Grenzen verleggen: Rico’s avonturen met electrical engineering op zee
Grenzen verleggen: Rico’s avonturen met electrical engineering op zee
Terug naar overzicht
ervaringen techniek

Grenzen verleggen: Rico’s avonturen met electrical engineering op zee

Van Rotterdam naar Rio de Janeiro. Rico Hoegee (27) weet nooit waar het volgende avontuur op hem wacht. Als electrical engineer installeert hij systemen op schepen over de hele wereld. De ene keer stapt hij in het vliegtuig naar Finland, even later rijdt hij Duitsland binnen. En wie weet brengt de volgende maand hem wel naar Brazilië.

Unieke kickstart

Rico studeert in 2023 af in de elektrotechniek en sleept bij koen meteen zijn eerste baan binnen. En wat voor één! Hij reist de schepen van opdrachtgever Boskalis achterna, om elektrotechnische installaties aan te leggen op de vaartuigen. Maar voordat de jaloezie toeslaat: het is flink doorpakken op deze werkreizen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is hij druk bezig.

“Ik ontbijt zo vroeg mogelijk in het hotel, ga meteen naar het schip en werk de hele dag door. Dan terug naar het hotel, avondeten, slapen en repeat. Het is pittig, maar wat ik hier meemaak is uniek. Koen had twee opdrachten voor mij gevonden en ik hoefde er niet lang over na te denken. Deze kans bij Boskalis moest ik wel grijpen. Het werk geeft zo veel afwisseling en energie.”

“Het vraagt veel precisie en het is elke keer weer een puzzel. Geen schip heeft dezelfde lay-out en systemen.”
Rico

Elk detail telt

Wat hij precies doet aan boord? Dat is elke keer weer anders. Boskalis is een van de voornaamste bedrijven in de maritieme industrie, met wereldwijd een vloot van schepen. Wanneer een schip uitvaart voor een project, wordt het voorzien van de juiste elektrotechnische systemen. Bijvoorbeeld om bodemmetingen uit te kunnen voeren of data te verzamelen over het gebied. De systemen die nodig zijn, variëren per project.

Over het algemeen gaat het om hydrografische, meetkundige en nautische instrumenten. Denk aan GPS, sonar, inertial navigation system, multibeam en sondes. Met die systemen kan het schip nauwkeurig navigeren en het gebied in kaart brengen. Daarnaast zijn ook netwerkinstallaties belangrijk, voor communicatie, gegevensuitwisseling en dataopslag.

De systemen moeten goede en betrouwbare informatie doorgeven, want elk detail telt. Daar komt Rico in actie.

Steeds een andere puzzel

Soms tref je Rico buiten op het dek, druk bezig met het trekken van kabels. Als het moet op zijn knieën in de Finse sneeuw. Andere keren daalt hij af naar de romp om sensoren op voedingen aan te sluiten of signalen te testen, zodat alle data correct wordt uitgelezen. “Het vraagt veel precisie en het is elke keer weer een puzzel. Geen schip heeft dezelfde lay-out en systemen.”

Het artikel gaat hieronder verder.

Onbekend avontuur

De installaties zijn tijdelijk en worden gedemonteerd wanneer het schip terugkeert van een project. Bij plannen om weer uit te varen, kan het team van Rico een nieuwe oproep verwachten. Hij maakt deel uit van de afdeling E&I Services Projects. Aanvragen om systemen te installeren, komen hier binnen vanuit alle hoeken van de wereld.

De planners wijzen (in overleg) het werk toe aan de engineers en regelen vlucht, vervoer en verblijf. “Deze week rond ik een klus af op een schip in Rotterdam en verblijf ik gewoon thuis. Volgende week ben ik ingepland voor veiligheidscursussen. Maar daarna? Geen idee, dat is het avontuur. Ik weet op dit moment alleen dat ik op de reservelijst voor Brazilië sta.”

Zeebenen nodig

Aan boord werkt Rico samen met de surveyors die de systemen gebruiken. Van Bulgaren tot Britten. Engels is dan ook de voertaal. De schepen liggen aan wal, maar soms ook midden op zee. In Duitsland werkt hij bijvoorbeeld tussen de golven van de Baltische zee. “Gelukkig blijk ik zeebenen te hebben en word ik niet zeeziek,” lacht hij.

“Koen regelt uitdagende opdrachten voor mij en wil doorpakken. Die actieve houding past heel goed, zo kan ik snel stappen maken.”
Rico

Snel vooruit

Wanneer hij bij koen solliciteert, heeft Rico geen idee dat hij even later onderweg zou zijn naar Helsinki Airport. De brede mogelijkheden bij koen maken hem nieuwsgierig. “Na het gesprek was ik nog enthousiaster. Dezelfde dag kreeg ik al een contract aangeboden. Voor de vorm heb ik er nog een nachtje over geslapen, maar ik wist dat het goed zat.”

Wat geeft de doorslag? Rico wil knallen. Zijn doel is om alles te ervaren in de elektrotechniek, het liefst bij verschillende bedrijven. Bij koen gaat hij van de ene opdracht naar de andere. Zo leert hij veel organisaties kennen, maar heeft hij wel gewoon een vast contract bij een vaste werkgever. “Koen regelt uitdagende opdrachten voor mij en wil doorpakken. Die actieve houding past heel goed, zo kan ik snel stappen maken.”

Toekomstplannen

Zijn opdracht bij Boskalis loopt in ieder geval tot oktober 2024. Daarnaast gaat Rico de cursus PLC Industriële Automatisering volgen bij ROVC. Op kosten van koen. Zo kan hij zich in de breedte ontwikkelen en zich ook verdiepen in de wereld van de besturingstechniek.

Voor een volgende opdracht heeft hij zijn zinnen gezet op PLC systemen, ofwel Programmeerbare Logische Controllers die het brein vormen van machines en productielijnen. Hij wil zich bezighouden met programmeren, maar ook hands-on systemen blijven installeren en integreren. “Ik ben niet iemand die de hele dag achter een beeldscherm kan zitten. Daarom bevalt dit werk ook zo goed. Ik pak alles aan wat op mijn pad komt.”

Word jij de collega van Rico?

Wil jij net als Rico steeds nieuwe projecten beetpakken? Bij koen kom je in een groeiversneller. Je krijgt een vast contract en afwisselende opdrachten. Bekijk onze elektrotechniek vacatures of laat je vrijblijvend adviseren.

meer ontdekken