werkvoorbereider salaris

wat verdien je als werkvoorbereider (salaris en doorgroeimogelijkheden)?

Zeg, verdien je wel genoeg als werkvoorbereider? Of ben je benieuwd wat je kan verwachten als je voor deze functie kiest? Dat is mooi, want wij hebben de gemiddelde salarissen voor junior, medior en senior werkvoorbereiders in kaart gebracht. Ontdek op welk salaris je mag rekenen en hoe je kan doorgroeien.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat verdien je als werkvoorbereider?
 • Wat verdient een werkvoorbereider voor salaris?

  Het startsalaris van een junior werkvoorbereider in de techniek ligt tussen de € 2.200,- en € 2.500,- bruto per maand. Je opleiding als werkvoorbereider, (stage) ervaring en de sector spelen hierin een rol. Vervolgens groei je in je rol en groeit je salaris met je mee. Medior werkvoorbereiders verdienen gemiddeld € 3.500,-. Terwijl senior werkvoorbereiders qua eindschaal rond de € 4.500,- zitten. Gemiddeld over de hele linie is het salaris van een werkvoorbereider € 3.300,- bruto per maand.

  Natuurlijk is een goed salaris prettig, maar de meeste professionals vinden secundaire arbeidsvoorwaarden ook heel belangrijk. Hoeveel vakantiedagen heb je? Heb je een gunstige pensioenregeling? En hoe is je ontwikkeling geregeld? Denk ook aan factoren zoals een leaseauto die je ook privé mag rijden, bonussen en doorgroeimogelijkheden. Het speelt allemaal mee in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je meer verdienen als werkvoorbereider?

  Een werkvoorbereider coördineert de werkzaamheden die voorafgaan aan een project in de bouwkunde, installatietechniek of civiele techniek. Je stelt vast wat er moet gebeuren in een traject van begin tot einde. Als de spin in het web onderhoud je contact met alle partijen die betrokken zijn bij het project. Van leveranciers en (onder)aannemers tot klanten, maar natuurlijk ook je collega’s.

  Als junior ondersteun je vaak een medior of senior. Hoe meer kennis en kunde je opdoet, hoe complexer de projecten. En hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt. Met natuurlijk een hoger salaris als gevolg. Daarnaast kan je ook doorgroeien naar een andere functie.

  Welke doorgroeimogelijkheden heb je als werkvoorbereider?

  Je kan als werkvoorbereider opklimmen naar de functie van senior werkvoorbereider, projectcoördinator en projectleider. Natuurlijk ga je dan ook meer verdienen. Een projectleider is verantwoordelijk voor een project. De werkvoorbereider levert de input aan waarmee de projectleider aan de slag gaat. Hij of zij zorgt ervoor dat een (bouw)project binnen de gestelde tijd, kosten en kwaliteits- en veiligheidseisen wordt gerealiseerd. Een projectcoördinator ondersteunt de projectleider.

  Liever een technisch specialist worden? Kijk dan eens naar rollen zoals BIM modelleur, BIM coördinator, engineer, ontwerper of tekenaar.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Werkvoorbereider worden bij koen

  Jouw baankansen als werkvoorbereider zijn uitstekend. Wil je jouw groei versnellen en werken aan afwisselende projecten? Overweeg dan bij koen te komen werken. Je komt in vaste dienst bij ons en werkt op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Zekerheid én afwisseling dus.

  Je leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo groei je razendsnel verder. Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  Werkvoorbereider vacatures

  Zie jij een baan als werkvoorbereider helemaal zitten? Bekijk direct onze werkvoorbereider vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken

  vind je vacature