Blog
het verhaal van Theo Kaak, BIM coördinator
Terug naar overzicht
ervaringen techniek

het verhaal van Theo Kaak, BIM coördinator

Onze collega Theo Kaak (37), BIM coördinator op project bij de BAM, is deze maand 5 jaar bij koen in dienst. Een mooi moment om even samen met Theo terug te blikken op de afgelopen jaren. Wat heeft hij allemaal gedaan de afgelopen jaren en wat heeft koen hem gebracht?

Wie is Theo?

Theo woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen in Arnhem. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om met zijn gezin bezig te zijn. Daarnaast houdt hij van wandelen, fietsen en als het waait pakt hij de kite (vlieger). En als hij een vrij uurtje heeft, zit hij graag achter de XBOX Division2 te spelen.

“Ik vind koen een erg plezierig bedrijf om te werken. Ik voel me hier erg gewaardeerd, zonder dat je om die waardering hoeft te vragen. Ze komen uit zichzelf als de tijd daarvoor rijp is.”
Theo

Voordat hij bij koen kwam, werkte Theo bij Cadac (Autodesk software leverancier). koen is een grote klant van Cadac. Via Cadac geeft koen slimmeriken verschillende Autodesk trainingen, zoals AutoCAD en Revit. Een recruiter van koen vroeg ooit aan hem of hij nog goede modelleurs kende. Toen heeft hij zichzelf aangegeven.

Wat was het eerste project bij koen?

Theo is begonnen als 1e modelleur bij BAM. Het eerste project was Rijnstraat Den Haag. Dit was een verbouwing een groot kantoorpand vlak naast het centraal station voor verschillende ministeries en onderdelen hiervan.

Op welk project zit je momenteel en wat moet je doen?

“Op dit moment werk ik via opdrachtgever BAM aan Zalmhaven Torens te Rotterdam. Dit wordt de hoogste woontoren van Nederland. Hier heb ik meer een controlerende taak. Aan de techniek zijde werken we met een aantal onderaannemers. Ik controleer of de verschillende ontwerpen op elkaar aansluiten en ten opzichte van de constructie en bouwkundige elementen.”

Wat houdt de functie BIM coördinator precies in?

“Als BIM coördinator probeer ik alles wat meer te stroomlijnen. Je legt alle BIM afspraken vast en controleer je of deze worden nagekomen. Clashes proberen we zoveel mogelijk te voorkomen door vooraf te kijken wie waar gaat lopen. De controles probeer ik zoveel mogelijk in gedeeltes te doen. Hiervoor gebruik je ook de algehele planning. Je kijkt wanneer iets verstuurd moet worden en gaat dus daarvoor al die gedeeltes extra controleren. Verder moet ik er voor zorgen dat andere modelleurs vooruit kunnen en werk veel samen met de engineers.”

Het artikel gaat hieronder verder.