wat verdient een engineer salaris

wat verdient een engineer (salaris)

Het salaris van een engineer installatietechniek en engineer civiele techniek? Dat wil je weleens weten. Omdat je deze functie overweegt of benieuwd bent of jij wel evenveel verdient als anderen. Ontdek hier het gemiddelde salaris van een engineer.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • wat verdient een engineer?
 • Wat verdient een engineer voor salaris?

  Een startende engineer in de installatietechniek of civiele techniek begint met ongeveer € 2.500,- bruto salaris per maand. Bij seniors loopt dit wel op tot € 4.500,-. Gemiddeld verdienen engineers rond de € 3.500,-. Er is veel vraag naar engineers op zowel mbo- als hbo-niveau. In de installatietechniek is dit ongeveer fifty-fifty. In de civiele techniek wordt vaker hbo-niveau gevraagd. Wel zijn er in beide sectoren evenveel functies voor juniors als mediors. Voor seniors zijn er minder vacatures, maar ook die hebben uitstekende baankansen.

  Naast een goed salaris zijn natuurlijk de inhoud van het werk en de sfeer heel bepalend voor je werkgeluk en baankeuze. En vergeet de secundaire arbeidsvoorwaarden niet. Krijg je bijvoorbeeld een leaseauto en goede pensioenregeling? Hoeveel vakantiedagen kan je opnemen, welke ontwikkelmogelijkheden zijn er, krijg je kansen om door te groeien? Al die factoren spelen ook een belangrijke rol.

  Het artikel gaat hieronder verder.