trainingen

trainingen

Jouw groei staat voorop bij koen. Als professional bij ons in dienst kan je dan ook kiezen uit meer dan 30 vakinhoudelijke- en persoonlijke trainingen. Zo vergroot je jouw kennis en kunde. Jaarlijks nemen we het trainingsaanbod in onze academy onder de loep. Want we snappen dat jij voorop wilt lopen. Dat betekent inspelen op recente ontwikkelingen in het vakgebied. Wat wil jij leren? Daar draait het om.

alle ontwikkelmogelijkheden bij koen

de trainingen

Er gebeurt een hoop in de techniek en het publieke domein. En die ontwikkelingen gaan snel. Jij wilt natuurlijk over de meest actuele kennis en kunde beschikken. Daar is het trainingsaanbod dan ook op gericht. Werk je bij koen, dan kan je allerlei vakinhoudelijke en persoonlijke trainingen volgen in onze academy. Want een echte specialist heeft niet alleen de juiste vakkennis, maar ook de juiste soft skills.

jouw voordelen

Ben jij in dienst bij koen, dan profiteer je van alle voordelen van onze academy:

  • Volg kosteloos 3 trainingen per jaar.
  • Word begeleid door ervaren trainers en docenten.
  • Leer in kleine groepen van 8 tot 12 deelnemers, zodat er tijd is voor persoonlijke aandacht.
  • Netwerk met je collega’s en wissel ervaringen uit.
  • Pas de opgedane kennis direct toe in de praktijk.
  • Inclusief bewijs van deelname, trainingsmateriaal en catering.

blijven leren, ontwikkelen, verbeteren

opleidingen

Naast trainingen krijg je nog een hoop andere ontwikkelmogelijkheden als je bij koen werkt. Zo kan je opleidingen volgen naast je werk. Bijvoorbeeld een post-hbo-opleiding of high potential programma. Met een opleiding word je in 1 à 2 jaar een echte specialist in je vak. Ook leg je hiermee een uitstekende basis om door te groeien.

e-learnings en persoonlijk studiebudget

Liever in hapklare brokjes leren? Dan kan je kiezen uit meer dan 300 e-learnings die je kan volgen waar en wanneer je maar wilt. Bovendien krijg je per jaar € 1.250,- persoonlijk opleidingsbudget om vrij te besteden aan jouw ontwikkeling.

kennissessies en coaching

Je leert ook samen met andere professionals zoals jij. Met regelmaat neem je deel aan kennissessies met jouw collega’s. Om te sparren en ervaringen uit te wisselen. Want de specialisten van koen hebben met z’n allen een enorme rijkdom aan kennis en kunde. En hadden we al gezegd dat je persoonlijke coaching krijgt in je loopbaan? Samen met je vaste begeleider maak je een ontwikkelplan en evalueer je de voortgang. Zo blijf jij groeien.

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

persoonlijke trainingen

adviesvaardigheden

Met deze training versterk je jouw adviesvaardigheden, zodat jouw advies serieus wordt genomen en niet ergens in een laatje belandt. Zo verhoog jij je toegevoegde waarde als adviseur. Dit is ook een handige training als je beter wilt leren rapporteren aan je leidinggevende.

assertief optreden

Vind je het soms lastig om duidelijk voor je mening uit te komen? Heb je moeite om ‘nee’ te zeggen? Of ben je juist te direct of bot? Dit alles heeft te maken met assertiviteit. In deze persoonlijke training leer je beter voor jezelf op te komen en zorg je ervoor dat je nog steeds samen door één deur kan.

assetmanagement

In deze training leer je de basisprincipes en ontdek je de ervaringen van verschillende bedrijven met assetmanagement. Aan het einde van deze training kan je de principes van assetmanagement direct in je werksituatie toepassen. Ook heb je bepaald welke rol je binnen assetmanagement hebt. En kan je jouw bijdrage direct verbeteren.

effectief communiceren

Vind je het lastig om kritiek te uiten? Ben je wel eens kort door de bocht in je communicatie? Vraag je je af waarom er tijdens de vergadering niet naar je wordt geluisterd? In deze training leer je beknopt je boodschap over te brengen, een ander te bevragen en feedback te geven.

het merk 'ik'

Je wilt graag van toegevoegde waarde zijn voor je team en de opdrachtgever. Maar hoe verkoop je jezelf? Welk beeld hebben collega’s van jou? En hoe presenteer je jezelf? In deze training ga je daarmee aan de slag.

krachtig leiderschap

Hoe wil jij leidinggeven? Wat wordt er nu eigenlijk van je gevraagd in deze rol? Welke waarde wil jij toevoegen? Neem plaats in de training krachtig leiderschap. Je leert je persoonlijke kracht als leider kennen en gebruiken. Zodat je in verschillende praktijksituaties het beste uit jezelf en je team kan halen.

mindmapping

Verlies je wel eens hoofd- en bijzaken uit het oog? Kost het je veel tijd om dingen zo op te schrijven dat je het onthoudt? Na deze training breng je gemakkelijker en overzichtelijker informatie in kaart. Je leert hoe mindmapping werkt en hoe je mindmaps kan gebruiken in je eigen werkpraktijk. Hierdoor onthoud je informatie gemakkelijker en ben je beter in staat om out-of-the-box te denken.

overtuigend communiceren

Iedereen met ideeën en plannen wil anderen kunnen overtuigen van de toepasbaarheid ervan. Wat zorgt ervoor dat je echt overtuigend overkomt? Hoe breng je jouw boodschap op de juiste manier over, afgestemd op de ontvanger, zodat je het gewenste effect bereikt? Dat leer je tijdens de training overtuigend communiceren.

persoonlijke effectiviteit

Hoe weet je of je het beste uit jezelf haalt? Tijdens de training persoonlijke effectiviteit vergroot je jouw kennis over je kernkwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Je ontdekt je sterke en zwakke punten en leert er effectief mee om te gaan.

presteren onder druk

Uitdagend werk geeft energie, maar veranderingen in de organisatie, aanhoudende werkdruk of je privésituatie veroorzaken soms spanningen en stress. In de training presteren onder druk leer je stress te herkennen. En ontdek je strategieën om de balans te houden tussen positieve en negatieve stress. Door stressmanagement ontwikkel je ander gedrag, waardoor je beter leert omgaan met stress.

profileren en netwerken

Bij koen ben je ambitieus. Je weet wat je kan en waar je naartoe wilt. Nu wil je anderen overtuigen van jouw toegevoegde waarde. Je wilt jezelf zo goed mogelijk presenteren. Na deze training weet je hoe je jouw toegevoegde waarde kan laten zien.

situationeel leidinggeven

Als leidinggevende sta je voor een nieuwe uitdaging. Er wordt van je verwacht dat je het beste uit je team haalt. Maar hoe doe je dat? In de training situationeel leidinggeven leer je je eigen voorkeursstijl van leidinggeven kennen. Je kan verschillende stijlen toepassen op basis van de situatie, zoals instructie, begeleiding, coaching en delegeren. Zo ben je beter in staat in verschillende situaties de meest effectieve aanpak te kiezen.

succesvol beïnvloeden

Sommige leiders krijgen haast alles gedaan bij hun medewerkers. Op de één of andere manier raken ze telkens de juiste snaar. Hoe doen ze dat toch? Door je beïnvloedingsvaardigheden te versterken, ben je beter in staat de ander positief te sturen. Zo kom je gemakkelijker tot een gezamenlijk resultaat.

timemanagement

Zitten er voor jou niet genoeg uren in een werkdag? Kom je altijd tijd tekort? Vergeet je dingen? Is het werk voor je gevoel nooit af? In de training Timemanagement leer je efficiënt en doelgericht werken en leer je omgaan met tijdnood.

vakinhoudelijke trainingen

AutoCAD basis

Deze training start met de basistechnieken om een eenvoudige tekening te maken en te bewerken. Vervolgens ga je deze technieken verder ontwikkelen. Alleen de meest essentiële tools en concepten worden behandeld, waardoor niet elk commando of elke optie in AutoCAD aan bod komt.

AutoCAD vervolg

Deze training gaat verder waar de basistraining ophield. Je krijgt inzicht in verdere tekentechnieken. Denk aan layers, blocks en templates. Deze leer je niet alleen te gebruiken, maar ook aan te maken. Na deze cursus kan je AutoCAD efficiënt gebruiken.

BIM awareness

Maak kennis met de mogelijkheden van BIM. Hierbij ga je in op de huidige situatie en toekomstige BIM-situatie. Verder komt de toegevoegde waarde van BIM aan bod. En waar je aan moet denken bij de start van een BIM-project.

FME

Feature Manipulation Engine is een populaire oplossing om de interoperabiliteit tussen verschillende soorten data in de Geo-wereld te bewerkstelligen. Na afloop van de training kan je zelfstandig diverse CAD- en GIS-formaten analyseren, visualiseren en omzetten naar diverse andere formaten.

integrale procesbeheersing

Vrijwel alle werkzaamheden binnen de bouw en infrastructuur gebeuren projectmatig. Maar wat betekent projectmatig werken precies? Hoe zorg je ervoor dat het vooraf gewenste resultaat aan het eind van een project ook daadwerkelijk opgeleverd wordt, binnen de gestelde eisen en randvoorwaarden? Integrale projectbeheersing is een methodiek die ervoor zorgt dat het project op de rails blijft.

Python

Python is een programmeertaal die steeds meer gebruikt wordt in diverse organisaties. Met name in technisch georiënteerde organisaties die een digitale ontwikkeling doormaken en steeds meer te maken krijgen met (GIS-)visualisaties en simulaties. Na afloop ben je bekend met de basisprincipes van programmeren in Python. Je kan dan zelfstandig Python-programma’s ontwikkelen.

risicomanagement

De training Risicomanagement behandelt op een hele praktische manier de stappen die je moet doorlopen bij het uitvoeren van een risicoanalyse. Ook slaat het de brug naar risicomanagement als onlosmakelijk onderdeel van goed projectmanagement. Je leert de samenhang te zien tussen risicoanalyse en risicomanagement. Ook ontdek je hoe en met wie je gericht naar risico’s kan zoeken (gegeven de doelstelling van je project en hoe risico’s opgeschreven, ingeschat en geprioriteerd dienen te worden).

Solidworks

Tijdens deze training leer je hoe je het meest productief met Solidworks kan werken. Van schets tot model, van part tot assembly, van ontwerp tot werktekening.

zakelijk schrijven

In deze training leer je teksten zo te schrijven dat ze aansluiten bij de doelgroep. Je ontdekt hoe je de boodschap duidelijk, kort en bondig overbrengt. Daarnaast komen de meest gemaakte fouten in spelling en grammatica aan bod.

NEN 1010

Werken aan elektrische installaties wordt steeds ingewikkelder. Qua techniek én qua regelgeving. De regelgeving wordt alsmaar complexer en is sterk aan wijzigingen onderhevig. De training NEN 1010 brengt je op de hoogte van alle essentiële aspecten en consequenties van de NEN 1010 voor jouw werksituatie.

NEN 3140

In deze training krijg je inzicht in de mogelijke gevaren tijdens de werkzaamheden en de in acht te nemen voorzorgsmaatregelen. De praktische voorbeelden schetsen een duidelijk beeld. Vervolgens doe je de vaardigheid op om te allen tijde te onderkennen of het veilig is de werkzaamheden voort te zetten.

UAV-gc

Heb je regelmatig te maken met contractuele zaken binnen infrastructuur- en bouwprojecten? De UAV-gc wordt steeds vaker in deze projecten toegepast. En vereist een geheel andere aanpak en denkwijze dan een traditioneel contract met een RAW-bestek. Maar hoe kan je een goede afweging maken tussen de verschillende contracttypen? Wat is de aanpak als de keuze valt op de UAV-gc? Tijd om meer te weten over het succesvol toepassen van de UAV-gc en ermee aan de slag te gaan.

heb je een vraag over de ontwikkelmogelijkheden bij koen? of wil je eens vrijblijvend kennismaken? laat van je horen

vind jouw vacature