engineer doorgroeien

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als engineer

Ben jij als engineer toe aan een nieuwe stap en wil je graag weten wat jouw doorgroeimogelijkheden zijn? In dit artikel lees je hoe je kan doorgroeien als engineer installatietechniek en welke competenties je daarvoor nodig hebt.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als engineer
 • hoe kan je doorgroeien als engineer?

  Een engineer wordt ook wel ontwerper, ingenieur of tekenaar genoemd. Binnen dit werkveld kan je verschillende richtingen op, zowel in de installatietechniek als in andere vakgebieden.

  Als engineer installatietechniek kun je doorgroeien naar een functie als senior engineer. Je houdt je dan bezig met complexe vraagstukken, waardoor je ook meer verdient dan een starter. Daarnaast kan je als engineer doorgroeien naar de rol van lead engineer. In deze rol inventariseer jij de klantwensen en definieer je de technische aspecten. Jij bent verantwoordelijk voor de eindcontrole en in sommige gevallen stuur je ook een team aan. In andere gevallen doet dit de manager engineer. Vanuit een lead engineer zou je dus ook nog door kunnen groeien naar een rol als manager engineering.

  In de rol als manager engineering ben jij verantwoordelijk voor de aansturing en output van jouw afdeling. Jij bent ook het aanspreekpunt voor andere afdelingen en zorgt dat de juiste dingen worden afgestemd. Daarnaast denk je mee over de ontwikkeling van jouw afdeling en de producten die binnen deze afdeling worden gemaakt.

  Het artikel gaat hieronder verder.