Blog

het verhaal van Tim, werkvoorbereider bij koen
Terug naar overzicht
ervaringen techniek

het verhaal van Tim, werkvoorbereider bij koen

Tim is bij koen werkzaam als werkvoorbereider. Via koen liep hij op een project bij een opdrachtgever in IJmuiden. koen liep een dag met Tim mee om te kijken wat hij nou de hele dag doet en wat zijn werkzaamheden op het project inhielden.

Wat doe jij op het project?

“Ik ben als werkvoorbereider vooral bezig met grafisch tekenen. Dat begint bij de klant. Tata Steel is de grootste klant van de opdrachtgever. Daar is heel veel onderhoudswerk aan constructies. Ik ga naar de locatie en neem het werk op. Dat betekent inmeten, bekijken en de profielen opnemen. Uiteindelijk ga ik dat hele werk uitwerken op kantoor. Ik teken het na, meet het na, ga alles bestellen en zo zorg ik ervoor dat er een heel werkpakket klaarligt voor de fabriek om te maken. Dat gebeurt allemaal intern; we hebben onze eigen fabriek en montage. Het begint op de locatie door te gaan kijken wat er moet gebeuren. Uiteindelijk werk ik het uit en zorg ik ervoor dat het gemaakt wordt.”

"Als jij ergens klaar voor bent, kun je die stap ook maken. Bij koen kun je heel goed doorgroeien."
Tim

Hoe worden die profielen gemaakt?

“We hebben onze eigen werkplaats, dat is ook meteen het deel waar het staal binnenkomt. Alle staal die wij hier binnenkrijgen wordt op bestelling gemaakt. Dus per profiel bestellen wij het staal; dat staat ook allemaal genoteerd op de profielen. In de werkplaats zie je grote profielen liggen. De zaagbanken staan daar ook, dus alles wordt hier gezaagd. Er staat ook een grote freesbank, die hoort hier eigenlijk niet. Die hoort thuis in de verspaanderij, maar hij was zo groot dat hij er niet paste.”

Het artikel gaat hieronder verder.

Hoe ben je in contact gekomen met koen?

“Ik ben door koen benaderd. Op het moment dat ik werd gebeld, was ik eigenlijk al aan het twijfelen en om mij heen aan het kijken voor een andere baan. De reden was dat ik heel graag wilde doorgroeien; ik wilde graag meer leren. In het gesprek met koen heb ik een goed gevoel gekregen en werd mij verteld dat doorgroeien absoluut mogelijk is binnen koen. De functie die ik wil bereiken, kun je niet in een keer gaan doen. Er zijn nog een aantal tussenstappen nodig. Bij koen werk je op projectbasis, waardoor je heel goed kunt groeien. En op het moment dat jij ergens klaar voor bent, kun je die stap ook maken. Dat is de reden dat ik voor koen heb gekozen.”

Het artikel gaat hieronder verder.

Heb je die eerste stap al gemaakt?

“Ik heb een functiestap gemaakt om het zo even te noemen, want ik ben nu werkvoorbereider. Hiervoor was ik monteur, technicus. Het is een grote stap geweest om werkvoorbereider te worden. Ik hoop veel te leren, veel ervaring op te doen. Uiteindelijk hoop ik projectleider te worden. Dan is dit een hele goede basis!”

Voorop lopen bij koen

Zoek jij afwisseling én zekerheid in je werk? Bij koen kom je in een groeiversneller. Met uitdagende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Projecten die passen bij je ambities. Gewoon vanuit een vast contract bij koen. Ontdek wat werken bij koen inhoudt en vind jouw werkvoorbereider vacature.

 

meer ontdekken