opleiding functioneel beheerder

opleiding functioneel beheer

Laten we eerlijk zijn, doorgroeien naar functioneel beheerder vraagt de nodige kennis en kunde van jou. Maar met een opleiding functioneel beheer en BiSL certificering lukt het de stap te maken. En nog sneller en makkelijker ook. Wil jij een echte specialist in functioneel beheer worden, een volwaardig gesprekspartner? Kom werken bij koen, dan volg je de opleiding functioneel beheer op onze kosten.

voor wie is de opleiding functioneel beheer?

Professionals die in dienst zijn bij koen kunnen een opleiding functioneel beheer volgen. Je bent bijvoorbeeld systeembeheerder of applicatiebeheerder en wilt graag functioneel beheerder worden. Of je bent een starter en wilt je specialiseren in functioneel beheer. Kan allemaal!

wat leer je in de opleiding functioneel beheer?

Afhankelijk van jouw kennis en kunde stellen we een opleidingstraject samen. Helemaal toegespitst op wat jij nodig hebt en graag wilt leren. Je volgt bijvoorbeeld trainingen en cursussen op de thema’s:

  • Wat is functioneel beheer? De taken, verantwoordelijkheden, capaciteiten en meer.
  • Hoe ondersteun je gebruikers om systemen effectief en efficiënt te gebruiken?
  • Hoe onderhoud je systemen en waarborg je de continuïteit?
  • Hoe pak je problemen of aanpassingen gestructureerd aan?
  • Hoe maak je een impactanalyse voor aanpassingen en bepaal je prioriteiten?
  • Hoe coördineer je aanpassingen en werk je samen met ICT-leveranciers of ICT-specialisten?
  • Hoe begeleid je de testfase en acceptatiefase?
  • Hoe implementeer je aanpassingen in de organisatie?

Heb je jouw BiSL certificaat nog niet op zak? Dan sluit je de opleiding af met de certificering. Als jouw werkgever dekken we de kosten van de opleiding en certificering. Jij kan je dus volledig focussen op je ontwikkeling.

BiSL certificering halen

Als functioneel beheerder kan je eigenlijk niet zonder BiSL certificaat. BiSL staat voor Business Information Services Library. Het is een raamwerk dat de processen van informatiemanagement en functioneel beheer beschrijft. Hierbij staat de gebruiker centraal en dat maakt het de standaard voor functioneel beheer. Met de BiSL certificering toon je aan dat je het framework beheerst. Veel werkgevers vragen hierom, met name als je een functie ambieert als medior of senior functioneel beheerder. Werk je bij koen, dan zorgen wij dat je jouw BiSL certificaat haalt.

 

ontwikkel je vaardigheden als functioneel beheerder

Naast de opleiding functioneel beheer krijg je bij koen ook volop kansen om je persoonlijke vaardigheden (soft skills) te versterken. Je hebt als functioneel beheerder tenslotte een rol waarin je veel samenwerkt met anderen. Met e-learnings of trainingen ontwikkel je jouw competenties op het gebied van communiceren, stakeholdersmanagement, adviseren, procesmatig werken en meer. Net wat jij nodig hebt om jezelf te versterken als functioneel beheerder.

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

werken bij koen als functioneel beheerder

Kom je werken bij koen? Dan helpt koen jou verder in je carrière. Je doet afwisselende projecten bij verschillende gemeenten en andere overheden. Gewoon vanuit een vast contract bij koen. Wij vinden opdrachten voor jou die aansluiten bij jouw ambities. Zo vergroot je jouw kennis en kunde in rap tempo. En daar stopt het niet mee. Naast de opleiding functioneel beheer volg je trainingen of e-learnings in onze academy. Ook kan je regelmatig sparren met de andere professionals van koen binnen functioneel beheer. Je snapt, bij koen kom jij echt in een groeiversneller.

koen. voor jou voorop.

voordelen van werken bij koen

vind jouw vacature

no related jobs found

meer weten over de opleiding functioneel beheer? stel je vraag