applicatiebeheerder doorgroeien doorgroeimogelijkheden

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als applicatiebeheerder?

Jij verlegt graag je horizon en bent nieuwsgierig hoe je kan doorgroeien als applicatiebeheerder. In de breedte, de diepte of de hoogte. Dan zit je hier goed. Lees verder en ontdek welke mogelijkheden je hebt.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in functioneel beheer
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als applicatiebeheerder?
 • hoe kan je doorgroeien als applicatiebeheerder?

  Als applicatiebeheerder kan je doorgroeien naar functies in de ICT zoals:

  • Senior applicatiebeheerder
  • Functioneel applicatiebeheerder
  • Functioneel beheerder
  • Teamleider applicatiebeheer
  • System engineer
  • Cloud engineer
  • Informatiemanager

  doorgroeien naar senior applicatiebeheerder

  Ligt jouw hart bij applicatiebeheer, dan is het logisch je verder te specialiseren in dit vakgebied. Je kan bijvoorbeeld superspecialist worden in bepaalde ERP systemen. En/of in complexe informatiesystemen en bedrijfsprocessen. Om door te groeien naar senior applicatiebeheerder moet je frameworks als ASL, ITIL en BiSL beheersen tot in de puntjes. Deze standaarden geven een leidraad voor het inrichten van de informatievoorziening.

  Ben je een expert in applicatiebeheer en wil je de overstap maken naar een leidinggevende functie? Klinkt alsof teamleider applicatiebeheer jouw ideale volgende stap is. Je stuurt in dat geval andere applicatiebeheerders aan helpt collega’s zich te ontwikkelen.

  doorgroeien naar functioneel beheerder

  Als applicatiebeheerder heb je een overwegend technische rol. Wil jij je meer toeleggen op een mens- en procesgerichte rol? Functioneel beheer is jouw kans. Je verdiept je in de organisatie- en gebruikersbehoefte en ontwerpt op basis daarvan functionaliteiten. Ook overzie je de impact op de bedrijfsprocessen. Kom bij koen in dienst, dan investeren wij in jouw opleiding tot functioneel beheerder.

  Wil je een rol die het beste van beide werelden heeft, dus technisch én functioneel? Functioneel applicatiebeheerder combineert de rol van applicatiebeheerder en functioneel beheerder.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  welke opleidingen moet je doen om door te groeien?

  Een hbo- of wo-opleiding in informatica, informatiekunde of ICT geeft je rechtstreeks kans op functies zoals functioneel beheerder, system engineer, cloud engineer of informatiemanager. Daarnaast heb je vaak ook certificeringen nodig zoals BiSL, ASL en ITIL. Volg leiderschapscursussen als je leidinggevende ambities hebt. Leidinggeven is tenslotte weer een vak apart.

  Werk je als applicatiebeheerder bij koen, dan maken we samen een ontwikkelplan. Bij ons kan je volop trainingen en opleidingen volgen, want jouw ontwikkeling staat voorop. Zo kan je bijvoorbeeld op onze kosten een opleiding functioneel beheer volgen om door te groeien naar functioneel beheerder.

  welke competenties heb je nodig om door te groeien?

  De precieze competenties hangen af van de richting waarin je wilt doorgroeien. Als teamleider heb je andere vaardigheden nodig dan als functioneel beheerder. In beide rollen zijn sowieso competenties als communiceren, adviseren en stakeholdersmanagement belangrijk.

  Verder kan je met drive, doorzettingsvermogen en geduld heel ver komen. Het kan tenslotte een tijdje duren voordat je de juiste ervaring en skills hebt opgedaan. Om je ambitie waar te maken, blijf je jezelf ontwikkelen met bijvoorbeeld opleidingen of trainingen.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  doorgroeien als applicatiebeheerder bij koen

  Wij begrijpen dat jij vooruit wilt. Als je bij koen werkt, kijken we samen naar jouw stip aan de horizon. Wat wil je worden en wat wil je leren? Bij koen bieden wij jou verschillende ontwikkelmogelijkheden zoals opleidingen en trainingen. Zo beschik je altijd over de laatste kennis en kunde.

  Ook versnel je jouw groei doordat je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers werkt in de publieke sector. Steeds een ander project afgestemd op jouw ambities. Bij maatschappelijk betrokken organisaties met veel digitale veranderingen. Je leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo help je niet alleen de opdrachtgever vooruit, maar groei jij zelf ook in sneltreinvaart.

  Opdracht afgerond? Door naar de volgende. Waar jij ook weer kan leren. Klinkt dat ideaal, dan is werken bij koen iets voor jou.

  applicatiebeheerder vacatures

  Snel aan de slag in een uitdagend ICT project? Bekijk direct de applicatiebeheerder vacatures van koen of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken