wat verdient een applicatiebeheerder salaris

wat verdient een applicatiebeheerder (salaris)?

Het salaris van een applicatiebeheerder, waar kan je dan aan denken? De vraag naar gekwalificeerde applicatiebeheerders is groot, groter, grootst. Over je baankansen hoef je dus niet wakker te liggen. Maar verdient deze functie ook goed? Bekijk de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior applicatiebeheerders.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in functioneel beheer
 • wat verdient een applicatiebeheerder?
 • Wat verdient een applicatiebeheerder voor salaris?

  Het gemiddelde salaris ligt op € 3.400,- bruto per maand. Junior systeembeheerders mogen rekenen op € 2.500,- tot €2.800,- . Het opleidingsniveau speelt hierin een rol. Mediors krijgen gemiddeld € 3.500,- en senior specialisten kunnen doorgroeien tot € 4.200,-.

  Drie kwart van de applicatiebeheerder vacatures vraagt om een hbo-diploma in bijvoorbeeld ICT of informatica. Een mbo-diploma volstaat uitstekend voor de overige kwart. Wel ligt het startsalaris voor hbo’ers hoger dan voor mbo’ers.

  Naast een baan die goed betaalt, spelen de arbeidsvoorwaarden een rol in je werkplezier. En ook in hoe lekker jij kan leven. Denk aan vrije dagen en een leaseauto die je ook privé mag rijden. Kan je in jouw baan opleidingen volgen en doorgroeien? En hoeveel pensioen bouw je op voor later? Kijk zodoende ook naar wat je er verder bij krijgt en wat jij daarin belangrijk vindt.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als applicatiebeheerder?

  Als applicatiebeheerder zorg je dat applicaties goed functioneren, onderhouden worden en over de juiste functionaliteiten beschikken. Vaak start je als junior die nog veel moet leren. Hoe meer kennis en kunde je opdoet, hoe sneller je doorgroeit naar een medior en senior rol. Je taken worden dan complexer en zelfstandiger. Met een bijbehorend hoger salaris.

  Ook kan je meer gaan verdienen door door te groeien naar een andere functie. Functioneel beheerder worden is bijvoorbeeld een logische vervolgstap voor applicatiebeheerders. In deze rol ben je minder met techniek bezig en meer met gebruikersbehoeften en bedrijfsprocessen. Werk je als applicatiebeheerder bij koen, dan kan jij een opleiding functioneel beheer volgen.

  Met leidinggevende ambities kan je teamleider applicatiebeheer worden en uiteindelijk informatiemanager of IT manager.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als applicatiebeheerder?

  Aan vacatures geen gebrek. Ook voor junior applicatiebeheerders zijn er talloze banen. Ongeveer de helft van alle vacatures staat open voor een starter om precies te zijn. De andere helft vraagt een medior en slechts een klein percentage wil graag een senior aantrekken. Je kan kiezen uit verschillende soorten organisaties. Van overheden tot het bedrijfsleven en de non-profitsector.

  applicatiebeheerder worden bij koen

  Lijkt werken op projectbasis vanuit een vast contract je helemaal het einde? Bij koen werk je steeds aan afwisselende projecten die aansluiten met jouw ambities. Je werkt bij gemeenten, waterschappen en andere overheden. Superinteressant, want dat zijn maatschappelijk betrokken organisaties die zich inzetten voor de burger en een leefbaar Nederland.

  Ook speelt er veel in overheidsland. Denk aan veranderende wetten, technologische ontwikkelingen, de energietransitie en het klimaatakkoord. Kansen te over dus om jouw kennis en kunde in te zetten. En je groei te versnellen. Niet alleen met uitdagende opdrachten, maar ook met de opleidingen en andere ontwikkelmogelijkheden die we je aanbieden. Bijvoorbeeld om door te kunnen groeien naar functioneel beheer.

  applicatiebeheerder vacatures

  Snel aan de slag in een uitdagend ICT project? Bekijk dan direct de applicatiebeheerder vacatures van koen of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken