tekenaar civiele techniek salaris

wat verdient een tekenaar civiele techniek (salaris)

Welk salaris verdient een tekenaar in de civiele techniek nou eigenlijk? Check het hier! Je vraagt je af of je net zo goed verdient als andere tekenaars. Of misschien overweeg je tekenaar te worden. Bekijk snel het gemiddelde salaris voor junior, medior en senior tekenaars.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken in techniek
 • wat verdient een tekenaar civiele techniek?
 • Wat verdient een tekenaar civiele techniek voor salaris?

  Tekenaars in de civiele techniek kunnen rekenen op zo’n € 2.500,- tot € 4.500,- bruto salaris per maand. Als starter begin je logischerwijs vaak onderaan de schaal. Dat wil zeggen: tussen de € 2.500,- en € 2.800,-. Wanneer je meer kennis en kunde opdoet, groeit je salaris met je mee. Als medior ligt je salaris rond de € 3.500,-. Senioren kunnen doorgroeien tot wel € 4.500,-. Over de hele linie is het gemiddelde salaris € 3.200,-. Je opleidingsniveau en ervaring bepalen grotendeels de hoogte van je salaris. Tekenaar vacatures vragen minimaal een mbo-diploma, soms zoekt een bedrijf specifiek een hbo’er.

  Net zo belangrijk als je salaris zijn natuurlijk de secundaire arbeidsvoorwaarden die je krijgt. Met een leaseauto, veel ontwikkelmogelijkheden en goede pensioenregeling ‘verdien’ je ook. Graag veel tijd voor jezelf? Dan let je extra goed op de vakantiedagen. En als je de ladder op wilt, kijk je vooral naar de doorgroeikansen. Dat speelt allemaal mee in je baankeuze en werkgeluk.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Hoe kan je een hoger salaris krijgen als tekenaar civiele techniek?

  Als tekenaar werk je de plannen voor civiele projecten uit in een uitgebreid 3D- ontwerp. Dat kan van alles zijn. Een brug, een fietsenstalling, een snelweg en nog veel meer. Je kan je specialiseren in een van de deelgebieden bouw, water of infra. Vaak werk je met AutoCAD, Revit of andere 3D-software. Word je een echte specialist in één van de deelgebieden en/of programma’s? Dan is jouw kennis en kunde schaars en kan je meer salaris vragen.

  Als senior tekenaar werk je aan grote en complexe projecten. Wil je doorgroeien, dan is de rol van engineer, ontwerpleider of projectleider misschien iets voor jou. In die hoedanigheid bepaal jij de grote lijnen, heb je nauw contact met opdrachtgevers en stuur je een team van professionals aan.

  Het artikel gaat hieronder verder.