welke competenties heeft een BIM modelleur nodig?

BIM modelleur word je niet zomaar. Je hebt de juiste competenties als BIM modelleur nodig. Als BIM modelleur zorg je voor het 3D-model van een gebouw of installatie. Een uitdagende en verantwoordelijke job. Welke kennis en competenties vraagt dat van jou?

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • welke competenties heeft een BIM modelleur nodig?
 • Welke kennis heeft een BIM modelleur nodig?

  Je moet allereerst het nodige weten van software zoals AutoCAD en Revit. Als BIM modelleur is het jouw taak om 3D-tekeningen te maken voor civiele projecten, bouwwerken of installaties. Je werkt dus in de civiele techniek, bouwkunde of installatietechniek. Jij beheert de informatiemodellen van het project en zet bibliotheken op waarin alle gegevens samenkomen. Op die manier beschikken alle betrokken partijen over de juiste informatie.

  Daarnaast speel je ook een belangrijke rol in de beoordeling van bestekken en ontwerpen. Voor deze rol heb je zodoende technische kennis nodig van bouwkunde, installatietechniek, civiele techniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Welke competenties heeft een BIM modelleur nodig?

  Je schakelt veel met collega’s, leveranciers en klanten om de juiste informatie te achterhalen. Goede communicatievaardigheden en een sterk staaltje samenwerkingsvermogen, daar kom je dus verder mee. Je bent creatief en raakt niet snel in de stress. Overal vind je een oplossing voor.

  Je bent analytisch en gedisciplineerd. Daardoor kan je goed informatie ordenen. Ook werk je via duidelijke protocollen. Natuurlijk kijk je steeds hoe je ontwikkelingen in het vakgebied kan doorvertalen naar het project waaraan je werkt.

  Het artikel gaat hieronder verder.