wat verdient een bim coördinator salaris

wat verdient een BIM coördinator installatietechniek (salaris)?

Op welk salaris mag een BIM coördinator rekenen in de installatietechniek? Wij zetten de gemiddelde salarissen op een rijtje voor junior, medior en senior BIM coördinators. Check of jij wel net zoveel verdient als andere BIM coördinators of wat je mag verwachten als je deze functie ambieert.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • wat verdient een BIM coördinator installatietechniek?
 • Wat verdient een BIM coördinator voor salaris?

  Om BIM coördinator in de installatietechniek te worden, heb je er al wat jaren werkervaring op zitten. Bijvoorbeeld als BIM modelleur of werkvoorbereider. Daarom begint het startsalaris voor junior BIM coördinators op zo’n € 3.300,- bruto per maand. Gaandeweg kan je doorgroeien naar het gemiddelde salaris van € 3.800,-. Als echte senior in het vak mag je rekenen op € 4.500,-.

  Deze functie vraagt om een hbo-opleiding in de installatietechniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar. Mbo-4 aangevuld met werkervaring en een vervolgopleiding zoals de HIT-E of HIT-W is ook een goede optie. De meeste BIM coördinator vacatures vragen 5+ jaar werkervaring. Een derde staat open voor een sollicitatie van een junior. Je baankansen zijn erg goed. Er zijn meer vacatures dan BIM coördinators.

  Een goed salaris is belangrijk, maar vergeet de secundaire arbeidsvoorwaarden niet. Je verdient ook met een leaseauto die je privé mag rijden en een goede pensioenregeling. Heb jij ambitie, let dan goed op de ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen. Deze factoren spelen een rol in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als BIM coördinator?

  Hoe meer kennis en kunde je opdoet, hoe meer jij BIM op de kaart kan zetten. Je kan je dan hard maken voor betere BIM processen in de organisatie en meer informatie uit de modellen halen. Ook kan je allerlei digitale ontwikkelingen zoals virtual reality en augmented reality doorvertalen naar BIM. In de toekomst zullen meer organisaties zich richten op bijvoorbeeld digital twins, een exacte virtuele kopie van een installatie. Die zijn heel geschikt om simulaties te maken en de effectiviteit te verbeteren. Mooie uitdagingen voor ambitieuze BIM coördinators.

  Wil jij doorgroeien als BIM coördinator? Dan kan je denken aan rollen zoals BIM regisseur of BIM manager. Als BIM regisseur ben jij de procesmanager van alles BIM. Je opereert op het niveau van een projectleider en stelt doelen, eisen en voorwaarden op. Hiërarchisch zit de BIM manager daar weer boven. Als BIM manager ben je verantwoordelijk voor het beleid en zorg je dat er met BIM gewerkt kan worden. Je initieert bijvoorbeeld systemen en processen en verdeelt de taken en bevoegdheden. Ook zorg voor de nodige veranderproces om BIM te implementeren, vaak samen met de BIM regisseur.

  Het artikel gaat hieronder verder.