Blog

grenzen verleggen: het avontuurlijke pad van functioneel beheerder Emiel
Terug naar overzicht
ervaringen functioneel beheer

grenzen verleggen: het avontuurlijke pad van functioneel beheerder Emiel

Emiel Erdman (25) moet lachen als hij terugdenkt aan de start van zijn carrière. Per toeval wordt hij gebeten door het IT-virus en gaat hij als functioneel beheerder aan de slag. “Het was een kwestie van proberen. Ik had geen idee, maar viel als een blok voor deze functie. Voor mij is uitdaging erg belangrijk. Koen heeft veel mogelijkheden om te blijven ontwikkelen.”

Eyeopener

Wie tegenover hem plaatsneemt, heeft meteen door dat Emiel een makkelijke prater is. Hij is welbespraakt, rustig en helder. Combineer dat met een sterk analytisch vermogen en je hebt een echte functioneel beheerder te pakken.

Toch weet hij lange tijd niet eens dat dit vak bestaat. Hoe belandt hij dan in het functioneel beheer?

Richting bepalen

Emiel kiest voor de opleiding bedrijfskunde aan de HAN. Daarmee kan hij nog alle kanten op, zo redeneert hij. In zijn laatste jaar studeert hij af bij een softwareproducent op een verander-/optimalisatieopdracht. Het is zijn eerste kennismaking met ICT en maakt zijn richting in één klap duidelijker.

Het snijvlak tussen business en ICT fascineert hem. Zodoende zoekt hij een traineeship in dit vakgebied. Gedurende twee jaar gaat hij aan de slag in zijn eerste baan. Daarnaast volgt hij trainingen en haalt hij certificaten zoals BiSL, Prince2, Scrum en ITIL. Maar welke baan moet het worden? Dat is nog maar de vraag.

"Het is mooi om de veranderingen die ik maak terug te zien bij de gebruikers."
Emiel

Proberen maar

Samen met zijn toenmalige werkgever zoomt hij in op welke functies passend zijn. Functioneel beheerder prijkt bovenaan de lijst. “Het was een kwestie van proberen,” vertelt Emiel. Hij kan aan de slag bij de gemeente Den Haag op het beheer van onderwijsapplicaties. Die kans grijpt hij met beide handen aan.

“En wat denk je? Functioneel beheer was helemaal raak, dus dat was een goede inschatting. Voor hetzelfde geld had ik aan meer functies moeten proeven.”

Waarom functioneel beheer?

Emiel kan zich helemaal verliezen in procesveranderingen binnen een organisatie. Analyseren waar gebruikers tegenaan lopen in een informatiesysteem, oplossingen bedenken, de impact op de bedrijfsprocessen in kaart brengen en functionaliteiten optimaliseren. Daar krijgt hij geen genoeg van.

Bovendien vindt hij het leuk om met de gebruikers te kijken naar hun behoeften. En hen te helpen bij vragen over het systeem. De wensen vanuit de business vertaalt hij door naar oplossingen voor IT, zodat de bruikbaarheid van het systeem geoptimaliseerd wordt.

Mens- én procesgericht

Als je het over functioneel beheer hebt, heb je het over een mens- én procesgerichte rol. Juist dat ligt Emiel goed. “ICT wordt weleens gezien als een solofunctie. Dat vind ik totaal niet. Ik ga in gesprek met de collega’s en zorg dat zij tevreden zijn met de oplossing. Daar doe ik het voor. Het is mooi om de veranderingen die ik maak terug te zien bij de gebruikers.”

Het artikel gaat hieronder verder.

Verder kijken

Na twee jaar bij de gemeente begint het te knagen. Het werk blijft lange tijd leuk en leerzaam doordat hij steeds nieuwe applicaties krijgt aangereikt. “Maar toen ik de systemen eenmaal beheerste, werd de uitdaging ook minder.”

Daarnaast wil Emiel zich graag verder ontwikkelen op het gebied van verander- en implementatietrajecten. Eerlijk is eerlijk, de reistijd naar Den Haag liegt er ook niet om. Die uren kan hij ook anders besteden. Aan tennissen, Ajax toejuichen en Max Verstappen kijken bijvoorbeeld.

Onverwachtse klik

Hij zet LinkedIn open en is nieuwsgierig wie hem gaan benaderen. Eén van de gegadigden is koen. Het bericht spreekt hem aan: vrijblijvend en niet opdringerig. Waarom ook niet, denkt hij, een kop koffie kan geen kwaad. En voordat hij het weet, is hij een nieuwe baan rijker.

Emiel glundert: “Ik had niet gedacht dat het echt iets zou worden, maar ik had meteen een enorme klik. Koen benadrukte dat ik als professional de richting aangeef. De communicatie is open en eerlijk. Ik vind het belangrijk om vertrouwen te voelen van mijn werkgever.”

Hij prijst ook hoe flexibel koen is met zijn startdatum. Het contact begint in augustus 2022. Maar door omstandigheden bij zijn vorige werk kan hij pas in februari 2023 starten. “Daar werd niet moeilijk over gedaan. In de tussentijd mocht ik zelfs al mee op het teamuitje.”

"Ik had meteen een enorme klik met koen. Als professional geef ik de richting aan. De communicatie is open en eerlijk."
Emiel

Zelf opdrachten kiezen

Dan breekt het moment aan om zijn eerste opdracht te vinden. Koen stelt daarin zijn ambities en kwaliteiten voorop. Passende opdrachten krijgt Emiel eerst toegestuurd om te beoordelen.

Vindt hij een opdracht niets, dan is dat het. Klinkt het interessant, dan stelt koen hem voor bij de opdrachtgever. “Koen maakt echt waar dat ik als professional leidend ben.”

Direct verkocht

Wanneer hij zijn huidige opdracht bij Waterschap Vechtstromen onder ogen krijgt, is hij direct verkocht. Het gaat om een implementatietraject voor een nieuw e-HRM systeem. “Als functioneel beheerder heb ik een centrale rol in de implementatie. Dit is nieuw voor me, dus een echte uitdaging op het gebied van dataconversie, koppelingen, privacy en security.”

Altijd achtervang

Inmiddels voelt hij zich helemaal thuis in zijn opdracht. Zijn accountmanager Cem Canan komt elke zes weken langs. Even samen een terrasje pakken of lunchen om te kijken hoe het gaat. Als er iets is, kan hij altijd bij zijn accountmanager terecht.

“Cem is heel toegankelijk,” vertelt Emiel. “Het is nog niet nodig geweest, maar het geeft vertrouwen dat hij mijn vangnet is als er wel een keer iets speelt.”

Het artikel gaat hieronder verder.

Blijven ontwikkelen

Naast opdrachten die aansluiten bij zijn ontwikkeling, krijgt Emiel bij koen ook een eigen opleidingsbudget. Daar bovenop kan hij trainingen, e-learnings en kennissessies volgen. Bovendien maakt hij deel uit van een team van andere professionals om mee te sparren.

Met het team volgt hij bijvoorbeeld kennissessies waarbij een ervaren collega ingaat op de valkuilen in het vak. “Het is mooi om het verhaal te horen van iemand die veel verschillende functies heeft bekleed. En al van alles heeft meegemaakt in 20 jaar in het vak.”

De toekomst

Op een dag zal Emiel ook zo’n doorwinterde professional zijn met tientallen jaren ervaring. Hoe ziet de toekomst eruit? Het implementatietraject smaakt naar meer. Hij ziet zichzelf wel meewerken aan veranderingen op grote schaal.

“Maar ik heb nog geen specifieke ambitie in gedachten. Ik heb het naar mijn zin en ben mijn baan bij koen nog lang niet ontgroeid!”

De collega van Emiel worden?

Wil jij net als Emiel steeds nieuwe ervaringen opdoen? Bij koen kom je in een groeiversneller. Je krijgt een vast contract en afwisselende opdrachten. Bekijk onze functioneel beheerder vacatures of laat je vrijblijvend adviseren.

Foto boven aan dit artikel: Emiel voor het kantoor van waterschap Vechtstromen in Almelo.

meer ontdekken