wat zij jou te bieden hebben. Bij koen ligt de focus bijvoorbeeld op jouw ontwikkeling en het persoonlijke contact met elkaar. Samen bouwen we aan jouw carrière in de techniek of de publieke sector.

  dit krijg je bij koen

  interim vacatures

  De beste interim opdracht voor jou vind je bij koen. Wil jij je groei versnellen in de techniek of bij de overheid?

  bekijk de interim vacatures

  vind jouw interim vacature

  Nieuw
  Nieuw

  service monteur

  Je houdt van afwisseling en werkt bij verschillende bedrijven aan machines, intelligente apparaten of industriële controlesystemen.

  Gepubliceerd 25 september 2023
  • High Tech
  • MBO - 4
  • € 3.500,−
  • Enschede
  • 1 - 3 jaar
  Nieuw
  Nieuw

  service engineer

  Ben jij woonachtig in de omgeving van Enschede en op zoek naar een prachtige functie als service engineer? Dan heeft koen de baan voor jou!

  Gepubliceerd 25 september 2023
  • High Tech
  • HBO Bachelor
  • € 3.900,−
  • Enschede
  • 1 - 3 jaar
  Nieuw
  Nieuw

  mechatronisch monteur

  Ben jij op zoek naar een prachtige baan als mechatronisch monteur? Je werkt aan automatiseringssystemen, intelligente apparaten of industriële controlesystemen.

  Gepubliceerd 25 september 2023
  • High Tech
  • MBO - 3
  • € 3.200,−
  • Enschede
  • 1 - 3 jaar

  veelgestelde vragen over interim

  wat is interim en ad interim?

  Deze termen betekenen hetzelfde, namelijk dat een functie tijdelijk wordt vervult. Iemand die interim is, heeft een functie dus voor een korte periode. Meestal drie maanden tot een jaar.

  Dit kan verschillende redenen hebben. Een organisatie heeft versterking nodig voor een project of voor topdrukte. Een vaste medewerker is langdurig ziek of met verlof. Of een vacature wordt langere tijd niet ingevuld. Een interim professional helpt de opdrachtgever dan uit de brand. Is de opdracht afgerond, dan gaat de professional weer door naar de volgende klus.

  Het grote voordeel van werken op interim basis is dat je veel verschillende opdrachtgevers leert kennen en snel veel ervaring opdoet.

  wat is een interim functie?

  Een interim functie is een tijdelijke functie. In principe kunnen alle banen op interim basis uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld voor een bepaald project of als extra capaciteit tijdens drukte.

  Ook door langdurige afwezigheid van een collega kan een interim functie ontstaan. Of als een vacature lange tijd niet ingevuld kan worden met een vaste medewerker.

  Interim is dan een ideale oplossing. De opdrachtgever krijgt de juiste versterking. En de professional kan zich weer vastbijten in een nieuwe uitdaging op een nieuwe plek.

  wat is een interim professional?

  Een interim professional werkt bij verschillende opdrachtgevers. Is de opdracht afgerond, dan ga je weer door naar de volgende. Zo leer je steeds nieuwe organisaties kennen en doe je snel ervaring op.

  Je bent gewoon in loondienst bij een detacheringsbureau en hebt alle zekerheden van een vaste werkgever. Het bureau regelt alles voor je. In hun grote netwerk vinden zij opdrachten die aansluiten bij jouw ambities.

  Een interimmer kan ook een zzp’er zijn. In dat geval regel je zelf alles.

  hoe word je interim?

  Je kan interimmer worden door bij een detacheringsbureau te gaan werken. Je komt bij het bureau in dienst en zij vinden de juiste opdrachten voor jou. Passend bij je kennis en ambities.

  Het voordeel van een bureau is dat je er voor je wordt gezorgd. Je hebt de zekerheid van een vaste werkgever, krijgt opleidingsmogelijkheden en je salaris wordt gewoon doorbetaald. Ook als je even geen opdracht hebt.

  Door te gaan zzp’en kan je ook interim worden. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor je opdrachten en alles wat daarbij komt kijken. Zonder opdracht heb je geen inkomsten.

  waarom werken als imterim? Wat zijn de voordelen?

  Het grootste voordeel van werken als interim is de afwisseling. Geen opdracht is hetzelfde. Je wordt telkens uitgedaagd om je kennis en kunde te vergroten. Ook leer je veel verschillende organisaties, mensen en werkwijzen kennen. Goed voor je ervaring en goed voor je netwerk.

  Je groeit overigens niet alleen op professioneel vlak. Ook jouw persoonlijke vaardigheden krijgen een boost. Elke opdracht is een kans om jezelf te versterken. Werk je bij een bureau, dan krijg je ook mooie opleidingsmogelijkheden. Bij koen bijvoorbeeld een jaarlijks opleidingsbudget, trainingen, kennissessies met collega’s en onbeperkt e-learnings.

  Ook doorgroeien is een stuk makkelijker en sneller. Werk je bij één organisatie, dan moet er maar net een plek vrijkomen. Bij koen creëren we die plek voor jou. Je volgt bijvoorbeeld een opleiding om de juiste kennis en kunde op te doen voor jouw ambitiefunctie. Wij zorgen voor de opdrachten waar jij die ambitie kan realiseren, zodat je de functie kan uitvoeren.

  wat zijn de nadelen van werken als interim?

  Werken als interim brengt continu verandering met zich mee. Gemiddeld doe je twee opdrachten per jaar. Je moet dus steeds je weg vinden in nieuwe organisaties en samenwerken met verschillende mensen. Niet iedereen vindt dat leuk. Interimmen is geen goede keuze als jij liever jarenlang op één plek zit.

  Ook kan het een nadeel zijn dat je met twee partijen te maken hebt. Het bureau (je werkgever) en de opdrachtgever. Vakanties moet je bijvoorbeeld met beiden afstemmen. Ook moet je jouw uren indienen, zodat jouw gewerkte uren gefactureerd kunnen worden aan de opdrachtgever. Een paar extra administratieve handelingen dus.

  kan je als interim werken in loondienst?

  Je kan als interim in loondienst werken door bij een detacheringsbureau aan de slag te gaan. Het bureau is dan jouw werkgever. Je krijgt een vast salaris, bouwt pensioen op, krijgt doorbetaald bij ziekte en meer. Gewoon alle voordelen die bij werken in loondienst horen. Dat is ideaal als je afwisseling wilt in je werk, maar ook zekerheid.

  hoe lang kan je als interim werken?

  Een interim opdracht duurt meestal drie maanden tot een jaar. Daarna ga je als weer door naar de volgende opdracht. Je kan je hele leven als interimmer werken. Zolang je het maar leuk vindt om steeds andere opdrachtgevers, mensen en werkwijzen te leren kennen. Je doet in ieder geval veel ervaring op en vergroot razendsnel je kennis en kunde.