

hoe word je werkvoorbereider (opleiding en baankansen)?
Werkvoorbereider word je niet zomaar. Het is een veelzijdige en verantwoordelijke functie waarbij je alles regelt rondom planningen, personeel, materialen en instructies van technische projecten. Bijvoorbeeld in de bouw, installatietechniek en civiele techniek. Met welke opleiding maak jij kans op deze uitdagende baan als werkvoorbereider?
Welke opleiding heb je nodig als werkvoorbereider?
Ongeveer drie kwart van de werkvoorbereider vacatures vraagt minimaal een mbo-diploma in een technische richting. Met een hbo- of wo-diploma in de richting bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek heb je ook een uitstekende basis om werkvoorbereider te worden.
Naast de juiste opleiding kun je jezelf als werkvoorbereider ook ontwikkelen met trainingen, cursussen of een traineeship. Bijvoorbeeld op het gebied van projectmanagement en BIM, maar denk ook aan software zoals Revit en AutoCAD.
Het artikel gaat hieronder verder.
ook interessant

Waar kun je na je opleiding terecht als werkvoorbereider?
Je kan zowel aan de slag in de non-profit als profit sector. De functie van werkvoorbereider vind je bij aannemersbedrijven, adviesbureaus, installatiebedrijven, bouwbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus. Maar bijvoorbeeld ook bij overheidsdiensten of woningcorporaties.
Hou je van veel afwisseling in je werk? Kom dan werken bij een interimorganisatie zoals koen. Je komt gewoon in vaste dienst. Zekerheid dus. Maar ook veel variatie, want je doet projecten bij verschillende opdrachtgevers. Zo leer je steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Wedden dat jouw kennis en kunde in rap tempo groter worden?
Het artikel gaat hieronder verder.
ook interessant
Opleiding afgerond? Baankansen als werkvoorbereider
Veel bedrijven in de techniek zitten verlegen om werkvoorbereiders. Jouw baankansen zijn dan ook erg goed. Wel zijn bouw- en installatieprojecten economisch afhankelijk. Als het slecht gaat met de economie, dan daalt de vraag naar nieuwe projecten en dus ook de vraag naar werkvoorbereiders. Maar gaat het goed met de economie, dan stijgt juist de vraag naar projecten en daarmee de vraag naar werkvoorbereiders.
Echter spelen twee factoren in jouw voordeel. Door het klimaatakkoord zullen veel gebouwen de komende jaren duurzamer gemaakt moeten worden. Daarnaast krimpt de arbeidsmarkt door de vergrijzing. Dat betekent dat er minder mensen zijn om het werk uit te voeren. Ook in tijden van economische recessie hoef je dus nog geen omscholing te overwegen. Helemaal als je trainingen volgt waarmee jij jezelf ontwikkelt en een specialist wordt in werkvoorbereiding!
Nog weinig ervaring als werkvoorbereider? Ook dan zijn je baankansen uitstekend. De helft van de werkvoorbereider vacatures staat open voor een junior.
Het artikel gaat hieronder verder.
ook interessant
werkvoorbereider worden bij koen
Wil je jouw groei versnellen en werken aan afwisselende projecten? Overweeg dan bij koen te komen werken. Je komt in vaste dienst bij ons en werkt op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers. Zekerheid én afwisseling dus.
Je leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Zo groei je razendsnel verder. Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.
Werkvoorbereider vacatures
Zie jij een baan als werkvoorbereider helemaal zitten? Bekijk direct onze werkvoorbereider vacatures of stuur een open sollicitatie.