electrical engineer salaris

Wat verdient een electrical engineer (salaris)?

Hoe hoog is het salaris van een electrical engineer? Misschien overweeg je een baan als electrical engineer. Of wie weet vraag jij je af of je wel evenveel verdient als je collega’s. Wat het ook is, in dit artikel ontdek je wat het gemiddelde salaris is voor junior, medior en senior electrical engineers.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • Wat verdient een electrical engineer?
 • Wat verdient een electrical engineer voor salaris?

  Een beginnende electrical engineer verdient gemiddeld een salaris rond de €3.000 bruto per maand. Heb je al meer ervaring? Als medior verdien je gemiddeld een salaris van €3.500,-. Als senior kun je doorgroeien naar een salaris van meer dan €4.000,- bruto.

  Natuurlijk is het fijn als je een goed salaris hebt, maar vergeet niet dat de secundaire arbeidsvoorwaarden ook heel belangrijk zijn. Van een leaseauto tot jouw pensioensregeling. Maar ook het aantal vakantiedagen, de werksfeer en de ontwikkelmogelijkheden die een werkgever biedt tellen mee. Wat jij belangrijk vindt, speelt een grote rol in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als electrical engineer?

  Als electrical engineer houd jij je bezig met elektronische installaties. Jij bent betrokken bij het ontwerpen tot het verbeteren van deze installaties. Denk hierbij aan zonnepanelen of elektrische vervoermiddelen. Maar ook medische apparatuur of onderdelen van mobiele telefoons kunnen zomaar op jouw bordje terecht komen.

  Hoe meer ervaring je hebt, hoe complexer het vraagstuk is. Heb jij al flink wat ervaring én ben je ook verantwoordelijk voor collega’s? Meer verantwoordelijkheid betekent vaak ook een hoger salaris.

  Daarnaast telt jouw opleiding ook mee in het bepalen van je salaris. Twee derde van de werkgevers vraagt minimaal een hbo-diploma, maar er zijn ook electrical engineer vacatures die minimaal een mbo- of wo-diploma vragen.

  Het artikel gaat hieronder verder.