Blog

het verhaal van Sanne, high potential in het publiek domein
Terug naar overzicht
ervaringen overheid

het verhaal van Sanne, high potential in het publiek domein

Het high potential programma publiek domein is met veel enthousiasme van start gegaan. In dit programma zoomen we o.a. in op de Gemeentewet, Algemene wet bestuursrecht, Wet ruimtelijke ordening, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, APV en alle andere bijzondere wetten. Kortom een breed scala aan diverse onderwerpen, waardoor er voor iedereen wel een interessant onderwerp bij zit. Sanne van Cranenbroek, werkzaam bij de gemeente Haaren, neemt ons mee in haar ontwikkeling en ervaringen bij koen.

Wat omvat het high potential programma?

Sanne: “Het high potential programma begon voor mij in april 2018 met een opleiding gedurende één week. Dit was een erg leerzame week. Na deze week vindt er ongeveer één keer in de maand een intervisie plaats. Tijdens deze intervisies worden ook de nieuwste ontwikkelingen en jurisprudentie besproken, waardoor je de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk.”

"koen geeft je de kans om jezelf echt te ontwikkelen, ook door middel van cursussen buiten het high potential programma om. Door het fijne contact met je accountmanager en het high potential programma voel je echt de betrokkenheid van koen bij je opdracht."
Sanne

Bij welke opdrachtgever ben jij werkzaam?

“koen had al voordat ik afstudeerde een opdracht voor mij gevonden bij het team vergunningverlening van de gemeente Haaren. Ik ben op 22 januari 2018 gestart als ondersteunend medewerker bij vergunningverlening en vervolgens ben ik op 24 januari 2018 afgestudeerd. De gemeente Haaren wordt per 1 januari 2021 opgesplitst, waardoor het een erg dynamische gemeente is. In het begin ben ik dan ook in het diepe gegooid. Hierdoor heb ik het afgelopen jaar erg veel geleerd.”

Waarom heb je voor koen gekozen?

“Tijdens mijn opleiding HBO-Rechten is mijn interesse voor het omgevingsrecht ontstaan. In 2017 heb ik bij de gemeente Stein mijn afstudeerscriptie geschreven over de gevolgen van de omgevingswet voor de procedures van vergunningverlening. Ik vertelde mijn stagebegeleiders dat ik na mijn afstudeerstage graag bij een gemeente zou willen werken in het ruimtelijk domein. Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in omgevingsvergunningen, handhaving en ruimtelijke ordening. Mijn stagebegeleidster nam naar aanleiding van ons gesprek contact op met Robert Pachen (commercieel directeur bij koen). Hij nodige mij uit om mijn cv te sturen en vervolgens mocht ik op gesprek. In een persoonlijke kennismaking vertelde zij mij op zoek te gaan naar een geschikte opdracht en mocht ik tevens deel nemen aan het high potential programma.”

Het verhaal gaat hieronder verder.

Hoe is het contact met je accountmanager?

“Het contact met mijn accountmanager van koen, Nicole Mezenberg, verloopt heel goed. Zij komt regelmatig langs bij de gemeente Haaren. Als er iets is kan je altijd appen of bellen en desnoods komt ze even langs. koen geeft je de kans om jezelf echt te ontwikkelen, ook door middel van cursussen buiten het high potential programma om. Door het fijne contact met je accountmanager en het high potential programma voel je echt de betrokkenheid van koen bij je opdracht.”

Net als Sanne jouw groei versnellen?

Kom werken bij koen en doe mee aan het high potential programma. Je leert naast je werk aan uitdagende projecten. Bij verschillende opdrachtgevers. Zo vergroot je jouw kennis en kunde in rap tempo. Gewoon vanuit een vast contract bij koen. Bekijk de ruimtelijk domein vacatures of kom eens vrijblijvend kennismaken.

meer ontdekken