

de voordelen en nadelen van detachering
Detachering is een schoolvoorbeeld van een win-winsituatie. De gedetacheerde heeft afwisseling, maar toch zekerheid in het werk. De opdrachtgever haalt specialistische kennis in huis. Beiden versnellen zo hun groei. Maar zijn er ook minder leuke kanten? Ontdek de voordelen en nadelen van detachering.
voordelen van detachering voor werknemers
Je hebt veel variatie in je werk, vergroot snel je netwerk en kan proeven aan verschillende branches en disciplines. Zo zie je nog eens wat van de wereld.
Je versterkt continu jouw kennis en kunde. Jij bent de specialist die opdrachtgevers verder brengt. In plaats van te verzanden in de waan van de dag, werk jij aan projecten die je interesseren en waar je blij van wordt.
koen draagt jou niet willekeurig voor op opdrachten, maar kijkt naar de juiste match. Je houdt dus de regie op je carrière.
Je krijgt vaak een hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden dan bij het bedrijf zelf. Je bent verzekerd van een vast inkomen.
Je kan je ontwikkelen zoals jij wilt. Een opleiding, training of cursus nodig? Kan allemaal.
Je hebt bij koen een echte thuisbasis met vaste collega’s, kennissessies en leuke uitjes. Jouw eigen contactpersoon begeleidt je persoonlijk.

voordelen van detachering voor opdrachtgevers
Je hoeft niet zelf professionals te zoeken en kan besparen op recruitment. koen draagt de juiste kandidaten bij jou aan. En nog snel ook.
Je krijgt professionals in huis met specialistische kennis en kunde. Zij brengen een frisse wind met zich mee. En de meest actuele kennis, want daar zorgen we voor met onder andere opleidingen.
Je bindt professionals tijdelijk aan je organisatie. Als het financieel slechter gaat, hoef je hen niet te ontslaan. koen vindt gewoon een nieuwe opdracht voor hen.
De risico’s zijn voor koen. Denk aan doorbetaling van loon bij ziekte. Als opdrachtgever betaal je alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren en draag je geen werkgeverrisico’s.
nadelen van detachering voor werknemers
Als professional moet je van afwisseling houden en het leuk vinden om steeds in nieuwe omgevingen te werken. Dat vraagt lef. Ben je niet zo avontuurlijk, laat je verrassingen liever achterwege en vind je het lastig om snel relaties op te bouwen? Denk er dan nog een keertje over na.
Een ander nadeel van detachering is dat je vrije dagen afstemt met twee partijen. De opdrachtgever en het detacheringsbureau. Ook moet je jouw uren indienen, zodat het bureau een factuur kan sturen naar de opdrachtgever. Het brengt dus wat extra regeldingen met zich mee.
Als laatste heb je soms meer reisafstand. Hoe groot is tenslotte de kans dat die ene toffe opdracht net in jouw woonplaats is? Van tevoren maak je afspraken over je maximale reisduur. Bijvoorbeeld 1 uur.
Nadelen van detachering voor opdrachtgevers
Een nadeel voor opdrachtgevers is dat de gedetacheerde tijdelijk komt versterken. De professional leert de organisatie en bedrijfscultuur minder goed kennen dan een vaste medewerker. Gedetacheerden zijn gewend om snel hun weg te vinden in een nieuwe organisatie. Desondanks is er altijd een inwerkperiode.
loop voorop in je vak
Ben je professional, bekijk dan snel de techniek vacatures of overheid vacatures. Wedden dat jouw nieuwe uitdaging er tussen staat? Ben je opdrachtgever op zoek naar versterking, bekijk dan wat koen voor jou doet.