werken in high tech

wat verdient een mechatronica engineer (salaris)

Welk salaris hoort bij de rol van mechatronica engineer? Je bent benieuwd waar je aan toe bent als je mechatronica engineer wordt. Of wilt checken hoe jouw huidige salaris zich verhoudt tot wat collega’s verdienen. Bekijk de salarissen voor junior, medior en senior mechatronica engineers.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat verdient een mechatronica engineer?
 • Wat verdient een mechatronica engineer voor salaris?

  Begin je net als mechatronica engineer? Dan start jouw salaris tussen de € 2.500,- en € 2.800,- bruto per maand. Dit is vaak afhankelijk van je opleidingsniveau. Medior mechatronica engineers verdienen tussen de € 3.500 en € 3.800,-. Terwijl echte seniors kunnen doorgroeien tot wel € 4.500,. Het gemiddelde salaris over de hele linie is € 3.600,- bruto.

  Naast een goed salaris zijn ook je secundaire arbeidsvoorwaarden van belang. Daar verdien je ook mee. Krijg je bijvoorbeeld een leaseauto die je ook privé mag rijden? Hoeveel vakantiedagen mag je opnemen? Hoe ziet je pensioenregeling eruit? Vergeet ook de ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen niet. Dit speelt allemaal mee in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als mechatronica engineer?

  Je bent als mechatronica engineer cruciaal in het ontwerpen en optimaliseren van systemen. Een voorbeeld: je verbetert het geautomatiseerde productieproces door een robot, drone of 3D-printer toe te voegen. In deze rol werk je op het snijvlak van verschillende disciplines: elektrotechniek, werktuigbouwkunde en ICT. Door je kennis en kunde te vergroten, kan je aan steeds complexere systemen werken. Bij de rol van senior mechatronica engineer hoort natuurlijk een hoger salaris.

  Je kan ook doorgroeien naar aansturende rollen zoals lead mechatronica engineer, mechatronics system architect of projectleider.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Waar kan je aan de slag als mechatronica engineer?

  Specialisten in de mechatronica zijn schaars. Er zijn dus meer mechatronica engineer vacatures dan professionals. Over je baankansen hoef je dus niet wakker te liggen. Bijna de helft van de vacatures staat open voor een junior met 0 tot 5 jaar werkervaring. Dus ook als je net bent afgestudeerd, vind je de baan die bij je past. De meeste werkgevers vragen een hbo-diploma, maar ongeveer een derde staat ook open voor mbo4.

  Je kan aan de slag bij high tech bedrijven in de automobielindustrie, medische apparatuur, huishoudelijke apparaten, machinebouw, lucht- en ruimtevaart en telecommunicatie. Ook bij nutsbedrijven, adviesbureaus of ingenieursbureaus zijn banen genoeg te vinden.

  Weleens gedacht aan werken op projectbasis? Veel afwisseling, maar ook zekerheid? Dat krijg je bij koen. Vanuit een vast contract werk je bij verschillende opdrachtgevers. Steeds een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Zo groei je razendsnel. Wij zorgen voor projecten die aansluiten bij je ambities. Zodat jij voorop loopt in je vak. Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden. Met trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelplan bijvoorbeeld. Heb je lef en wil je voorop lopen? Dan is werken bij koen iets voor jou.

  mechatronica engineer vacatures

  Snel aan de slag in een uitdagend project? Bekijk dan direct de mechatronica engineer vacatures van koen of stuur een open sollicitatie.

  meer ontdekken