Blog
werkvoorbereider Frederik blikt terug op tien jaar afwisselende projecten
Terug naar overzicht
ervaringen techniek

werkvoorbereider Frederik blikt terug op tien jaar afwisselende projecten

Tien jaar in dienst. Dat is best uniek in deze tijd. Maar Frederik Wolterink (37) verveelt zich dan ook geen moment. Via koen werkt hij op verschillende opdrachten en blijft hij zich ontwikkelen. Hoe kijkt hij terug op het afgelopen decennium?

Een ziekenhuis dat net was opgeleverd, maar alweer verbouwd moest worden. Ketels die jaren geleden al met pensioen hadden gemoeten en massaal hun dienst staakten. In hartje winter natuurlijk. Dat zijn slechts een paar projecten die Frederik altijd zullen bijblijven. Als werkvoorbereider is het zijn uitdaging om de juiste mensen, materialen en gereedschappen op de juiste momenten bij elkaar te krijgen om zodat de klus geklaard wordt.

Loopbaan in beeld

Frederik volgde de HTS Werktuigbouwkunde en begon zijn carrière als junior constructeur in de staalbouw. Daarna maakte hij de switch naar installatietechniek als servicecoördinator en vervolgens werkvoorbereider. Toen zijn baan ophield, is hij door een vestigingsdirecteur van oud-werkgever Imtech in contact gebracht met Verhoeve, de voorloper van koen. Verhoeve werd Tracé, Tracé veranderde in Voort en vanuit Voort ontsprong koen.

"Ik had een goed gevoel bij het bedrijf."
Frederik

Blijven leren

Ondanks de naamwijzigingen die Frederik heeft meegemaakt, is de dienstverlening van koen altijd hetzelfde gebleven. Werken op uitdagende opdrachten, vooroplopen in je vakgebied en volop ontwikkelmogelijkheden.

Dat is ook precies waarom hij voor koen koos destijds. “Ik had een goed gevoel bij het bedrijf, had zelf nog maar een beperkt netwerk in de installatietechniek en wilde graag gebruikmaken van de mogelijkheden die koen bood. Ook op het gebied van opleidingen en cursussen.”

Naast bijvoorbeeld de opleiding Sanitaire Technieken van TVVL heeft Frederik ook interne trainingen gevolgd zoals assertiviteit en mindmapping. Met een eigen academy en persoonlijk opleidingsbudget zijn er dus veel mogelijkheden om te ontwikkelen.

Divers takenpakket

Frederiks eerste opdracht was bij Wolter & Dros, waar hij zich als werkvoorbereider bezighield met onder andere het onderhoudscontract van de Rijksgebouwendienst. Momenteel werkt hij bij Hollander Techniek. Daar coördineert hij de werkzaamheden om cleanrooms te creëren.

De functie van werkvoorbereider is heel divers. Het varieert van materialen van tekeningen uittrekken en materiaallijsten maken tot offertes aanvragen en bestellingen plaatsen. Ook afspraken maken met klanten over de werkzaamheden, bouwvergaderingen bijwonen en soms kleine engineeringsvraagstukken horen bij het takenpakket. Elke dag ziet er dan ook anders uit.

"Naast dat ik veel mensen, materialen, leveranciers en werkmethodes heb leren kennen, heb ik vooral mijzelf ontwikkeld."
Frederik

Groeiversneller

Terugkijkend naar die tien jaar, wat heeft Frederik allemaal bereikt? “Naast dat ik veel mensen, materialen, leveranciers en werkmethodes heb leren kennen, heb ik vooral mijzelf ontwikkeld. Zowel technisch als persoonlijk. Van een zeer junior werkvoorbereider ben ik gegroeid tot een werkvoorbereider waar je je vraagstuk kunt neerleggen, en dan regel ik het.”

Uitdagende opdrachten

Die ontwikkeling was Frederiks eigen verdienste, maar koen heeft het pad daarvoor vrijgemaakt. “koen heeft mij de kans gegeven die groei door te maken door mooie passende opdrachten waar ik mijn ei goed in kwijt kon.”

Werken bij koen geeft veel afwisseling, je zit in principe nooit jaren achter elkaar op dezelfde opdracht en leert een hoop mensen kennen in korte tijd. “En er is waardering, zowel vanuit de klant waar je werkt, maar ook vanuit koen zelf.”

Persoonlijke begeleiding

Frederik heeft een vaste consultant die hij regelmatig spreekt. Gewoon om gezellig bij te praten, maar ook om serieuzere zaken te bespreken. Zoals hoe het gaat op de opdracht, opleidingen, doorgroeiambities. “Ik krijg antwoord op mijn vraag, of de belofte dat ze erop terug komt. Wat ze dan ook doet. En koen is een open organisatie waar het ook helemaal niet gek is dat je contact hebt met de algemeen directeur.”

versnel ook je groei bij koen

Vind jij een vast contract en afwisselende projecten de ideale combinatie? Bij koen kom je vooruit. Bekijk de installatietechniek vacatures of kom eens vrijblijvend kennismaken.

meer ontdekken