projectcoördinator doorgroeien

wat zijn de doorgroeimogelijkheden als projectcoördinator installatietechniek?

Jij bent niet snel uitgeleerd en dus onderzoek je hoe je kan doorgroeien als projectcoördinator. Gelijk heb je. Welke stappen kan je maken en hoe kom je waar jij wilt zijn? Bekijk welke kansen er zijn voor ambitieuze projectcoördinators in de installatietechniek.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden als projectcoördinator installatietechniek?
 • Hoe kan je doorgroeien als projectcoördinator?

  De meest logische doorgroeimogelijkheid voor projectcoördinators is richting projectleider. Als projectcoördinator in de installatietechniek ondersteun je de projectleider tenslotte al. Samen stuur je het projectteam aan, schakel je met stakeholders en coördineer je de werkzaamheden. In de rol van projectleider ben je eindverantwoordelijk. Je bent een leidinggevende met veel kennis van projectmanagementmethoden (agile en lean bijvoorbeeld) en technische bestuurskunde. Qua technische kennis ben je meer een generalist dan een specialist.

  Wil jij je liever verdiepen in de technische kant? Dan kan je ook een stap zijwaarts nemen richting lead engineer of BIM coördinator. Dan word je een echte specialist op het gebied van ontwerpen, technisch tekenen en BIM.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Welke opleidingen moet je doen om door te groeien?

  Om door te groeien van projectcoördinator naar projectleider heb je een (post)hbo-opleiding nodig in de richting van technische bestuurskunde of Hogere Installatietechniek (HIT)-E/W. Je kiest voor de richting HIT-E (elektrotechniek) of HIT-W (werktuigbouwkunde). De HIT is ook heel geschikt als jij je juist meer in de techniek wilt onderdompelen na een mbo- of MIT-opleiding. Je kan je opleiding aanvullen met relevante trainingen. Denk aan stakeholdersmanagement, leidinggeven, PRINCE 2 en meer.

  Welke competenties heb je nodig om door te groeien?

  Eigenlijk heb je vooral drive nodig. Ambitie. Je ziet het zitten om waar nodig naast je werk opleidingen of trainingen te volgen. Om jouw kennis en kunde te vergroten zowel op technisch als op persoonlijk vlak. Je hebt dus ook doorzettingsvermogen nodig. Het helpt als je oplossingsgericht bent in je denken.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Doorgroeien als projectcoördinator bij koen

  Wij begrijpen dat jij vooruit wilt. Als je bij koen werkt, kijken we samen naar jouw stip aan de horizon. Wat wil je worden en wat wil je leren? Bij koen bieden wij jou verschillende ontwikkelmogelijkheden. Bij ons studeer je bijvoorbeeld af aan de HIT-E/W of andere opleidingen en volg je diverse trainingen. Zo beschik je altijd over de nieuwste kennis en kunde.

  Ook versnel je jouw groei doordat je op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers werkt. Steeds een ander project afgestemd op jouw ambities. Je leert steeds nieuwe omgevingen en mensen kennen. Jij bent de specialist die opdrachtgevers verder helpt en ondertussen groei jij zelf ook in sneltreinvaart. Opdracht afgerond? Door naar de volgende. Waar jij ook weer kan leren. Klinkt dat ideaal, dan is werken bij koen iets voor jou.

  Projectcoördinator installatietechniek vacatures

  Kan je niet wachten om aan de slag te gaan als projectcoördinator? Wacht dan niet langer en bekijk onze projectcoördinator vacatures of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken