Blog

het verhaal van Conner Massop, BIM modelleur
Terug naar overzicht
ervaringen techniek

het verhaal van Conner Massop, BIM modelleur

Onlangs waren we bij onze collega Conner Massop bij één van onze opdrachtgevers op bezoek. We liepen samen met hem een ochtendje mee en vroegen hem het hemd van zijn lijf over zijn specialisme BIM modelleren en over zijn rol bij de opdrachtgever. “Wanneer je bij koen werkt, werk je voor diverse opdrachtgevers aan diverse projecten.”

even voorstellen

“Ik ben Conner Massop, 24 jaar en BIM modelleur bij koen. Samen met mijn vrouw en ons 8 maanden oude zoontje wonen wij in het prachtige Amersfoort. Ik houd van koken. Hierin laat ik mij helemaal gaan. Een avondmaaltijd koken lijkt bij ons altijd op het programma ‘Oorlog in de keuken’. Ik beschik over een afgeronde MBO opleiding, studierichting technisch tekenaar en krijg via koen de kans om mijn post-bachelor-diploma Hogere Installatietechniek (HIT-E) te behalen.”

Het interview gaat hieronder verder.

het verhaal van Conner

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

Op dit moment ondersteunt Conner als BIM modelleur de opdrachtgever Lomans bij verschillende projecten. Voorbeelden hiervan zijn een aantal distributiecentra van PostNL en het Metropolitan (verduurzamingsproject kantoor Zuidas).

Wat maakt het werk van een BIM modelleur zo leuk?

“Als BIM modelleur bij koen heb ik eigenlijk 3 taken. Ik ben BIM modelleur, dus zorg ervoor dat de modellen op de juiste wijze gevuld zijn. Daarnaast ben ik ook BIM engineer. Dit houdt in dat ik er ook voor zorg dat de engineering opgepakt wordt. Zoals het maken van lichtplannen, opzetten van installatieschema’s en het maken van de verdeling van de groepen. En tot slot ben ik ook BIM coördinator. Ik zorg er namelijk ook voor dat de processen binnen het model in goede banen worden geleid. Om dit proces te borgen, heb ik regelmatig contact met aannemers en zet ik bij nieuwe projecten zelf het model op, waarna ik de installatie volgens het bestek ontwerp en modelleer. koen biedt mij dus ontzettend veel diversiteit en dit komt ten goede voor mijn algemene kennis en ontwikkeling.”

Het interview gaat hieronder verder.

"Het BIM modelleren bij koen is eigenlijk heel divers. Ik ben niet alleen modelleur, maar ook engineer en coördinator."
Conner

waarom heb je voor koen gekozen?

“Bij mijn vorige werkgever kon ik niet groeien en mijzelf verder ontwikkelen. Daarom was ik op zoek naar een werkgever die mij echt begeleidt in mijn carrière en opleidingen biedt. Net als vele van ‘ons’ werd ik op LinkedIn wekelijks benaderd voor een uitnodiging. Dit heb ik steeds afgezegd. Op een gegeven moment was daar Dennis Bakker, recruiter bij koen. Dennis vertelde mij dat koen een ontwikkeltraject biedt, geheel afgestemd op mijn wensen en ambitie. Daar was ik naar op zoek! Mijn vrouw adviseerde mij om het gesprek aan te gaan. Wat had ik te verliezen? Het kennismakingsgesprek met koen was verrassend goed. Heel persoonlijk, en al gauw trokken we tot de conclusie dat we iets voor elkaar konden betekenen. Mijn consultant, Pieter Lip, heeft mij gelijk aan aanbieding gedaan die ik niet kon afslaan.”

Het interview gaat hieronder verder.

"Het kennismakingsgesprek met koen was verrassend goed. Heel persoonlijk, en al gauw trokken we tot de conclusie dat we iets voor elkaar konden betekenen. koen heeft mij gelijk een aanbieding gedaan die ik niet kon afslaan."
Conner

Wat maakt het werk van een BIM modelleur bij koen zo leuk?

“De diversiteit, het contact met de collega’s en werken voor verschillende bedrijven. De verantwoordelijkheid die bij het werk komt kijken is wat voor mij het werk zo mooi maakt. Ik houd ervan om een belangrijke rol te spelen en kan dat dankzij koen goed uitvoeren. Tevens is het werken bij koen een heel groot leerproces. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen en dat houd mijn werk interessant!”

Heeft koen jouw verwachtingen waargemaakt?

“Jazeker! Ik ontvang een hoger salaris, heb een auto van de zaak en start binnenkort met een opleiding om mijn kennis uit te breiden. Daarnaast heb ik ook een vast contract en ben ik als BIM modelleur aan de slag gegaan bij Lomans in Amersfoort. Lekker om de hoek. Ook heb ik regelmatig contact met mijn consultants Pieter Lip en Eva Hebing. In dit contact hebben we het over allerlei zaken en natuurlijk ook privé. Zij zijn niet alleen een luisterend oor, maar bieden ook hulp op de momenten dat ik deze nodig heb.”

voorop lopen bij koen

Zoek jij afwisseling én zekerheid in je werk? Bij koen kom je in een groeiversneller. Met uitdagende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Projecten die passen bij je ambities. Gewoon vanuit een vast contract bij koen. Ontdek wat werken bij koen inhoudt en vind jouw BIM modelleur vacature.

meer ontdekken