electrical engineer salaris

Wat verdient een electrical engineer (salaris)?

Hoe hoog is het salaris van een electrical engineer? Misschien overweeg je een baan als electrical engineer. Of wie weet vraag jij je af of je wel evenveel verdient als je collega’s. Wat het ook is, in dit artikel ontdek je wat het gemiddelde salaris is voor junior, medior en senior electrical engineers.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • Wat verdient een electrical engineer?
 • Wat verdient een electrical engineer voor salaris?

  Een beginnende electrical engineer verdient gemiddeld een salaris rond de €3.000 bruto per maand. Heb je al meer ervaring? Als medior verdien je gemiddeld een salaris van €3.500,-. Als senior kun je doorgroeien naar een salaris van meer dan €4.000,- bruto.

  Natuurlijk is het fijn als je een goed salaris hebt, maar vergeet niet dat de secundaire arbeidsvoorwaarden ook heel belangrijk zijn. Van een leaseauto tot jouw pensioensregeling. Maar ook het aantal vakantiedagen, de werksfeer en de ontwikkelmogelijkheden die een werkgever biedt tellen mee. Wat jij belangrijk vindt, speelt een grote rol in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als electrical engineer?

  Als electrical engineer houd jij je bezig met elektronische installaties. Jij bent betrokken bij het ontwerpen tot het verbeteren van deze installaties. Denk hierbij aan zonnepanelen of elektrische vervoermiddelen. Maar ook medische apparatuur of onderdelen van mobiele telefoons kunnen zomaar op jouw bordje terecht komen.

  Hoe meer ervaring je hebt, hoe complexer het vraagstuk is. Heb jij al flink wat ervaring én ben je ook verantwoordelijk voor collega’s? Meer verantwoordelijkheid betekent vaak ook een hoger salaris.

  Daarnaast telt jouw opleiding ook mee in het bepalen van je salaris. Twee derde van de werkgevers vraagt minimaal een hbo-diploma, maar er zijn ook electrical engineer vacatures die minimaal een mbo- of wo-diploma vragen.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als electrical engineer?

  Als electrical engineer heb jij een goede positie in de markt. Er is veel vraag naar specialisten zoals jij, maar er is een schaars aanbod. Dat betekent dat jouw baankansen er goed uitzien. Ook als starter, want ongeveer een derde van de electrical engineer vacatures staat open voor een junior. Je kan aan de slag bij verschillende bedrijven. Denk aan vooruitstrevende high tech bedrijven waar je je bezighoudt met het ontwerpen van ingewikkelde machines of producten. Of wie weet werk jij veel liever bij een adviesbureau of ingenieursbureau.

  Op welk niveau jij ook werkt, bij koen ben je aan het juiste adres. Je komt bij ons in dienst en werkt op projectbasis bij de opdrachtgever. Wij zorgen voor projecten die aansluiten bij jouw ambities. Zo heb je afwisseling en blijf je groeien, maar geniet je toch van de zekerheid van een vaste baan.

  Ook investeren we in jouw ontwikkeling met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  Electrical engineer vacatures

  Lijkt het jou tof om aan de slag te gaan als electrical engineer bij koen? Bekijk direct onze electrical engineer vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken