wat verdient een casemanager wabo salaris

Wat verdient een casemanager Wabo / omgeving (salaris)?

Dus jij bent benieuwd wat een casemanager Wabo of casemanager omgeving verdient. Misschien ambieer je deze functie of wil je checken of jou salaris marktconform is. Dat treft, want hier vind je het gemiddelde salaris van een casemanager.

Naar veelgestelde vragen

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • wat verdient een casemanager Wabo / omgeving?
 • Pssst, wist je dat jij bij koen een opleiding tot casemanager omgevingsvergunningen onder de Omgevingswet kan volgen? Op onze kosten nog wel!

  Wat verdient een casemanager Wabo?

  Als startende casemanager Wabo begint het salaris op zo’n € 3.000,- bruto per maand. Met 5 jaar en meer ervaring groeit je salaris naar zo’n € 3.500- tot € 4.000,-. Als heel ervaren professional kan je wel € 4.500,- verdienen. Gemiddeld verdient een casemanager € 3.700,-. Andere functietitels voor casemanager zijn vergunningverlener Wabo en bouwplantoetser.

  Staar je niet blind op bruto salaris. Met goede secundaire arbeidsvoorwaarden kan je ook verdienen. Denk aan een leaseauto die je ook privé mag rijden, veel vakantiedagen en een goede pensioenregeling. En investeert je werkgever in opleidingen? Dat zijn allemaal zaken die ook meespelen in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Baankansen Wabo casemanager

  Driekwart van de casemanager vacatures vraagt een hbo-opleiding in bouwkunde, ruimtelijke ordening, omgevingsrecht of bestuursrecht. Tweederde staat open voor een professional met 0 tot 5 jaar werkervaring. Je baankansen zijn goed als je gemeentelijke ervaring hebt. Een stage telt ook mee. Zonder ervaring bij een gemeente is het lastiger ertussen te komen.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen?

  De meest voor de hand liggende manier om meer te gaan verdienen is meer ervaring opdoen. Met trainingen kan je bijvoorbeeld je kennis en kunde vergroten. Kijk ook samen met je werkgever of jij meer verantwoordelijkheden kan krijgen. Eventueel onder begeleiding van een ervaren collega. Gaat dit je goed af, dan kan je een hoger salaris vragen.

  Wil je doorgroeien? Dan kan je bijvoorbeeld denken aan beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling of teamleider op de afdeling omgeving.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Werken als casemanager

  Je werkt als casemanager Wabo voor gemeenten. Echter hoef je niet bij gemeenten te werken. Je kan ook kiezen voor een detacheringsbureau zoals koen. Je bent dan in dienst bij het bureau en werkt op projectbasis voor verschillende gemeenten.

  Detacheren is interessant als je van afwisseling in je werk houdt. Je leert steeds nieuwe omgevingen, mensen en werkwijzen kennen. Zo kom je in een groeiversneller. Onzeker? In tegendeel. Je krijgt gewoon een vast contract bij koen.

  Wij regelen uitdagende projecten voor jou. Die aansluiten bij je competenties en ambities. Ook krijg je veel opleidingsmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van werken bij koen.

  Casemanager Wabo vacatures

  Zoek jij afwisseling én zekerheid in je werk? Zoek niet verder. Bij koen hebben we de juiste casemanager Wabo vacature voor jou.

  meer ontdekken