Hoe word je BIM modelleur (opleiding en baankansen)?

Dus je overweegt BIM modelleur te worden! Ontdek welke opleiding je nodig hebt voor BIM modelleur, waar je aan de slag kan en ook: of je makkelijk een baan vindt.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • Hoe word je BIM modelleur?
 • Welke opleiding heb je voor BIM modelleur nodig?

  BIM modelleurs hebben minimaal een mbo-opleiding in de richting elektrotechniek of installatietechniek. Relevante hbo- en wo-opleidingen zijn ook bouwkunde, civiele techniek en werktuigbouwkude.

  Daarnaast heb je kennis van CAD- en Revit-softwaretoepassingen nodig. Daarvoor kun je aanvullende trainingen volgen.

  Waar werk je als BIM modelleur?

  BIM modelleurs zijn nodig in de bouw, werktuigbouwkunde, installatietechniek en elektrotechniek. Ook in de GWW (grond- weg- en waterbouw) ofwel de civiele techniek kun je aan de slag. Je werkt bijvoorbeeld bij aannemersbedrijven, installatiebedrijven, ingenieurbedrijven, bouwbedrijven en woningcorporaties.

  In je werk heb je contact met architecten, aannemers en installateurs. Maar ook schakel je met leveranciers en klanten. Je rapporteert meestal aan een BIM coördinator, lead engineer of projectleider. Daarnaast zitten er verschillende specialisten in je (project)team. Denk aan engineers, CAD engineers, tekenaars, ontwerpers en werkvoorbereiders. Je schakelt vaak met hen om aan alle informatie te komen die je nodig hebt.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Wat zijn je baankansen als BIM modelleur?

  Als BIM modelleur heb je een veelgevraagde specialisatie te pakken. Veel bedrijven zoeken professionals zoals jij. Je baankansen zijn dan ook erg goed. Ongeveer driekwart van de werkgevers verwelkomt graag iemand met een technisch hbo-diploma. De rest vraagt een mbo-opleiding in de techniek.

  Pas afgestudeerd? Ook dan zijn je baankansen niets om je zorgen om te maken. De helft van de BIM modelleur vacatures staat open voor een junior. Dus zelfs met weinig ervaring heb jij de banen voor het uitkiezen.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  bij koen BIM modelleur worden

  Wil je jouw groei versnellen en werken aan afwisselende projecten? Overweeg dan bij koen te komen werken. Je komt in vaste dienst bij ons en werkt op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Zekerheid én afwisseling dus.

  Je leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo groei je razendsnel verder. Ook investeren we in jouw ontwikkeling met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  vacatures BIM modelleur

  Zie jij een baan als BIM modelleur helemaal zitten? Bekijk direct onze BIM modelleur vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken