Blog

applicatiebeheerder Eric over koen: “Ik word elke dag geprikkeld om verder te denken.”
Terug naar overzicht
ervaringen functioneel beheer

applicatiebeheerder Eric over koen: “Ik word elke dag geprikkeld om verder te denken.”

Eric Kranendijk (46) heeft een droom. Hij ziet zichzelf als eigenaar van een Frans delicatessewinkeltje. Om zijn droom te verwezenlijken, volgt hij een opleiding in de retail en doet hij werkervaring op bij een wit- en bruingoed winkel. Daar blijkt hij behoorlijk handig met computers te zijn. Als een vriend Eric erop wijst dat de ICT misschien wel wat voor hem is, wordt zijn interesse gewekt.

Leren door te doen

Eric besluit in het diepe te duiken en solliciteert naar een functie als systeembeheerder. Zonder een opleiding of achtergrond in functioneel beheer. Op den duur bouwt hij zoveel kennis op, dat hij trainingen mag geven aan gebruikers. “Ik heb mijn kennis en kunde opgebouwd door het gewoon te doen. Als ik iets niet begreep, zocht ik zelf helemaal uit hoe het in elkaar stak.”

De gok om het functioneel beheer in te gaan, wordt beloond. Erics carrière verloopt soepel en veel kansen komen hem aanwaaien “Op de een of andere manier komen mensen naar mij als ze vragen hebben. Dit zien anderen ook, waardoor ik veel stappen heb kunnen maken.” Voor een rol als Hoofd ICT bij een organisatie deinst Eric niet terug. Hij krijgt de kans om een helpdesk op te bouwen. Een toffe uitdaging. Vervolgens besluit hij aan de slag te gaan als functioneel beheerder.

“Het voelde gewoon goed bij koen en ik wist dat het stom zou zijn als ik het niet zou doen.”
Eric

Vastgeroest

Na een aantal jaar merkt hij dat hij vastroest in zijn werk. Precies op dat moment neemt Stefan Braakhuis, commercieel manager functioneel beheer bij koen, contact met Eric op. De businessline functioneel beheer van koen staat in die periode nog in de kinderschoenen. Dat trekt Eric wel.

Zodoende besluit hij als eerste slimmerik binnen het werkveld functioneel beheer aan de slag te gaan bij koen. Waarom Eric met koen in zee gaat? “Het voelde gewoon goed. Ik wist dat ik het moest doen en dat het stom zou zijn als ik het niet deed. Natuurlijk speelden de goede arbeidsvoorwaarden en toffe projecten hier ook een rol in.”

Het artikel gaat hieronder verder.

Uitdagend project

Stefan heeft meteen een leuke opdracht voor Eric. Hij mag aan de slag als functioneel beheerder bij The Employment Group, de holding waar koen ook onder valt. Zijn opdracht? Ontdekken welke systemen worden gebruikt en hoe ze met elkaar worden verbonden.

“Eigenlijk zit je de hele dag in een soort helicopterview. Je kijkt of de informatie van A naar Z wordt gebracht en of dit niet via een omweg wordt gedaan.” Een leuke opdracht, met veel uitdaging voor Eric. Zo zijn er ook wat vernieuwde en nieuwe systemen die worden geïmplementeerd. Eric kijkt dan hoe de systemen worden ingezet en of dit in de toekomst slimmer kan.

“Werken op projectbasis bij koen doet het stof van mijn werkzaamheden afwaaien. Steeds een nieuw project in een andere werkomgeving. Dat zorgt ervoor dat ik elke dag wordt geprikkeld om net een stapje verder te denken.”
Eric

Toekomst

Voor Eric was het een goede keuze om naar koen over te stappen. Hij heeft een klik met de opdrachtgever van zijn huidige project en heeft weer uitdaging in zijn werk gevonden. “Het heeft het stof van mijn werkzaamheden doen afwaaien. Ik word elke dag geprikkeld om net een stapje verder te denken.”

In de toekomst gaat Eric vast en zeker nog veel andere projecten voor koen aanpakken. Hoe zijn loopbaan er precies uit gaat zien, weet hij alleen nog niet. “Ik doe dingen die ik leuk vind op een plek die ik leuk vind. Ben ik uitgeleerd? Dan ga ik gewoon door naar een nieuw project. Ik ben 46 jaar, maar nog lang niet klaar met leren.” Of hij ooit nog een Frans delicatessewinkeltje gaat openen? Wie weet.

loop ook voorop

Wil jij net als Eric geprikkeld worden in je werk? Bij koen kom je in een groeiversneller. Met een vast contract, afwisselende projecten en volop opleidingsmogelijkheden bereik je jouw ambities. Bekijk onze functioneel beheerder vacatures of kom eens koffiedrinken.

meer ontdekken