installatietechniek salaris engineer bij installatie

Installatietechniek salaris: wat verdien je?

Hoeveel salaris krijg je in de installatietechniek? Ontdek wat je verdient in de installatietechniek. Bijvoorbeeld als engineer of werkvoorbereider.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • Installatietechniek salaris
 • Wat verdien je in de installatietechniek voor salaris?

  Wie zegt dat salaris niet belangrijk is, hoeft geen rekeningen te betalen. Daarom is het is fijn dat je weet waar je aan toe bent in de installatietechniek.

  De exacte hoogte van je salaris is afhankelijk van je functie en ervaring. Op basis van je senioriteit verdien je tussen de € 2.500,- en € 5.200,- bruto per maand. Daarbij is het salaris van een projectleider hoger dan bijvoorbeeld het salaris van een tekenaar.

  Naast je salaris spelen de secundaire arbeidsvoorwaarden een rol. Krijg je een leaseauto die je ook privé mag rijden? Investeert je werkgever in jouw ontwikkeling met opleidingen en trainingen?

  Denk daarnaast aan vakantiedagen, pensioenregeling en werktijden. Met goede secundaire arbeidsvoorwaarden verdien je ook.

  hoe kan je een hoger salaris krijgen?

  Een hoger salaris krijg je op twee manieren. Je kan doorgroeien naar een andere functie, bijvoorbeeld van werkvoorbereider naar projectleider, of van tekenaar naar engineer. Ook kan je een echte specialist in je functie worden. Bijvoorbeeld door je te ontwikkelen van starter tot senior BIM modelleur.

  Welke weg je ook kiest: het begint met het vergroten van je kennis en kunde. Volg opleidingen in de installatietechniek. Vraag een collega met veel expertise om begeleiding. Kijk of je steeds complexere projecten kan doen die jou uitdagen.

  Hoe meer expertise je hebt, hoe meer je waard bent. Daarbij is het goed om jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen. Denk dus ook aan vaardigheden zoals communiceren, stakeholdersmanagement, projectmatig werken, overtuigen en leidinggeven.

  Vooruit komen

  Jouw ontwikkeling staat voorop bij koen. Daarom krijg je veel opleidingsmogelijkheden. Je kan opleidingen volgen zoals de HIT-E of HIT-W. Ook krijg je een persoonlijk studiebudget en heb je toegang tot trainingen in onze academy. Met jouw collega’s wissel je kennis en ervaringen uit.

  Doorgroeien? Dat kan bij koen sneller en makkelijker. Je hoeft niet te wachten tot er een plek vrijkomt. Wanneer jij toe bent aan de stap vooruit, vinden wij opdrachten die aansluiten bij je gewenste functie.

  werken bij koen

  Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

  Verdien je meer als zzp'er?

  Is je salaris hoger als als zzp’er dan in loondienst? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het uurtarief en de kosten die je maakt.

  Als zzp’er ben je overal zelf verantwoordelijk voor. Denk aan het vinden van opdrachten en het onderhandelen over je tarief. Maar ook voor de administratie, verzekeringen en meer.

  Heb je hoge kosten of kan je niet genoeg uren factureren? Dan ben je in loondienst mogelijk beter uit.

  Je krijgt als zelfstandige alleen betaald voor de uren die je daadwerkelijk kan factureren aan de opdrachtgever. Misschien zit je een tijdje zonder opdracht en heb je geen inkomen. Ook worden de opdrachten van zzp’ers als eerste stopgezet als het economisch minder goed gaat.

  Wil je wel de afwisseling van zzp’en maar niet de verantwoordelijkheid en onzekerheid? Denk dan aan detachering. Je hebt gewoon een vaste werkgever en doet opdrachten voor verschillende bedrijven.

  vind jouw vacature

  Zoek jij afwisseling én zekerheid in je werk? Bij koen doe je uitdagende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Gewoon vanuit een vast contract. Zo versnel je jouw groei.

  dit doet koen voor jou

  Jij wil vooruit. Voorop lopen in je vak. Wij zijn koen en begrijpen dat. Daarom geven we jou uitdagende opdrachten.

  Je gaat voor verschillende bedrijven in de installatietechniek aan de slag. Zo versnel je jouw groei. Je komt in vaste dienst bij ons. We denken met je mee en creëren mooie kansen voor jou.

  Het contact is informeel en laagdrempelig. Alles draait om jouw ontwikkeling. Je kan bijvoorbeeld de HIT-E of HIT-W volgen op onze kosten. Je maakt deel uit van een hoogwaardige groep professionals die kennis en ervaring met elkaar uitwisselen.

  welke opleiding voor werken in de installatietechniek?

  Als technisch afgestudeerde liggen de banen voor het oprapen. Steeds minder mensen laten zich technisch scholen, terwijl de vraag in de installatietechniek alleen maar hoger wordt. Nederland verduurzaamt en daarom zijn technische mensen hard nodig.

  Met de volgende opleidingen kan je direct aan de slag in de installatietechniek:

  • Mbo 4 middenkader engineering
  • Middelbare Installatietechniek (MIT E/W)
  • Hbo elektrotechniek
  • Hbo werktuigbouwkunde
  • Hogere Installatietechniek (HIT E/W)
  bim model installatietechniek

  welke competenties heb je nodig in de installatietechniek?

  Geen dag is hetzelfde in de installatietechniek. De ene dag sta je op de projectlocatie en zie je de voortgang van de opdracht. Terwijl je de volgende dag samen met je team slimme oplossingen bedenkt op kantoor. Welke competenties heb je nodig in de installatietechniek?

  je bent oplossingsgericht

  Loopt de projectplanning uit? Als projectcoördinator heb je bewust marge ingecalculeerd. Terwijl je als engineer ondertussen al aan het nadenken bent over creatieve oplossingen. En als projectleider ga je bedenken hoe je dit kostenefficiënt gaat oplossen.

  Kortom: voor jou is een tegenslag geen probleem, maar juist een uitdaging.

  je bent nauwkeurig

  Het bestek dat een centimeter afwijkt of een installatie die niet goed is ingemeten? Het zijn kostbare fouten. Doordat je nauwkeurig bent en overlegt met je team zorg je dat ieder project vlekkeloos verloopt.

  je bent een teamplayer

  De ene dag ben je druk met ontwerpen of organiseren. Het volgende moment bespreek je de plannen met het team en de klant. Je begrijpt hoe je constructief communiceert met klanten, leveranciers en onderaannemers.

  je bent innovatief

  De techniek staat nooit stil. Innovaties van vandaag zijn morgen achterhaald. Daarom blijf jij continu up-to-date met kennis uit de branche. Je wisselt kennis uit met vakgenoten en bedenkt creatieve oplossingen bij problemen.

  je bent stressbestendig

  Van werkvoorbereider tot lead engineer: je krijgt in de installatietechniek gegarandeerd te maken met stressvolle situaties. Strakke deadlines, hoge verwachtingen, complexe problemen? Jij houdt het hoofd koel en gaat de uitdaging aan.

  je bent communicatief vaardig

  Communicatie is key in de installatietechniek. Je hebt regelmatig overleg met de opdrachtgever, je leidinggevende of team. Elk detail is belangrijk om te bespreken en iedere beslissing heeft een impact op andere projectonderdelen. Je bent daarom communicatief vaardig.

  je hebt technisch inzicht

  Technisch inzicht is een vereiste om installaties te ontwerpen of te organiseren. Daarom is het belangrijk dat je een technische opleiding hebt gevolgd.

  je bent resultaatgericht

  Eén team, één taak. Het had de slogan van de installatietechniek kunnen zijn. Je hebt – samen met je collega’s – een duidelijk doel. Denk aan een pand verwarmen, een ventilatiesysteem laten werken of een beveiligingssysteem aanleggen.

  Gedurende het project kom je misschien voor uitdagingen te staan. Maar het eindresultaat blijft altijd voor ogen. Het liefst binnen de geplande tijd, budget en wensen van de opdrachtgever. Dat kunnen we aan jou overlaten!

  je verdiept je graag in duurzame technieken

  Steeds meer traditionele installaties worden vervangen door duurzame zonnepanelen, warmtepompsystemen of energiezuinige ventilatiesystemen. Het is voor jou een sport om nieuwe technieken te onderzoeken en toe te passen. Zodat je bijdraagt aan de toekomst.

  vind je vacature