wat verdient een functioneel beheerder salaris

wat verdient een functioneel beheerder in de ICT (salaris)?

Als functioneel beheerder ben je in trek en wil je een goed salaris. Maar waar kan je aan denken met jouw kennis en kunde? Wij hebben de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior functioneel beheerders op een rijtje gezet.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in functioneel beheer
 • wat verdient een functioneel beheerder?
 • Wat verdient een functioneel beheerder voor salaris?

  Het salaris van functioneel beheerders bij de overheid ligt tussen de € 2.500,- en € 5.500,- bruto per maand. Als startende functioneel beheer verdien je tussen de € 2.500,- en € 3.500,-. Medior professionals mogen rekenen op € 3.500,- tot € 4.500,-. Ervaren functioneel beheerders ontvangen € 4.500,- tot € 5.500,-.

  De sector waarin je werkt speelt wel een rol. Zo liggen de salarissen in de industrie en logistiek lager dan bij de overheid en het bedrijfsleven. Ook je opleidingsniveau speelt een rol. De meerderheid van de functioneel beheerder vacatures vraagt om een hbo-diploma in de ICT.

  Een goed salaris is belangrijk, want je wilt lekker kunnen leven. Dat zit ‘m natuurlijk ook in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan opleidingsmogelijkheden of doorgroeikansen. Maar ook vrije dagen, pensioenregeling en flexibele werkuren spelen mee in je (werk)geluk en baankeuze. En wat dacht je van een leaseauto en eindejaarsuitkering? Bij koen is dat allemaal goed geregeld.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als functioneel beheerder?

  Als functioneel beheerder ben je de specialist op het gebied van informatiesystemen en bedrijfsprocessen. Je zorgt voor gebruiksgemak in de informatievoorziening en ontwikkelt de functionaliteiten door op basis van behoeften. Als junior houd jij je vooral bezig met gebruikersondersteuning. Ofwel, je helpt je collega’s bij vragen en lost incidenten op. Ook verzorg je documentatie, eenvoudige aanpassingen, testen en updates. Wil je meer verdienen, dan kan je met de juiste kennis en kunde doorgroeien naar een medior en uiteindelijk senior positie.

  doorgroeimogelijkheden functioneel beheerder

  Als medior pak je meer complexe en uitgebreide aanpassingen aan. En ook de implementatie daarvan. Als senior ga je over systeembrede aanpassingen met een grote impact op de bedrijfsprocessen. Hoe meer kennis en kunde je opdoet, hoe complexer je werkzaamheden en hoe hoger je salaris. Naast ICT-vaardigheden vraagt dit om een sterk analytisch vermogen, organisatietalent, een proactieve houding en verbindende communicatieskills. Als senior functioneel beheerder moet je vaak ook beschikken over certificaten als BiSL, Prince II of TMap.

  Verder de ladder op? Denk dan aan functies als informatiemanager, informatieanalist, projectmanager of teamleider functioneel beheer.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als functioneel beheerder?

  Je kan bijna overal terecht, van overheden tot het bedrijfsleven en de non-profitsector. Zowat elke organisatie heeft een ICT-infrastructuur die beheerd moet worden. Door iemand intern of een daarvoor ingehuurd bedrijf. Je kan dus zowel aan de organisatiezijde als de bureauzijde aan de slag. Net wat jij interessant vindt.

  functioneel beheerder worden bij koen

  Lijkt werken op projectbasis vanuit een vast contract je helemaal het einde? Bij koen werk je steeds aan afwisselende projecten die aansluiten met jouw ambities. Je werkt bij gemeenten, waterschappen en andere overheden. Superinteressant, want dat zijn maatschappelijk betrokken organisaties die zich inzetten voor de burger en een leefbaar Nederland.

  Ook speelt er veel in overheidsland. Denk aan veranderende wetten, technologische ontwikkelingen, de energietransitie en het klimaatakkoord. Kansen te over dus om jouw kennis en kunde in te zetten. En je groei te versnellen. Niet alleen met uitdagende opdrachten, maar ook met de opleidingen en andere ontwikkelmogelijkheden die we je aanbieden.

  Functioneel beheerder vacatures

  Snel aan de slag in een uitdagend ICT project? Bekijk dan direct de functioneel beheerder vacatures van koen of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken