wat verdient een cad engineer salaris

wat verdient een CAD engineer (salaris)

Welk salaris verdient een CAD engineer? Wellicht twijfel jij of je wel genoeg verdient. Of je overweegt een baan als CAD engineer en wil weten waar je op kan rekenen. Hoe dan ook, koen vertelt je wat het gemiddelde salaris is voor junior, medior en senior CAD engineers.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat verdient een CAD engineer?
 • Wat verdient een CAD engineer voor salaris?

  Ben jij een startende CAD engineer in de installatietechniek of civiele techniek? Dan kan je rekenen op een gemiddeld salaris tussen de €2.300,-  en € 2.600,- bruto per maand. Heb je er al wat jaren op zitten als CAD engineer? Als medior verdien je gemiddeld tussen de € 2.900,- en 3.200,-. Als senior groei je door tot € 3.500,-.

  Een goed salaris is fijn, maar dat is zeker niet alles. Denk bijvoorbeeld ook aan de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto en jouw pensioensregeling. Maar ook het aantal vakantiedagen en je ontwikkelmogelijkheden tellen hierin mee.

  Wat jij verdient wordt niet alleen bepaald door jouw kennis en ervaring. Ook je ambitie en drijfveer zijn belangrijk. Denk aan de manier hoe jij als specialist voorop wil blijven lopen. Of jouw droom om door te groeien naar een hogere functie.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als cad engineer?

  Ben jij een ambitieuze CAD engineer die graag meer wil verdienen? Dat kan op verschillende manieren. Hoe meer ervaring jij opdoet, hoe meer je gaat verdienen. Maar ook jouw opleiding telt mee in het bepalen van je salaris. Zo vragen de meeste werkgevers minimaal een hbo-diploma wanneer je wil starten als CAD engineer. Maar er zijn ook werkgevers die minimaal een mbo-diploma vragen.

  Daarnaast kan jij als CAD engineer ook een hoger salaris krijgen door het uitbreiden van jouw takenpakket. Denk bijvoorbeeld aan meer verantwoordelijkheid. Begeleid jij junior collega’s? Dat betekent vaak ook dat je een hoger salaris krijgt. Tot slot is het vaak zo dat hoe complexer het vraagstuk is, hoe hoger het salaris ligt.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als cad engineer?

  Er is veel vraag naar CAD engineers, maar er is een schaars aanbod. Dat betekent dat jouw baankansen er goed uitzien. Ook als starter, want ongeveer een derde van de CAD engineer vacatures staat open voor een junior. Met jouw kennis en kunde kan je als CAD engineer werken in de techniek of in de bouw. Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouw of revisie van de meest uiteenlopende installaties. Kortom: er zijn volop mogelijkheden voor professionals zoals jij.

  Wat jij ook wil als CAD engineer, bij koen ben jij aan het juiste adres. Je komt bij ons in dienst en werkt op projectbasis bij de opdrachtgever. Wij zorgen voor projecten die aansluiten bij jouw ambities. Zo heb je afwisseling en blijf je groeien, maar geniet je toch van de zekerheid van een vaste baan.

  Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  vacatures CAD engineer vacatures

  Lijkt het jou tof om aan de slag te gaan als CAD engineer bij koen? Bekijk direct onze CAD engineer vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken