wat zijn de doorgroeimogelijkheden als CAD engineer?

Benieuwd hoe je kan doorgroeien als CAD engineer in de installatietechniek? Je hebt al wat ervaring opgedaan en bent toe aan de volgende stap. Maar waarnaartoe? Bekijk welke kansen er zijn voor ambitieuze CAD engineers.

Hoe kan je doorgroeien als CAD engineer?

Je hebt verschillende doorgroeimogelijkheden als CAD engineer in de installatietechniek. Wil jij je verder specialiseren in ontwerpen en technisch tekenen? Dan zijn functies zoals engineer en BIM modelleur voor jou heel interessant. Na verloop van tijd kan je vanuit die rollen ook lead engineer of BIM coördinator worden.

Je kan je kennis en kunde ook verbreden en je juist richten op de coördinatie van installatieprojecten. Bijvoorbeeld als werkvoorbereider. Is jouw ambitie leidinggeven? Dan kan je doorgroeien naar projectcoördinator en vervolgens projectleider worden.

Het artikel gaat hieronder verder.

Welke opleidingen moet je doen om door te groeien?

Om door te groeien als CAD engineer leg je met de opleidingen MIT en HIT-E of HIT-W een uitstekende basis. MIT en HIT staan voor Middelbare Installatietechniek en Hogere Installatietechniek. Je kiest voor de richting E (elektrotechniek) of W (werktuigbouwkunde). Met deze opleidingen word jij een echte slimmerik in het ontwerpen en begeleiden van complexe elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties. Ideaal om functies zoals (lead) engineer of BIM modelleur te kunnen veroveren.

Ambieer je een leidinggevende rol? Dan is de HIT of de hbo-opleiding technische bedrijfskunde voor jou de juiste keuze. Je kan deze aanvullen met trainingen op het gebied van projectmanagement (Lean en PRINCE2 bijvoorbeeld), communiceren, stakeholdersmanagement en leidinggeven.

Welke competenties heb je nodig om door te groeien?

Met ambitie kom je als CAD engineer verder. Je hebt de drive nodig om jouw kennis en kunde te vergroten. Dat betekent ook dat je naast je werk opleidingen of trainingen volgt waarmee je jezelf versterkt. Zowel op technisch als op persoonlijk vlak. Je bent iemand met doorzettingsvermogen en je ziet geen problemen. Jij ziet oplossingen.

Het artikel gaat hieronder verder.

Doorgroeien als CAD engineer bij koen

Wij begrijpen dat jij vooruit wilt. Als je bij koen werkt, kijken we samen naar jouw stip aan de horizon. Wat wil je worden en wat wil je leren? Bij koen bieden wij jou verschillende ontwikkelmogelijkheden. Bij ons studeer je bijvoorbeeld af aan de HIT-E/W of andere opleidingen en volg je diverse trainingen. Zo beschik je altijd over de nieuwste kennis en kunde.

Ook versnel je jouw groei doordat je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers werkt. Steeds een ander project afgestemd op jouw ambities. Je leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Jij bent de specialist die opdrachtgevers verder helpt en ondertussen groei jij zelf ook in sneltreinvaart. Opdracht afgerond? Door naar de volgende. Waar jij ook weer kan leren. Klinkt dat ideaal, dan is werken bij koen iets voor jou.

vacatures CAD engineer

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan als CAD engineer? Wacht dan niet langer en bekijk onze CAD engineer vacatures of stuur een open sollicitatie.

meer ontdekken