test engineer salaris

wat verdient een test engineer (salaris)

Op welk salaris mag je rekenen als test engineer? Je wilt graag weten waar je aan toe bent in deze baan. Of bent benieuwd hoe jouw huidige salaris zich verhoudt tot het gemiddelde in de markt. In dit artikel vind je de salarissen voor junior, medior en senior test engineers.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • wat verdient een test engineer?
 • Wat verdient een test engineer voor salaris?

  Wie net begint als test engineer in de high tech, mag rekenen op een bruto maandsalaris van tussen de € 2.800,- en € 3.000,- per maand. Medior test engineers verdienen tussen de € 3.500 en € 3.800,-. Terwijl echte seniors kunnen doorgroeien tot wel € 4.500,-. Het gemiddelde salaris over de hele linie is € 3.700,- voor test engineers.

  Een goed salaris is belangrijk. Net zoals goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar verdien je immers ook mee. Denk aan een leaseauto die je ook privé mag rijden. Ook het aantal vakantiedagen en de pensioenregeling tellen mee. En wat denk je van de ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen die een werkgever biedt? Naast de werkinhoud en werksfeer zijn dit allemaal factoren die meespelen in je baankeuze.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen als test engineer?

  Als test engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van testen aan systemen, machines, apparatuur of producten. Zo achterhaal je problemen. Vaak denk je ook mee over de oplossing om de kwaliteit en veiligheid te verbeteren. Hoe groter je kennis en kunde wordt, hoe meer salaris je kan vragen als specialist. De meest voor de hand liggende manier om meer te verdienen, is zodoende snel meer ervaring opdoen. Opleidingen en trainingen kunnen je daar goed bij helpen.

  Je kan ook doorgroeien naar een andere functie. Bijvoorbeeld een aansturende rol als testmanager of testcoördinator waar een hoger salaris tegenover staat. Je krijgt dan tenslotte de verantwoordelijkheid over het team.

  Het artikel gaat hieronder verder.