wat verdient een ontwerper salaris

Wat verdient een ontwerper civiele techniek (salaris)?

Benieuwd wat een ontwerper in de civiele techniek voor salaris verdient? Misschien overweeg je ontwerper te worden of ben je benieuwd of jouw salaris wel marktconform is. Lees snel verder en ontdek wat het gemiddelde salaris is voor junior, medior en senior ontwerper civiele techniek.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Werken in de techniek
 • Wat verdient een ontwerper civiele techniek?
 • Wat verdient een ontwerper civiele techniek voor salaris?

  Ontwerpers in de civiele techniek kunnen rekenen op een salaris tussen de € 2.500 en € 4.500 bruto per maand. Het gemiddelde salaris ligt rond de € 3.500,-. Als startende ontwerper zit je salaris rond de € 2.500,-. Medior ontwerpers verdienen gemiddeld € 3.300,-. Voor senior ontwerpers met veel verantwoordelijkheden ligt het maximale salaris op zo’n € 4.500,-.

  Een goed salaris is natuurlijk prettig, maar net zo belangrijk zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan vakantiedagen, leaseauto en pensioenregeling. En hoeveel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden krijg je bij de werkgever? Dat zijn allemaal punten die meespelen in je baankeuze en werkplezier. Je wilt tenslotte niet stilstaan en ook een beetje van het leven genieten. Nu en later.

  Het artikel gaat hieronder verder

  Hoe kun je een hoger salaris krijgen als ontwerper civiele techniek?

  Als ontwerper civiele techniek vertaal je de projecteisen door naar een uitvoerbaar 3D-ontwerp in bijvoorbeeld AutoCAD. Je kan je specialiseren in een van de deelgebieden bouw, water of infra. Hoe specialistischer jouw kennis en kunde, hoe schaarser jouw profiel en hoe meer salaris je kan vragen.

  Ook kan je doorgroeien naar een senior rol waarin je aan complexe projecten werkt. Verder de ladder op? Dan is ontwerpleider misschien iets voor jou. In die rol bepaal jij de grote lijnen en stuur je het team van ontwerpers en assistent-ontwerpers aan. Projectcoördinator of projectleider is ook een optie als je projecten in goede banen wilt leiden.

  Het artikel gaat hieronder verder