Blog
het verhaal van Loek Freulich, medewerker ruimtelijke ordening
Terug naar overzicht
ervaringen overheid

het verhaal van Loek Freulich, medewerker ruimtelijke ordening

Loek Freulich is medewerker ruimtelijke ordening (RO). Hij studeerde sociale geografie en planologie en deed vervolgens mee aan het high potential programma van koen. In twee jaar werd hij opgeleid tot volwaardige professional in het ruimtelijk domein. Via koen werkt hij bij opdrachtgever gemeente Haaren (NB). Wat doet hij precies als medewerker RO en wat maakt dit zo’n toffe baan?

Wat doe je als medewerker RO?

Loek: “Als onderdeel van het team draag ik bij de gemeente Haaren zorg voor het beoordelen en begeleiden van particuliere initiatieven die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Wanneer een initiatief niet rechtstreeks mogelijk is op basis van het geldende bestemmingplan, is een nieuw ruimtelijk besluit nodig. Mijn collega’s en ik begeleiden de planologische procedure die noodzakelijk is om de gewenste ontwikkeling mogelijk te maken.

Tot de kerntaken behoren onder meer initiatieven toetsen aan de gemeentelijke, provinciale en nationale beleidskaders, collegeadviezen opstellen en overleg voeren met initiatiefnemers, adviseurs en andere stakeholders. De ruimtelijke functies op elkaar afstemmen is net een puzzel oplossen. Ruimtelijke transformaties begeleiden en daarover meedenken geeft mij energie.”

"Vanaf het eerste contact werd mij duidelijk dat koen veel aandacht besteedt aan persoonlijke ontwikkeling."
Loek

een dag mee met Loek

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

Hoe ben je met koen in contact gekomen en waarom heb je voor koen gekozen?

“Na mijn afstuderen waren de gevolgen van de economische crisis op de arbeidsmarkt nog merkbaar. Zonder relevante werkervaring was het erg lastig om ergens aan de slag te komen. Toen ik de situatie op een verjaardag aan iemand vertelde, attendeerde deze mij op koen. Die volgende dag heb ik direct contact opgenomen met koen.”

Heeft koen jouw verwachtingen waar gemaakt? Ben je gegroeid sinds je bij koen bent gaan werken?

“Jazeker! Vanaf het eerste contact werd mij duidelijk dat koen veel aandacht besteedt aan ontwikkeling. Ook na plaatsing bij een opdrachtgever houdt koen een warm contact met medewerkers. Er vinden regelmatig bijeenkomsten plaats en de consultants zijn altijd bereikbaar. Mijn consultant Nicole vraagt mij regelmatig hoe de werkzaamheden bevallen. Dit toont de betrokkenheid aan!”

"Ik voel mij thuis bij koen. Ik durf dan ook te stellen dat ik erg gegroeid ben sinds ik bij koen ben gaan werken. Het traineeship en mijn werkzaamheden bij de gemeente Haaren hebben aan deze ontwikkeling bijgedragen."
Loek

Wat zou je nog willen ontwikkelen? Wat zijn jouw ambities?

“Ik wil zowel mijn persoonlijke vaardigheden als vakinhoudelijke kennis verder ontwikkelen. Momenteel focussen mijn werkzaamheden zich op particuliere initiatieven behandelen. Graag wil ik op termijn grotere projecten met meer ruimtelijke impact aansturen. Samen met koen ben ik aan het kijken naar de mogelijkheden.”

Hoe helpt of kan koen je daarbij helpen?

“Het traineeship/high potential programma heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling tot professional in het ruimtelijk domein. Het programma werd speciaal samengesteld voor en door professionals. Zo zijn onder meer de Wabo, Wro en Awb aan bod gekomen. Aan de hand van praktijkcasussen werden we gedurende het programma steeds meer bekend met de relevante wet- en regelgeving in het ruimtelijk domein.

Daarnaast biedt koen voldoende vakinhoudelijke cursussen aan, waardoor professionals de mogelijkheid krijgen zich verder te specialiseren binnen hun vakgebied. Ook wanneer er meer behoefte is aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden biedt koen allerlei mogelijkheden om deze te verbeteren.”

voorop lopen bij koen

Zoek jij afwisseling én zekerheid in je werk? Bij koen kom je in een groeiversneller. Met uitdagende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Projecten die passen bij je ambities. Gewoon vanuit een vast contract bij koen. Ontdek wat werken bij koen inhoudt en vind jouw ruimtelijk domein vacature.

meer ontdekken