tekenaar civiele techniek doorgroeien

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als tekenaar civiele techniek

Sta jij stil en wil jij stappen maken als tekenaar in de civiele techniek? koen vertelt jou wat jouw doorgroeimogelijkheden zijn en welke competenties je daarvoor nodig hebt.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als tekenaar civiele techniek
 • Hoe kan je doorgroeien als tekenaar civiele techniek?

  Een tekenaar staat ook bekend als ontwerper of 3D ontwerper. Jij werkt de plannen voor civiele projecten uit in een uitgebreid 3D- ontwerp. Dat kan van alles zijn. Een brug, een tunnel, een snelweg en nog veel meer.

  Als tekenaar in de civiele techniek kun jij je specialiseren in een van de deelgebieden bouw, water of infra. Je wordt dan een echte senior specialist op dat gebied. Daarnaast kun jij je ook specialiseren in een van de ontwerpsoftware, zoals AutoCAD, Revit of Civil3d.

  Heb je een hoop ervaring? Dan ben je een senior en werk je aan complexe projecten. Je kan ervoor kiezen om een specialist op het gebied van technische tekeningen te blijven, maar je kan ook doorgroeien naar andere functies. Denk aan de rol van een BIM modelleur of engineer. Ambieer je een leidinggevende functie? Kijk dan eens naar ontwerpleider of projectleider.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Welke opleiding moet je doen om door te groeien?

  Heb jij de ambitie om door te groeien in een leidinggevende rol? Dan zijn er genoeg persoonlijke trainingen waarmee jij je persoonlijke skills kan ontwikkelen. Denk aan trainingen zoals krachtig leiderschap, effectief communiceren of succesvol beïnvloeden. Daarnaast zijn er ook vakinhoudelijke trainingen waarmee jij jouw technische skills naar een hoger level kan tillen. Hoe meer kennis en kunde jij hebt, hoe verder je kan doorgroeien als tekenaar.

  Welke competenties heb je nodig om door te groeien?

  Als projectleider of ontwerpleider geef je leiding aan collega’s. Hiervoor moet je sterk in je schoenen staan, goed kunnen luisteren en je moet communicatief vaardig zijn. Het is belangrijk dat je als team goed samen kan werken. Daarnaast moet jij jouw collega’s enthousiasmeren om alles uit zichzelf te halen. Verder zijn onderstaande competenties belangrijk:

  • Technisch inzicht in civiele techniek
  • De voortgang over een project bewaken
  • Kunnen adviseren
  • Oplossingsgericht denken
  • Een verantwoordelijkheidsgevoel hebben

  Met een flinke dosis ambitie en de drive om jouw kennis en kunde te vergroten, kom je al een heel eind. Je moet bereid zijn om trainingen en opleidingen te volgen naast je werk, zodat je laat zien dat je net dat stapje extra wil zetten.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Doorgroeien als tekenaar civiele techniek bij koen

  Ga jij als tekenaar civiele techniek aan de slag bij koen? Dan staat jouw ontwikkeling en ambitie voorop. Je gaat aan de slag op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Net wat jij leuk vindt en wat bij jou past. Daardoor leer je steeds nieuwe omgevingen, mensen en werkwijzen kennen. En versnel je jouw groei. Gewoon vanuit een vast contract bij koen. Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden om jouw kennis en kunde te vergroten.  Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  Tekenaar civiele techniek vacatures

  Ben jij op zoek naar afwisseling en zekerheid als tekenaar civiele techniek? Bekijk dan direct alle tekenaar civiele techniek vacatures van koen of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken