hoe word je werkvoorbereider (opleiding en baankansen)?

Werkvoorbereider word je niet zomaar. Het is een veelzijdige en verantwoordelijke functie waarbij je alles regelt rondom planningen, personeel, materialen en instructies van technische projecten. Bijvoorbeeld in de bouw, installatietechniek en civiele techniek. Met welke opleiding maak jij kans op deze uitdagende baan als werkvoorbereider?

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • hoe word je werkvoorbereider?
 • Welke opleiding heb je nodig als werkvoorbereider?

  Ongeveer drie kwart van de werkvoorbereider vacatures vraagt minimaal een mbo-diploma in een technische richting. Met een hbo- of wo-diploma in de richting bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek heb je ook een uitstekende basis om werkvoorbereider te worden.

  Naast de juiste opleiding kun je jezelf als werkvoorbereider ook ontwikkelen met trainingen, cursussen of een traineeship. Bijvoorbeeld op het gebied van projectmanagement en BIM, maar denk ook aan software zoals Revit en AutoCAD.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kun je na je opleiding terecht als werkvoorbereider?

  Je kan zowel aan de slag in de non-profit als profit sector. De functie van werkvoorbereider vind je bij aannemersbedrijven, adviesbureaus, installatiebedrijven, bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus. Maar bijvoorbeeld ook bij overheidsdiensten of woningcorporaties.

  Hou je van veel afwisseling in je werk? Kom dan werken bij een interimorganisatie zoals koen. Je komt gewoon in vaste dienst. Zekerheid dus. Maar ook veel variatie, want je doet projecten bij verschillende opdrachtgevers. Zo leer je steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Wedden dat jouw kennis en kunde in rap tempo groter worden?

  Het artikel gaat hieronder verder.