Grenzen verleggen: ontwerper Jawid specialiseert zich in (3D) wegenbouw

Grenzen verleggen: ontwerper Jawid specialiseert zich in (3D) wegenbouw
Terug naar overzicht
ervaringen techniek

Grenzen verleggen: ontwerper Jawid specialiseert zich in (3D) wegenbouw

Jawid Sadat (37) kan urenlang praten over snelwegen. Na zijn studie civiele techniek kiest hij dan ook voor wegontwerp. Bij koen werkt hij aan mooie projecten zoals het doortrekken van de A15, de verlenging van de A16 en het onderhoud op Schiphol. “Geen opdracht is hetzelfde. Er valt altijd iets nieuws te leren.”

Trotse ontwerper

“Alles wat je in de infrastructuur ziet, is door civiele engineers gemaakt,” trapt Jawid af. “De wegen, stations, bruggen, vliegvelden; alles draagt de stempel van onze inzet en creativiteit. Het geeft mij een trots gevoel wanneer ik langs een project rijd waaraan ik heb meegewerkt.”

En trots mag hij zeker zijn. Op dit moment kan hij wijzen naar zijn bijdrage aan kleine wegen en fietspaden. Maar over twee jaar gaat de nieuwe A16 bij Rotterdam open. Een miljardenproject waaraan hij heeft meegewerkt.

Verlenging A16

De wegen ten noordoosten van Rotterdam raken steeds meer verstopt. Dagelijks worden de A16 en A13 geteisterd door files. Om de doorstroom te verbeteren, komt er een nieuwe snelweg. Deze strekt zich uit over 11 kilometer tussen de A16 bij knooppunt Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

Bijzonder aan dit project is dat de rijksweg, inclusief tunnel, 100% energieneutraal wordt. Een knappe prestatie. Zeker als je bedenkt dat de snelweg jaarlijks dezelfde hoeveelheid energie verbruikt als 1.000 huishoudens.

bekijk het project A16

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

De aanleg is gestart in 2019. Voltooid is de snelweg pas in 2025. Het duurt dus nog even voordat Jawid er zelf overheen kan rijden. In de tussentijd denkt hij met plezier terug aan deze opdracht, die hij bij koen deed voor Dura Vermeer.

Details ontwerpen

Voor de uitbreiding van de A16 (project de Groene Boog) is Jawid verantwoordelijk voor het ontwerpen van de details. Denk aan verhardingen, hemelwaterafvoer, markeringen en bebordingen. “Met het team gingen we af en toe naar de projectlocatie. Wat ik binnen ontworpen had, zag ik dan in het echt en van dichtbij. Dat geeft zoveel energie.”

Alsof ontwerpen nog niet genoeg is, heeft Jawid ook een andere hoofdtaak.

3D raakvlakken

Aan het project werken verschillende ontwerpteams. Zij creëren losse ontwerpen die samen één geheel moeten vormen. Jawid controleert dat 3D ontwerp op raakvlakken. Dat wil zeggen: sluiten alle elementen goed op elkaar aan?

Hij kijkt bijvoorbeeld of de overgangen tussen de verschillende wegsecties en faseringen vloeiend zijn. Of hoogteverschillen soepel verlopen. Of het wegoppervlak voldoende afhelt naar afwateringspunten. En kloppen de verkeersborden en markeringen?

“Ik was degene die visueel controleerde of alles aansloot en volgens de richtlijnen ontworpen was. Dat deed ik met behulp van Civil 3D en Navisworks. Heel interessant en leerzaam, want ik moest ook veel uitzoeken en verifiëren. En dat allemaal in samenwerking met de teamleiders van de verschillende ontwerpteams.”

"Langdurig op één plek zitten, geeft mij niet genoeg uitdaging. Ik wil juist veel zien en meemaken."
Jawid

Project GelreGroen

Naast de A16 heeft Jawid ook gewerkt aan het doortrekken van de A15 en de verbreding van de A12/A15 bij Arnhem (project GelreGroen). Hij maakt ontwerpen en 3D modellen voor verschillende faseringen. Onder andere de dwarsprofielen en lengteprofielen staan op zijn naam.

Met Navisworks controleert hij de ontwerpen op fouten en clashes. Dat is belangrijk om te checken dat de richtlijnen gehanteerd worden, maar ook om faalkosten en vertragingen in het project te voorkomen. “Dit was een leuk project. Ik heb er veel van opgestoken.”

Verschillende opdrachten

Zoals GelreGroen en de Groene Boog wil Jawid wel veel meer projecten doen. Dat kan bij koen. Hij doet afwisselende opdrachten voor verschillende bedrijven. Hoe is dat zo gelopen? In 2020 vallen er bij zijn vorige werkgever projecten weg vanwege de coronapandemie. Hij weigert thuis te zitten en stuit op een vacature voor wegontwerper bij koen. Tijdens het eerste gesprek krijgt hij meteen te horen: “We willen jou graag hebben!”

Hoewel hij al drie andere aanbiedingen op zak heeft, kiest hij voor koen. “Langdurig op één plek zitten, geeft mij niet genoeg uitdaging. Ik wil juist veel zien en meemaken. Daarom wil ik verschillende opdrachten doen.”

Het artikel gaat hieronder verder.

Eigen inbreng

In principe vindt koen de opdrachten, maar soms loopt het ook anders. De opdracht voor de A16 heeft Jawid zelf opgespoord. “Het is fijn dat dit ook mogelijk is bij koen. Ik kwam het project tegen en heb tegen mijn accountmanager gezegd: dit zou ik graag willen doen. Die heeft direct actie ondernomen en alles geregeld.”

Ontwerp van riolering

Momenteel werkt Jawid voor opdrachtgever Heijmans. Schiphol heeft deze firma gecontracteerd om de banen, verlichting, velden en riolering te onderhouden. Hier duikt hij in de wereld van rioolontwerp op het vliegveld.

Hij bedenkt hij hoe het hemelwater van de velden het best kan worden afgevoerd. Kan dat bijvoorbeeld via een bestaande riolering of is er een nieuwe afvoer nodig? En waar moet die dan komen? Hij moet daarbij ook rekening houden met onder andere kabels, leidingen, verhardingen etc. “Het is elke dag uitdagend.”

"Ik stond op Schiphol op een plek die normaal gesproken ontoegankelijk is. Dat was echt een wauw-moment."
Jawid

Bij Schiphol naar binnen

Natuurlijk loop je niet zomaar Schiphol binnen. Een paar keer per jaar krijgt het kantoorpersoneel van Heijmans de kans om de banen en velden te bekijken. Jawid is inmiddels een keer binnen geweest. Na een strenge controle bevindt hij zich ineens op een landingsbaan die tijdelijk buiten gebruik is.

“Ik stond op een plek die normaal gesproken ontoegankelijk is en kon de vliegtuigen van dichtbij zien op de andere landingsbaan. Dat was echt een wauw-moment.”

Kansen pakken

Voor Jawid draait elke dag om nieuwe dingen tekenen, ontwerpen, oplossen en bedenken. Van tekenen in 2D en 3D krijgt hij nooit genoeg. Hij is iemand die alles aanpakt en graag het initiatief neemt. “Ik wil dingen proberen. Daarom is werken bij koen ook zo interessant. Het stelt me in staat om verschillende bedrijven en mensen te leren kennen. Die kans laat ik niet aan me voorbijgaan.”

Toekomstplannen

Zijn ambitie is om door te groeien naar 3D wegontwerper. En wie weet vanuit daar naar hoofdontwerper. Hij heeft er zeker de discipline, energie en kracht voor. Jawid is vastberaden om uiteenlopende projecten te blijven doen en continu te ontwikkelen. Ook zoekt hij de samenwerking op met ervaren ontwerpers en volgt hij de post-hbo opleiding Ontwerp hoofdwegen op kosten van koen. Zo gaat hij een mooie toekomst tegemoet!

Word jij de collega van Jawid?

Wil jij net als Jawid steeds nieuwe ervaringen opdoen? Bij koen kom je in een groeiversneller. Je krijgt veel ontwikkelkansen en afwisselende opdrachten. Bekijk onze civiele techniek vacatures of laat je vrijblijvend adviseren.

Foto boven aan dit artikel: Jawid op Schiphol.

Bronnen:
Video Rijkswaterstaat: Eerste energieneutrale snelweg met tunnel
Website A16 Rotterdam: Over het project

meer ontdekken