Blog

Naast je opleiding 32 uur werken? onze professional Gijsje doet het gewoon
Terug naar overzicht
ervaringen overheid

Naast je opleiding 32 uur werken? onze professional Gijsje doet het gewoon

Als student is het leven al druk genoeg. Toch koos Gijsje Leenders (21) ervoor om, naast haar opleiding Vastgoed en Makelaardij, een vaste baan van 32 uur aan te nemen. Dit alles om relevante werkervaring op te doen en een lekker zakcentje te verdienen om te genieten van het leven.

een baan waar je voldoening uit haalt

Het was knap lastig om een baan te zoeken in coronatijd. Veel bedrijven namen geen vaste medewerkers aan of bedrijven waren simpelweg niet open. “Ik zocht een baan waar ik voldoening uit kan halen en waar ik echt gelukkig van word,” vertelt Gijsje. Toevallig is haar stiefzus Lobke van der Vlies commercieel manager bij koen.

Lobke had twee potentiële projecten bij opdrachtgevers in de overheid die hard op zoek waren naar iemand als Gijsje. “Alhoewel ik niet helemaal voldeed aan de voorwaarden, zoals de juiste werkervaring en kenniseisen, mocht ik meteen op gesprek komen. Dat was mijn eerste echte sollicitatiegesprek, dus ik was superzenuwachtig. Lobke heeft mij echt geholpen met verschillende sollicitatietips en dat heeft goed uitgepakt.” Bij beide projecten werd Gijsje gekozen, dus dat gaf haar zelfvertrouwen een enorme boost. Ze mocht kiezen welk project haar het leukste leek. Uiteindelijk koos Gijsje voor een project bij Gemeente Zeist. Een nieuwe opdrachtgever van koen. “De uren pasten goed in mijn planning en ik vond het een leuke organisatie met gezellige mensen.”

"Ik leer iedere dag echt heel veel. Ook dingen die ik in mijn privéleven in kan zetten."
Gijsje

veel verschillende mensen leren kennen

Inmiddels is Gijsje iets meer dan één maand aan de slag bij koen. Ze werkt op de KCC-afdeling van Gemeente Zeist en heeft dagelijks contact met diverse mensen. Hier helpt ze inwoners met de meest uiteenlopende vragen. “Ik leer iedere dag echt heel veel. Dingen die ik in mijn privéleven in kan zetten en dingen over mijzelf.” Vooral op het gebied van communiceren en dingen die er spelen in de wereld. “Sommige dingen heb ik zelf nooit meegemaakt, dus dat kan soms best heftig zijn om te horen.“

Gijsje ontdekte ook dat ze iemand is die denkt in oplossingen. Op zich een goede eigenschap, maar niet altijd. “Soms wil iemand gewoon even zijn of haar verhaal vertellen.” Haar collega’s gaven aan dat ze af en toe wel meer mag luisteren en niet direct op zoek hoeft te gaan naar een oplossing. “Het is eigenlijk een soort spiegel voor mezelf om te zien hoe ik met mensen omga. En dus ook wat ik beter kan doen.”

Het snelle schakelen tussen de verschillende contacten vindt Gijsje leuk. “De een is boos, de ander verdrietig en daarna spreek je weer iemand die verward is. Dat vraagt veel van mijn aanpassingsvermogen.”

"Het is eigenlijk een spiegel waardoor ik zie hoe ik met mensen omga."
Gijsje

leuk druk

Alhoewel Gijsje naast haar studie al een baan van 32 uur heeft, is dat niet het enige wat ze doet. Ze werkt ook in een ijssalon én is aanvoerster van haar hockeyteam. “Het is soms heel druk, maar het is leuk druk. Het zijn namelijk allemaal dingen die ik graag doe en waar ik energie van krijg.” Tot nu toe lukt het Gijsje aardig goed om alle ballen hoog te houden. En in het weekend? Dan heeft ze tijd om te genieten en dingen met vriendinnen te doen.

“Ik ben echt blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik heb een leuke baan en werk op een toffe plek.” Hoe ze de toekomst ziet, weet Gijsje nog niet helemaal. Voorlopig zit ze goed bij koen en de Gemeente Zeist. Ook hoopt ze in september te mogen beginnen aan de minor Politieke Bestuurskunde. Daarna volgt een stage. “Door koen heb ik al een hoop mensen en bedrijven leren kennen, wat super handig is voor mijn eigen netwerk. Wie weet wat dat kan betekenen voor mijn stagemogelijkheden.”

word jij de collega van Gijsje?

Als slimmerik bij koen werk je aan uitdagende projecten. Zo leer je steeds nieuwe omgevingen, mensen en werkwijzen kennen. Wij noemen dat de groeiversneller. Bekijk direct onze vacatures in het publiek domein of kom eens een bakkie koffie drinken.

Foto bovenaan is ter illustratie.

meer ontdekken