wat verdient een engineer salaris

wat verdient een engineer (salaris)

Het salaris van een engineer installatietechniek en engineer civiele techniek? Dat wil je weleens weten. Omdat je deze functie overweegt of benieuwd bent of jij wel evenveel verdient als anderen. Ontdek hier het gemiddelde salaris van een engineer.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat verdient een engineer?
 • Wat verdient een engineer voor salaris?

  Een startende engineer in de installatietechniek of civiele techniek begint met ongeveer € 2.500,- bruto salaris per maand. Bij seniors loopt dit wel op tot € 4.500,-. Gemiddeld verdienen engineers rond de € 3.500,-. Er is veel vraag naar engineers op zowel mbo- als hbo-niveau. In de installatietechniek is dit ongeveer fifty-fifty. In de civiele techniek wordt vaker hbo-niveau gevraagd. Wel zijn er in beide sectoren evenveel functies voor juniors als mediors. Voor seniors zijn er minder vacatures, maar ook die hebben uitstekende baankansen.

  Naast een goed salaris zijn natuurlijk de inhoud van het werk en de sfeer heel bepalend voor je werkgeluk en baankeuze. En vergeet de secundaire arbeidsvoorwaarden niet. Krijg je bijvoorbeeld een leaseauto en goede pensioenregeling? Hoeveel vakantiedagen kan je opnemen, welke ontwikkelmogelijkheden zijn er, krijg je kansen om door te groeien? Al die factoren spelen ook een belangrijke rol.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als engineer?

  Je kan doorgroeien naar de rol van lead engineer. Als lead engineer inventariseer je de klantwensen en definieer je de technische aspecten. Je bent ook verantwoordelijk voor de eindcontrole van bijvoorbeeld technische tekeningen, ontwerpen en specificaties. Soms stuur je het team aan, soms hangt er nog een manager engineering boven je. In deze rol verdien je meer dan een engineer. Ook verdient een senior engineer die zich bezighoudt met complexe vraagstukken natuurlijk meer dan een starter.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als engineer?

  Engineers installatietechniek kunnen terecht bij installatiebedrijven, adviesbureaus, ingenieursbureaus en projectontwikkelaars. Als civiel engineer kan je daarnaast ook aan de slag bij bouwbedrijven, aannemersbedrijven en overheidsinstellingen.

  Geniet je van veel afwisseling in je werk? Denk dan eens aan werken op projectbasis bij koen. Wij vinden projecten voor die aansluiten bij je ambities. Bij verschillende opdrachtgevers. Zo leer je steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. En versnel je jouw groei. Je krijgt direct een vast contract. Afwisseling én zekerheid dus.

  Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  Engineer vacatures

  Zie jij een baan als engineer helemaal zitten? Bekijk direct onze engineer vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken