Blog

het verhaal van Wmo consulent Monique
Terug naar overzicht
ervaringen overheid

het verhaal van Wmo consulent Monique

Ontmoet Monique Kaak (53 jaar). Deze slimmerik woont in Beugen en werkt momenteel bij koen als Wmo consulent met als specialisatie begeleiding. Ze heeft de opleidingen HBO Management zorg & dienstverlening en HBO advisering en indicatiestelling AWBZ & WMO op zak. En door de jaren heen heeft zij onwijs veel kennis en ervaring opgedaan.

Deze maand vieren we dat Monique 5 jaar in dienst is bij koen. Samen met Monique blikken we terug op de afgelopen jaren bij koen.

hoe ben je bij koen terechtgekomen?

Monique: “Ik ben door Chantal Maaskant benaderd via LinkedIn. Het voelde goed en we hebben op het terras afgesproken om kennis te maken”. Juist deze persoonlijke benadering sprak Monique erg aan. Het gevoel van een klein bedrijf met korte lijntjes. “Daarnaast had koen een uitdagende opdracht dicht bij huis. Ik kon bij de gemeente Uden starten als Wmo consulent.”

"Het verhaal van koen was goed en we hebben op het terras afgesproken om kennis te maken."

wat heeft koen jou gebracht?

In de tijd dat Monique bij koen werkt heeft ze extreem veel ervaring opgedaan bij verschillende gemeentes. Daarnaast heeft ze via koen meerdere opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd en diverse masterclasses bijgewoond om zo nog meer kennis te krijgen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze is uitgegroeid tot senior allround Wmo consulent.

Nu brengt zij haar kennis ook over op medewerkers binnen het team door ze te coachen. Monique: “En dat is nou precies wat ik super leuk vind om te doen. Ik heb veel geleerd door gewoon ‘te doen’. De komende jaren wil ik mij nog meer verdiepen en wil ik doorgroeien naar kwaliteitsmedewerker. Ook vind ik het leuk om werkwijzen te schrijven en te implementeren”.

Het artikel gaat hieronder verder.

allround Wmo consulent, wat houdt dat in?

Een Wmo consulent kijkt en beoordeelt namens de gemeente of iemand recht heeft op extra voorzieningen zodat deze persoon langer thuis kan blijven wonen. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Concreet bestaan de werkzaamheden uit:

  • Het zelfstandig afhandelen van meldingen en aanvragen voor uiteenlopende Wmo casussen
  • Het zelfstandig indiceren door middel van huisbezoeken.
  • Het opstellen van rapportages en beschikkingen.
  • Het plegen van overleg met externe partners zoals zorgaanbieders en leveranciers.
  • Het verrichten van administratieve werkzaamheden in gemeentelijke systemen.

Het artikel gaat hieronder verder.

op welk project zit je momenteel?

Op dit moment zit Monique bij opdrachtgever gemeente Bergen. Daar vindt ze de uitdaging door juist de meer complexe zaken op te pakken.

wat vond je het leukste project?

Bij de opdrachtgever gemeente Vught heeft Monique twee keer gewerkt. De eerste keer vond zij het gaafste project, omdat ze daar ook mocht coachen naast haar gewone werkzaamheden als Wmo consulent. “En coachen vind ik juist erg leuk om te doen”, zegt Monique. “Daarnaast kon ik daar juist erg goed met de doelgroep communiceren en krijg ik inzicht in deze groep.” Tevens heeft ze meegedacht en geschreven met de werkinstructies. “Deze opdracht sloot dus precies aan bij de kant die ik op wil gaan.”

versnel je groei als Wmo consulent

Net als Monique bij verschillende gemeenten werken? Bij koen krijg je uitdagende projecten. Gewoon vanuit een vast contract. Ook krijg je volop ontwikkelmogelijkheden om je kennis en kunde te vergroten. Ontdek wat werken bij koen inhoudt en bekijk de Wmo consulent vacatures.

meer ontdekken