engineer doorgroeien

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als engineer

Ben jij als engineer toe aan een nieuwe stap en wil je graag weten wat jouw doorgroeimogelijkheden zijn? In dit artikel lees je hoe je kan doorgroeien als engineer installatietechniek en welke competenties je daarvoor nodig hebt.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als engineer
 • hoe kan je doorgroeien als engineer?

  Een engineer wordt ook wel ontwerper, ingenieur of tekenaar genoemd. Binnen dit werkveld kan je verschillende richtingen op, zowel in de installatietechniek als in andere vakgebieden.

  Als engineer installatietechniek kun je doorgroeien naar een functie als senior engineer. Je houdt je dan bezig met complexe vraagstukken, waardoor je ook meer verdient dan een starter. Daarnaast kan je als engineer doorgroeien naar de rol van lead engineer. In deze rol inventariseer jij de klantwensen en definieer je de technische aspecten. Jij bent verantwoordelijk voor de eindcontrole en in sommige gevallen stuur je ook een team aan. In andere gevallen doet dit de manager engineer. Vanuit een lead engineer zou je dus ook nog door kunnen groeien naar een rol als manager engineering.

  In de rol als manager engineering ben jij verantwoordelijk voor de aansturing en output van jouw afdeling. Jij bent ook het aanspreekpunt voor andere afdelingen en zorgt dat de juiste dingen worden afgestemd. Daarnaast denk je mee over de ontwikkeling van jouw afdeling en de producten die binnen deze afdeling worden gemaakt.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  welke opleidingen moet je doen om door te groeien?

  Om door te groeien als engineer, kun jij de opleiding MIT en HIT-E of HIT-W volgen. MIT en HIT staan voor Middelbare Installatietechniek en Hogere Installatietechniek. Je kiest voor de richting E (elektrotechniek) of W (werktuigbouwkunde). Met deze opleidingen ontwikkel jij je volledig op het gebied van installatietechniek. In een twee jaar tijd word jij specialist in het ontwerpen en begeleiden van complexe elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties.

  Heb jij de ambitie om een leidinggevende rol te vervullen? Ontwikkel dan jouw persoonlijke skills met trainingen als krachtig leiderschap, effectief communiceren of succesvol beïnvloeden.

  welke competenties heb je nodig om door te groeien?

  In een functie als lead engineer of manager engineering vervul jij een leidinggevende rol. Hiervoor moet je communicatief vaardig zijn, goed kunnen luisteren en sterk in je schoenen staan. Je bent verantwoordelijk voor collega’s, dus je moet jouw collega’s aansturen en weten te motiveren.

  Met een flinke dosis ambitie en de drive om jouw kennis en kunde te vergroten, kom je al heel ver. Ben bereid om net dat stapje extra te zetten, door bijvoorbeeld trainingen en opleidingen te volgen naast je werk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Doorgroeien als engineer bij koen

  Geniet je van veel afwisseling in je werk? Denk dan eens aan werken op projectbasis bij koen. Wij vinden projecten voor die aansluiten bij jouw wensen en ambities. Bij verschillende opdrachtgevers. Zo leer je steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. En versnel je jouw groei. Je krijgt direct een vast contract. Afwisseling én zekerheid dus.

  Daarnaast staat jouw ontwikkeling bij koen voorop. Je krijgt volop ontwikkelmogelijkheden om jouw kennis en kunde te vergroten. Daardoor groei jij verder en help je onze opdrachtgevers echt vooruit. Klinkt dat als jouw ideale baan? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  engineer vacatures

  Lijkt het jou tof om aan de slag te gaan als engineer installatietechniek bij koen? Bekijk dan welke engineer vacatures koen voor jou in petto heeft of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken