Blog
carrièreswitch en comeback bij koen: het verhaal van Sjors
Terug naar overzicht
ervaringen overheid

carrièreswitch en comeback bij koen: het verhaal van Sjors

Je omscholen en terug naar je oud-werkgever in een heel andere rol? Sjors Pieterse doet het gewoon. Deze recruitmentmanager gooide het roer om. In zijn werk bij koen kwam hij namelijk continu in contact met slimmeriken in het sociaal domein. Dat inspireerde hem zo, dat hij besloot een switch te maken. En vanaf juni verwelkomen we hem terug als Wmo consulent!

nieuwe behoeften

“Veel collega’s waren enthousiast over mijn terugkomst,” glundert Sjors. En waarom ook niet? We hebben deze sociale en betrokken collega onwijs gemist. Even een flashback. In 2018 start Sjors bij koen als recruitmentmanager. Na een paar jaar goed op zijn plek te zitten, merkt hij dat de recruitment minder energie geeft.

"Binnen een uur vertrouwen mensen mij hun persoonlijke verhalen toe voor Wmo aanvragen, ook al kennen ze mij niet echt. Heel bijzonder is dat!”
Sjors

ontdekkingsruimte

“Ik vond het heerlijk om mensen verder te helpen in hun loopbaan,” legt Sjors uit. “Maar de gesprekken waren mij niet inhoudelijk genoeg meer.” Hij wist alleen nog niet wat hij dan wel wilde. Hij kaartte dit aan bij Patrick van den Berg, algemeen directeur bij koen. Die gaf hem de ruimte om te ontdekken wat bij hem past. “Zodoende heb ik een loopbaanonderzoek gedaan. Uit elk assessment kwam maatschappelijk- en sociaal betrokken naar voren.”

Dat bracht het balletje aan het rollen. Sjors heeft in alle jaren bij koen veel professionals in het sociaal domein gesproken. Vooral de Wmo trok zijn interesse.

Het artikel gaat hieronder verder.

de juiste keuze

“Mensen komen bij de gemeente met een echte hulpvraag,” weet hij. “Als Wmo consulent ben je de regiehouder. Van melding tot oplossing. Je geeft echt handvatten om inwoners te helpen. Het is net recruiten, maar dan vanuit een sociaal perspectief.”

Hij dook in het diepe en schreef zich in voor de post-hbo-opleiding Wmo consulent bij De Bestuursacademie. Ook veroverde hij een stage en vervolgens een vaste baan bij een gemeente. Na 2 jaar zit Sjors helemaal in de Wmo en weet hij dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

“Natuurlijk is het soms best pittig om te horen welke problemen mensen hebben. Maar de dankbaarheid die ik terugkrijg maakt alles goed. Binnen een uur vertrouwen zij mij hun persoonlijke verhalen toe, ook al kennen ze mij niet echt. Van privé- en familiesituaties tot lichamelijke en geestelijke problemen. Heel bijzonder is dat!”

Het artikel gaat hieronder verder.

 

verder leren

Als Wmo consulent buigt Sjors zich over uiteenlopende hulpvragen van inwoners. Hij pakt meldingen op, verricht onderzoek en doet aanbevelingen. Hij kijkt bijvoorbeeld of de hulpvraag middels een algemene voorziening opgelost kan worden. Of dat er vanuit het voorliggende veld, de zorgverzekering of WLZ mogelijkheden zijn. Ook gaat hij na of het (sociale) netwerk iets kan betekenen. En wanneer deze oplossingen niet (voldoende) toereikend zijn, kent hij een maatwerkvoorziening toe vanuit de gemeente op grond van de Wmo.

Hij wil zich dolgraag verder ontwikkelen in het sociaal domein. “Ik wil mijn kennis verdiepen en verbreden. Een lichamelijke beperking is tastbaar en zichtbaar. Maar psychiatrische- en psychosociale problematiek is dat vaak niet. Zodoende heb ik behoefte aan een opleiding.”

"Ik word regelmatig benaderd door interimbureau’s, maar merk dat zij niet inhoudelijk het adviesgesprek aangaan zoals koen wel doet."
Sjors

opleiding faciliteren

Sjors bleef in contact met koen-collega’s Alexander Dassen en Cerise Klijn. Gewoon, omdat het zo goed klikte altijd. Zodoende liet hij ook eens zijn opleidingsbehoefte vallen. Waarop Cerise zei: “Waarom kom je niet terug naar koen dan? Wij creëren de mogelijkheid voor jou om de opleiding te volgen.”

En zo gezegd, zo gedaan. Sjors maakt zijn comeback en volgt vanaf september de hbo-opleiding maatschappelijk werk via koen! Ook is zijn eerste project al rond. Bij de gemeente Amstelveen gaat hij zich vastbijten in individuele begeleidingszaken.

rollen omgekeerd

Grappig detail: als recruitmentmanager heeft Sjors ooit Cerise binnengehaald bij koen. En nu zijn de rollen omgekeerd en zit Sjors aan de andere kant van de tafel. Zo maakt hij ook mee hoe professionals koen als werkgever bepalen. Klopt de belofte vanuit koen ook echt?

“Dat kan ik alleen maar beamen,” zegt hij stellig. “koen staat bekend om het snelle schakelen en het persoonlijke contact. Wat jij wilt staat centraal. Ik word regelmatig benaderd door interimbureau’s, maar merk dat zij niet inhoudelijk het adviesgesprek aangaan zoals koen wel doet.”

eens sparren?

Kom gerust een (virtueel) bakkie doen. Wij denken graag met je mee over jouw mogelijkheden binnen de overheid of in de techniek. Want bij koen staat jouw ontwikkeling voorop. Ontdek wat werken bij koen voor jou betekent.

meer ontdekken