Blog

koen heeft een nieuw zusje! TEG neemt Cottus over
Terug naar overzicht
arbeidsmarkt

koen heeft een nieuw zusje! TEG neemt Cottus over

koen heeft er een zusje bij! Moederbedrijf The Employment Group (TEG), detacheerder van vaklieden en professionals, neemt technisch detacheerder Cottus over. Samen met de bedrijven Voort en Faber valt koen onder The Employment Group. Dit betekent dat we met de aankoop van Cottus er een zusje bij hebben gekregen.

Met de overname van Cottus zet The Employment Group een volgende grote stap in haar buy & build strategie in de ambitie de grootste gespecialiseerde detacheerder in schaarsteberoepen in de bouw en techniek van Nederland te worden.

"Met de overname van Cottus zet TEG weer een volgende stap in de ambitie de grootste gespecialiseerde detacheerder in schaarsteberoepen in de bouw en techniek van Nederland te worden."

Cottus biedt opdrachtgevers ruim 700 gekwalificeerde technische medewerkers op uitvoerend en middelbaar niveau in de elektrotechniek, installatietechniek en werktuigbouwkunde. Cottus is ooit begonnen in Almelo en inmiddels uitgegroeid tot 10 vestigingen in het noorden, oosten en zuiden van het land. Ook heeft Cottus eigen vakscholen waarin zij medewerkers opleiden.

Deze vakscholen staan ook open voor koen en de andere labels binnen The Employment Group.

eigen opleidingen

TEG investeert veel in opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden voor kandidaten en eigen medewerkers. Aangezien de TEG-labels zich richten op beroepen waaraan een tekort is, zijn eigen opleidingen essentieel. Dankzij de opleidingen kunnen medewerkers en gedetacheerden van TEG zich gedurende hun hele loopbaan blijven ontwikkelen.

De vakscholen van Cottus zijn daarbij een goede toevoeging binnen TEG waar alle labels van kunnen profiteren. Jan-Willem Gelderblom, CEO van The Employment Group: “Zo ontstaat er een goede kruisbestuiving waar alle partijen van profiteren.“ En is het mogelijk om bijvoorbeeld schilders van Faber via de Cottus-vakscholen een opleiding tot loodgieter te laten volgen, zodat ze ’s winters aan het werk kunnen blijven.

Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

meer ontdekken