mechanical engineer salaris

wat verdient een mechanical engineer (salaris)

Welk salaris krijgt een mechanical engineer maandelijks? Als je deze baan overweegt, wil je natuurlijk weten waar je ongeveer aan toe bent. Of misschien ben jij benieuwd wat collega’s in engineering verdienen. En hoe dat zich verhoudt met jouw huidige salaris. Hier ontdek je de gemiddelde salarissen van junior, medior en senior mechanical engineers.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • wat verdient een mechanical engineer?
 • Wat verdient een mechanical engineer voor salaris?

  Wie net begint als mechanical engineer in de high tech sector, mag rekenen op zo’n € 2.500,- tot 2.800,- bruto per maand. Dat is afhankelijk van je opleidingsniveau. Het salaris loopt op tot € 3.500,- voor mediors en € 4.000,- voor senior mechanical engineers.

  Hoewel een goed salaris belangrijk is, weet je ook dat het niet alles is. Met secundaire arbeidsvoorwaarden verdien je ook. Denk aan een leaseauto die je privé mag rijden. Maar ook je ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen spelen mee in je baankeuze en werkgeluk. En hoe ziet je pensioenregeling eruit? Dat is tenslotte uitgesteld loon.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als mechanical engineer?

  Mechanical engineering is breed en gevarieerd. Je kunt je specialiseren in aandrijftechnieken (turbines en motoren), regelsystemen (hydraulische installaties en luchtpompen) of thermodynamische installaties (cv-installaties en koelsystemen).

  Met de jaren doe je meer ervaring op met het bedenken, ontwerpen, analyseren en verbeteren van systemen. Dat kan binnen één branche zoals de automobielindustrie, luchtvaart, medische apparatuur, machinebouw of energieopwekking. Maar je kan ook in verschillende sectoren aan de slag. Hoe meer senioriteit je hebt, hoe hoger doorgaans je salaris.

  Naast je specialiseren kan je ook een leidinggevende rol overwegen waardoor je salaris stijgt. Bijvoorbeeld als projectleider of teamleider.

  Het artikel gaat hieronder verder.