Wat verdient een maintenance engineer (salaris)?

Verdien je genoeg als maintenance engineer of krijgen je collega’s een hoger salaris? Bekijk de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior maintenance engineers in de high tech industrie.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • Wat verdient een maintenance engineer?
 • Wat verdient een maintenance engineer voor salaris?

  Als beginnende maintenance engineer krijg je een salaris van ongeveer € 3.000,- bruto per maand. Mediors mogen rekenen op een bedrag tussen de € 3.500,- en € 4.000,-. Het salaris van senior specialisten stijgt naar € 4.500,-. Meer als je ook nog een aansturende rol hebt. Gemiddeld over de hele linie verdienen maintenance engineers € 3.800,-.

  Naast een goed salaris spelen ook andere factoren een rol in je baankeuze en werkgeluk. Denk maar aan een leaseauto die je ook privé mag rijden, veel vrije dagen en een goede pensioenregeling voor later. En vergeet ook zeker de opleidings- en doorgroeimogelijkheden niet. Wat vind jij belangrijk in je werk en leven?

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als maintenance engineer?

  Als maintenance engineer verhelp je storingen, maak je onderhoudsplannen en zorg je voor verbeteringen aan productieprocessen. De industriële automatisering staat bepaald niet stil. Robotica, energietransitie, cloud computing en noem maar op. Heb jij specialistische kennis en kunde, dan ben jij een gewilde professional. Blijf dus voorop lopen in je vak, lever een innovatieve bijdrage en vergroot je expertise voor een hoger salaris. Daarnaast kan je ook de overstap maken naar een leidinggevende rol zoals teamleider of maintenance manager.

  Het artikel gaat hieronder verder.