cao installatietechniek bedrijven engineer legt iets uit aan monteur

cao installatietechniek en bedrijven

Bij welke bedrijven kan je werken in de installatietechniek? Welke cao geldt in dit vakgebied? En kan je ook aan de slag als zzp’er? Ontdek alle antwoorden over installatietechniek bedrijven en cao installatietechniek.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • cao installatietechniek en bedrijven
 • Welke installatietechniek bedrijven zijn er?

  Er zijn verschillende soorten bedrijven die zich bezighouden met de installatietechniek. Deze bedrijven zorgen ervoor dat installatietechnische systemen in gebouwen worden ontworpen, gebouwd en onderhouden. Je kan kiezen voor grote, landelijke bedrijven, maar ook voor regionale spelers. Hier een overzicht van bedrijven in de installatietechniek:

  • Installatiebedrijven / installateurs
  • Bouwbedrijven en aannemers
  • Adviesbureaus en ingenieursbureaus
  • Detacheringsbureaus

  Zoek je veel afwisseling in je werk? Denk dan eens aan detachering bij koen. Je bent in vaste dienst bij ons en werkt voor verschillende opdrachtgevers. Zo kom jij in een groeiversneller.

  Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

  Welke cao heeft de installatietechniek?

  Ga je werken in de installatietechniek, dan is meestal de CAO Technisch Installatiebedrijf Metaal & Techniek van toepassing. Hierin staan afspraken over onder andere loon, toeslagen, vakantie, pensioen, werktijden en overwerk.

  Werk je via een detacheringsbureau? In dat geval val je onder de CAO voor Uitzendkrachten (ABU). Je hebt recht op gelijk loon voor gelijk werk. Ook krijg je dezelfde toeslagen, periodieken en eenmalige uitkeringen. Je kan als gedetacheerde niet minder verdienen dan je collega’s bij de opdrachtgever met dezelfde functie. Meer verdienen mag wel en daarom ligt je salaris bij koen vaak hoger. We snappen wat je waard bent.

  Gelijk loon voor gelijk werk is vastgelegd in de inlenersbeloning. Deze komt voort uit het loonvoorschrift van de Wet allocatie arbeid door intermediairs (Waadi). Per 1 januari 2023 bestaat de inlenersbeloning uit 10 pijlers. Dit is bepaald in artikel 16 van de CAO voor Uitzendkrachten (ABU).

  cao installatietechniek bedrijven engineers bij elektrotechnische installatie

  vind jouw vacature

  Zoek jij afwisseling én zekerheid in je werk? Bij koen doe je uitdagende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Gewoon vanuit een vast contract. Zo versnel je jouw groei.

  Kan je als zzp’er in de installatietechniek werken?

  Op de schaarse arbeidsmarkt heb je als specialist in de installatietechniek de touwtjes in handen. Door deze luxepositie kan je óók als zelfstandige werken in de installatietechniek. Dat betekent meer vrijheid en flexibiliteit, maar ook meer verantwoordelijkheden.

  De ene maand verdien je misschien het dubbele vergeleken in loondienst, terwijl je de andere maand geen werk hebt. Met die onzekerheid moet je kunnen omgaan.

  Daarnaast ben je als zelfstandige niet alleen meer de technische professional. Je houdt je ook bezig met acquisitie, onderhandelen, netwerken en administratie. Heb je daar geen zin in, maar wil je wél afwisseling in je werk? Combineer het beste van beide werelden en kom werken in de installatietechniek via koen. Je komt in vaste dienst en wij regelen uitdagende projecten voor je bij verschillende opdrachtgevers.

  dit doet koen voor jou

  Jij wil vooruit. Voorop lopen in je vak. Wij zijn koen en begrijpen dat. Daarom geven we jou uitdagende opdrachten.

  Je gaat voor verschillende bedrijven in de installatietechniek aan de slag. Zo versnel je jouw groei. Je komt in vaste dienst bij ons. We denken met je mee en creëren mooie kansen voor jou.

  Het contact is informeel en laagdrempelig. Alles draait om jouw ontwikkeling. Je kan bijvoorbeeld de HIT-E of HIT-W volgen op onze kosten. Je maakt deel uit van een hoogwaardige groep professionals die kennis en ervaring met elkaar uitwisselen.

  vind je vacature