hoe werkt detachering

hoe werkt detachering voor werknemers?

Detacheren lijkt je wel wat. Veel afwisseling in je werk, veel organisaties leren kennen, veel blijven leren. En dat met de zekerheid van een vaste werkgever. Maar hoe werkt detachering precies? Hoe zit het met je salaris, contract, pensioen en CAO? Ontdek hoe het wettelijk allemaal werkt.

 

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • detachering
 • hoe werkt detachering?
 • wat betekent detacheren?

  Detacheren wil zeggen dat je in dienst bent bij een detacheringsbureau. Het bureau leent jou vervolgens uit aan passende opdrachtgevers. Bijvoorbeeld om een project te verzorgen, een verlof op te vangen of een vacature tijdelijk in te vullen.

  Meestal duren opdrachten 3 maanden tot een jaar. Daarna ga je weer door naar de volgende opdracht. Op deze manier vergroot je jouw kennis en kunde razendsnel.

  Het detacheringsbureau is jouw werkgever en betaalt je salaris. Zij regelen de juiste opdrachten voor jou. Ook zorgen zij dat jij je blijft ontwikkelen met bijvoorbeeld opleidingen en trainingen.

  Bij koen krijg je meteen een vast contract. Wij geloven in jouw kennis en kunde en willen je graag zekerheid bieden.

  detachering arbeidsovereenkomst

  Bij een detacheringsbureau krijg je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. Bij een contract voor bepaalde tijd stopt je dienstverband op de einddatum. Natuurlijk kan je contract wel verlengd worden. Bij een contract voor onbepaalde tijd is er geen einddatum en ben je vast in dienst. Je hebt een normale opzegtermijn en de normale ontslagregels gelden.

  Bij koen krijg je meteen een vast contract. Voor onbepaalde tijd dus. Wij geloven in jouw kennis en kunde en willen je graag zekerheid bieden.

  detachering CAO

  Als gedetacheerde val je onder de CAO voor Uitzendkrachten (ABU). Deze regelt onder andere gelijke beloning, pensioen, vakantiedagen en andere arbeidsvoorwaarden. Branchevereniging ABU sluit de CAO af samen met de vakbonden.

  inlenersbeloning

  Je hebt als gedetacheerde recht op dezelfde beloning als medewerkers van de opdrachtgever met dezelfde functie. Dat is geregeld in de inlenersbeloning. De inlenersbeloning komt voort uit het loonvoorschrift van de Wet allocatie arbeid door intermediairs (Waadi). Per 1 januari 2023 bestaat de inlenersbeloning uit 10 pijlers. Dit is bepaald in artikel 16 van de CAO voor Uitzendkrachten (ABU):

  1. Het bruto loon conform de schaal waarin de werknemer is ingedeeld
  2. ATV / ADV dagen
  3. Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren
  4. Initiële loonsverhogingen, zoals bij inlener bepaald
  5. Onkostenvergoedingen
  6. Periodieken
  7. Vergoeding van reisuren en/of reistijd
  8. Eenmalige uitkeringen
  9. Thuiswerkvergoedingen
  10. Vaste eindejaarsuitkering

  Het artikel gaat hieronder verder.