wat verdient een functioneel beheerder salaris

wat verdient een functioneel beheerder in de ICT (salaris)?

Als functioneel beheerder ben je in trek en wil je een goed salaris. Maar waar kan je aan denken met jouw kennis en kunde? Wij hebben de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior functioneel beheerders op een rijtje gezet.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in functioneel beheer
 • wat verdient een functioneel beheerder?
 • Wat verdient een functioneel beheerder voor salaris?

  Het salaris van functioneel beheerders bij de overheid ligt tussen de € 2.500,- en € 5.500,- bruto per maand. Als startende functioneel beheer verdien je tussen de € 2.500,- en € 3.500,-. Medior professionals mogen rekenen op € 3.500,- tot € 4.500,-. Ervaren functioneel beheerders ontvangen € 4.500,- tot € 5.500,-.

  De sector waarin je werkt speelt wel een rol. Zo liggen de salarissen in de industrie en logistiek lager dan bij de overheid en het bedrijfsleven. Ook je opleidingsniveau speelt een rol. De meerderheid van de functioneel beheerder vacatures vraagt om een hbo-diploma in de ICT.

  Een goed salaris is belangrijk, want je wilt lekker kunnen leven. Dat zit ‘m natuurlijk ook in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan opleidingsmogelijkheden of doorgroeikansen. Maar ook vrije dagen, pensioenregeling en flexibele werkuren spelen mee in je (werk)geluk en baankeuze. En wat dacht je van een leaseauto en eindejaarsuitkering? Bij koen is dat allemaal goed geregeld.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als functioneel beheerder?

  Als functioneel beheerder ben je de specialist op het gebied van informatiesystemen en bedrijfsprocessen. Je zorgt voor gebruiksgemak in de informatievoorziening en ontwikkelt de functionaliteiten door op basis van behoeften. Als junior houd jij je vooral bezig met gebruikersondersteuning. Ofwel, je helpt je collega’s bij vragen en lost incidenten op. Ook verzorg je documentatie, eenvoudige aanpassingen, testen en updates. Wil je meer verdienen, dan kan je met de juiste kennis en kunde doorgroeien naar een medior en uiteindelijk senior positie.

  doorgroeimogelijkheden functioneel beheerder

  Als medior pak je meer complexe en uitgebreide aanpassingen aan. En ook de implementatie daarvan. Als senior ga je over systeembrede aanpassingen met een grote impact op de bedrijfsprocessen. Hoe meer kennis en kunde je opdoet, hoe complexer je werkzaamheden en hoe hoger je salaris. Naast ICT-vaardigheden vraagt dit om een sterk analytisch vermogen, organisatietalent, een proactieve houding en verbindende communicatieskills. Als senior functioneel beheerder moet je vaak ook beschikken over certificaten als BiSL, Prince II of TMap.

  Verder de ladder op? Denk dan aan functies als informatiemanager, informatieanalist, projectmanager of teamleider functioneel beheer.

  Het artikel gaat hieronder verder.