voordelen en nadelen detachering

de voordelen en nadelen van detachering

Detachering is een schoolvoorbeeld van een win-winsituatie. De gedetacheerde heeft afwisseling, maar toch zekerheid in het werk. De opdrachtgever haalt specialistische kennis in huis. Beiden versnellen zo hun groei. Maar zijn er ook minder leuke kanten? Ontdek de voordelen en nadelen van detachering.

 

voordelen van detachering voor werknemers

je hebt veel afwisseling

Je hebt veel variatie in je werk, vergroot snel je netwerk en kan proeven aan verschillende branches en disciplines. Zo zie je nog eens wat van de wereld.

je versnelt je groei

Je versterkt continu jouw kennis en kunde. Jij bent de specialist die opdrachtgevers verder brengt. In plaats van te verzanden in de waan van de dag, werk jij aan projecten die je interesseren en waar je blij van wordt.

jouw ambitie staat voorop

koen draagt jou niet willekeurig voor op opdrachten, maar kijkt naar de juiste match. Je houdt dus de regie op je carrière.

je verdient goed

Je krijgt vaak een hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden dan bij het bedrijf zelf. Je bent verzekerd van een vast inkomen.

je krijgt volop ontwikkelmogelijkheden

Je kan je ontwikkelen zoals jij wilt. Een opleiding, training of cursus nodig? Kan allemaal.

je werkt bij een leuke club

Je hebt bij koen een echte thuisbasis met vaste collega’s, kennissessies en leuke uitjes. Jouw eigen contactpersoon begeleidt je persoonlijk.

"Je werkt aan projecten die aansluiten bij je ambities en leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo kom je in een groeiversneller."

voordelen van detachering voor opdrachtgevers

je krijgt passende kandidaten voorgesteld

Je hoeft niet zelf professionals te zoeken en kan besparen op recruitment. koen draagt de juiste kandidaten bij jou aan. En nog snel ook.

je krijgt een echte specialist

Je krijgt professionals in huis met specialistische kennis en kunde. Zij brengen een frisse wind met zich mee. En de meest actuele kennis, want daar zorgen we voor met onder andere opleidingen.

je bent flexibel

Je bindt professionals tijdelijk aan je organisatie. Als het financieel slechter gaat, hoef je hen niet te ontslaan. koen vindt gewoon een nieuwe opdracht voor hen.

je draagt geen risico's

De risico’s zijn voor koen. Denk aan doorbetaling van loon bij ziekte. Als opdrachtgever betaal je alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren en draag je geen werkgeverrisico’s.

nadelen van detachering voor werknemers

Als professional moet je van afwisseling houden en het leuk vinden om steeds in nieuwe omgevingen te werken. Dat vraagt lef. Ben je niet zo avontuurlijk, laat je verrassingen liever achterwege en vind je het lastig om snel relaties op te bouwen? Denk er dan nog een keertje over na.

Een ander nadeel van detachering is dat je vrije dagen afstemt met twee partijen. De opdrachtgever en het detacheringsbureau. Ook moet je jouw uren indienen, zodat het bureau een factuur kan sturen naar de opdrachtgever. Het brengt dus wat extra regeldingen met zich mee.

Als laatste heb je soms meer reisafstand. Hoe groot is tenslotte de kans dat die ene toffe opdracht net in jouw woonplaats is? Van tevoren maak je afspraken over je maximale reisduur. Bijvoorbeeld 1 uur.

Nadelen van detachering voor opdrachtgevers

Een nadeel voor opdrachtgevers is dat de gedetacheerde tijdelijk komt versterken. De professional leert de organisatie en bedrijfscultuur minder goed kennen dan een vaste medewerker. Gedetacheerden zijn gewend om snel hun weg te vinden in een nieuwe organisatie. Desondanks is er altijd een inwerkperiode.

loop voorop in je vak

Ben je professional, bekijk dan snel de techniek vacatures, overheid vacatures of ICT vacatures. Wedden dat jouw nieuwe uitdaging er tussen staat? Ben je opdrachtgever op zoek naar versterking, bekijk dan wat koen voor jou doet.

voor professionals voor opdrachtgevers

vind je vacature