hoe word je casemanager wabo omgeving

hoe word je casemanager Wabo / omgeving (opleiding, cursus)?

Casemanager Wabo word je niet zomaar. In deze functie ben je verantwoordelijk voor omgevingsvergunningen voor bouwwerken. Je bepaalt welke vergunningen bouwkundig en juridisch verleent kunnen worden en draagt zo bij aan de leefomgeving. Met welke casemanager opleiding verover jij deze rol?

Naar veelgestelde vragen

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • hoe word je casemanager Wabo / omgeving?
 • Pssst, wist je dat jij bij koen een opleiding tot casemanager omgevingsvergunningen onder de Omgevingswet kan volgen? Op onze kosten nog wel!

  casemanager Wabo worden

  Veel casemanager vacatures vragen om een hbo-opleiding in bouwkunde, ruimtelijke ontwikkeling, planologie, bestuursrecht of omgevingsrecht. Soms aangevuld met ABW 1 of 2. ABW staat voor Ambtenaar Bouw en Woningtoezicht.

  Andere functienamen voor casemanager in het ruimtelijk domein zijn vergunningverlener Wabo en (bouw)plantoetser.

  Vanuit een andere functie kan je ook doorgroeien naar casemanager Wabo. Denk aan frontoffice vergunningverlener, handhaver bouw of ambtenaar bouw- en woningtoezicht. Vaak heb je dan aanvullende cursussen of korte opleidingen nodig. Dit hangt af van je kennis en kunde.

  casemanager omgeving worden

  De rol van Wabo casemanager verandert nu de Omgevingswet is ingevoerd. In plaats van bouwkundig toetsen wordt de functie meer adviseren, regisseren en het proces begeleiden. Het juridische stuk blijft.

  Dat vraagt andere competenties. Je bent bijvoorbeeld al betrokken vanaf de start van een project en bevordert burgerparticipatie. Daarnaast verandert de wet- en regelgeving en moet je jouw juridische kennis vergroten.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Opleiding casemanager Wabo / omgeving

  Als casemanager heb je een opleiding nodig in de richting van ruimtelijke ontwikkeling, bestuursrecht, omgevingsrecht of bouwkunde. Soms kan je via jouw werkgever een opleiding volgen om je kennis en kunde te vergroten. Bij koen hebben wij bijvoorbeeld een ontwikkeltraject om (aanstaande) casemanagers op te leiden tot volwaardige casemanager onder de Omgevingswet.

  Het artikel gaat hieronder verder.