wat verdient een hardware engineer salaris

Wat verdient een hardware engineer (salaris)?

Is jouw salaris als hardware engineer wel even hoog als wat collega’s verdienen? Of ambieer je deze functie en wil je weten op welk salaris je mag rekenen? Hier vind je de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior hardware engineers in de high tech industrie.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • Wat verdient een hardware engineer?
 • Wat verdient een hardware engineer voor salaris?

  Als junior hardware engineer mag je rekenen op een salaris van ongeveer € 3.000,- bruto per maand. Groei je door naar een medior functie, dan kom je op zo’n € 3.500,- tot € 4.000,- uit. Met jarenlange ervaring kan je als senior hardware engineer € 4.500,- of meer gaan verdienen.

  Met een goed salaris kan je lekker leven. Maar ook de secundaire arbeidsvoorwaarden dragen daaraan bij. Let dus ook op zaken zoals een leaseauto, pensioenregeling en vrije dagen. En biedt de werkgever je opleidingsmogelijkheden om door te groeien? Het telt allemaal mee voor je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als hardware engineer?

  Als hardware engineer ontwerp je besturingssystemen en elektrotechnische schema’s voor machines. In de high tech industrie gaan ontwikkelingen hard. Met specialistische kennis en jarenlange ervaring kan je complexe en innovatieve projecten uitvoeren. Daar staat natuurlijk een hoger salaris tegenover. Begeleid je als senior ook nog eens junior of medior collega’s? Of word je lead engineer? Dan mag je helemaal de top van de schaal verwachten. Je salaris stijgt natuurlijk ook als je doorgroeit naar een leidinggevende rol zoals teamleider of manager engineering.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als hardware engineer?

  Als hardware engineer kan je vrijwel overal in de industrie terecht. Er zijn meer vacatures dan hardware engineers om die functies te vervullen. Uitstekend nieuws voor jouw baankansen dus. Ook als het inkt van je diploma nog nat is, want de helft van de hardware engineer vacatures staat open voor een junior. Je werkt bijvoorbeeld bij machinebouwers, fabrikanten of ingenieursbedrijven. En heb je weleens aan een interimbureau gedacht?

  Bij koen geniet je van veel afwisseling én zekerheid in je werk. Je komt bij ons in vaste dienst en werkt op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Wij zorgen voor projecten die aansluiten bij jouw ambities. Zo vergroot je jouw kennis en kunde in rap tempo. Ook investeren we in jouw ontwikkeling met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  Hardware engineer vacatures

  Lijkt het jou tof om aan de slag te gaan als hardware engineer bij koen? Bekijk direct onze hardware engineer vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken