misvattingen detacheren

Misvattingen over detacheren, wat klopt wel en niet?

Er bestaan veel misvattingen over detacheren. Terwijl deze manier van werken ideaal is voor avontuurzoekers die voorop willen lopen. Je werkt bij verschillende opdrachtgevers, maar bent in dienst bij een detacheringsbureau. Bij koen kan jij jezelf eigenlijk zien als een zzp’er met alle zekerheden van een vaste werkgever. Ontdek maar eens hoe het echt zit met de misvattingen.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • detachering
 • Misvattingen over detacheren, wat klopt wel en niet?
 • 10 misvattingen over detacheren

  bij detachering verdien ik minder

  Niet waar. Je krijgt minimaal het salaris dat je ook zou krijgen bij de opdrachtgever. Dat is wettelijk zo geregeld.

  Bij koen verdien je vaak meer, omdat je als interimprofessional echt wel wat in huis moet hebben. Van ervaring tot drive en lef. Dat vertaalt zich ook in een hoger salaris. Wij snappen wat jij waard bent.

  Ook als je even geen project hebt, betalen we 100% van jouw salaris uit.

  bij detachering zijn de arbeidsvoorwaarden slechter

  Bij een detacheringsbureau krijg je een normale arbeidsovereenkomst (in tegenstelling tot een uitzendovereenkomst).

  De voorwaarden zijn minstens zo goed en vaak genoeg beter dan elders. Denk aan veel opleidingsmogelijkheden, een leaseauto en 100% loondoorbetaling als je zonder opdracht zit. Zo doen we het tenminste bij koen.

  bij detachering kan ik me minder snel ontwikkelen

  Integendeel. De afwisselende projecten in combinatie met veel ontwikkelmogelijkheden zorgen ervoor dat jij je in rap tempo ontwikkelt.

  Een opleidingstraject volgen om door te groeien? Dat kan bij koen. Na jouw opleiding kan je bij een volgende opdracht meteen je nieuwe functie uitvoeren.

  Wanneer je rechtstreeks in dienst bent bij een opdrachtgever, is doorgroeien lastiger. Je bent dan afhankelijk van de posities die vrijkomen in dat bedrijf.

  vacatures bij koen zijn de overblijfselen en minder exclusief

  Komen vacatures pas bij koen als een bedrijf ze zelf niet ingevuld krijgt? Ook daar is geen sprake van. Rechtstreeks bij een bedrijf in dienst betekent geen betere functie of hogere waardering.

  Opdrachtgevers zoeken bij koen echte specialisten zoals jij voor hun project. De vacatures bij koen zijn dus juist specifieker.

  Ook gaat koen vaak een exclusieve samenwerking aan met opdrachtgevers. Dan krijgen wij vacatures die andere bedrijven niet mogen aanbieden.

  bij detacheerders ben ik een nummertje

  Juist persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Je bent een volwaardige collega bij koen. Daarbij staat jouw groei voorop. We denken vanuit jouw ambities en vinden daar mooie projecten bij. Omdat we het goede gesprek voeren, weten we precies wat jij wilt en wat bij je past.

  Andersom leer je ons ook goed kennen. Je bent steeds in contact met je vaste contactpersoon. Daarnaast ontmoet je andere professionals bij koen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Leuke uitjes? Zorgen we voor.

  detacheerders verdienen aan mij

  Dat klopt. Elke werkgever verdient aan je kennis en expertise, ook als je ergens rechtstreeks in dienst bent.

  koen maakt veel kosten en is verantwoordelijk voor honderden banen en dus lonen. Dan is het ook leuk als daar een beetje winst tegenover staat.

  Van die winst profiteer jij ook weer. In de vorm van een hoger salaris dan gemiddeld en volop ontwikkelmogelijkheden bijvoorbeeld. Win-win dus.

  bij detachering krijg ik nooit binding met de opdrachtgever

  Dat is helemaal aan jou. Voor iedereen is het prettig dat jij je snel thuis voelt bij de opdrachtgever. Daarom ben je bij de meeste opdrachtgevers gewoon onderdeel van het team.

  En hadden we al gezegd dat we projecten vinden die aansluiten bij je ambities? Zo zorgen we dat het project jou echt aantrekt en is de binding gemakkelijker gemaakt.

  bij detachering heb ik geen collega’s en val ik buiten de boot

  Sta je eigenlijk tussen twee bedrijven in? Het is maar hoe je er zelf over denkt. Zoals wij het zien, heb je juist twee teams. Je thuisbasis bij koen met andere specialisten om mee te sparren. En natuurlijk je vaste contactpersoon waar je nauw contact mee hebt.

  Daarnaast heb je collega’s op de werkvloer bij de opdrachtgever. De band met koen is hecht. De band met de opdrachtgever meestal ook. Je zit er tenslotte wel minimaal een half jaar, dus hoor je er gewoon helemaal bij.

  bij detachering heb ik geen flexibiliteit

  Bij detacheren heb je juist meer flexibiliteit. Niet alleen omdat je op projectbasis werkt, maar ook omdat koen in heel Nederland opereert.

  Verhuizen naar een andere regio? Geen probleem, dan vinden we daar gewoon projecten voor je. Minder uren werken? Vakantiedagen opnemen? In overleg is er heel veel mogelijk.

  Eigenlijk kan jij jezelf zien als een zzp’er, maar dan met alle zekerheden en voordelen van in loondienst zijn.

  bij detachering heb ik geen regie, het is onzeker waar ik terecht kom

  Vertel ons je ambities en wij zorgen voor projecten die daarbij passen. Bij opdrachtgevers waar jij je op je plek zal voelen. Je maakt van tevoren ook goed kennis met de opdrachtgever.

  Klikt het onverhoopt een keer niet? Dan zoeken we iets anders voor je. Als je aan een project begint, weet je dat die voor een bepaalde periode is. En wat je daarna gaat doen? Dat is het avontuur waarvoor je kiest als je werkt als interimmer.

  Wij begeleiden alles en plaatsen je niet zomaar op een project. Dat bepalen we samen.

  bij koen verdien je vaak meer. Wij snappen wat jij waard bent.

  werken bij koen

  Jij bent de specialist bij koen. Je zet steeds je tanden in een ander project. Zo leer je continu nieuwe organisaties en mensen kennen. Je komt vernieuwende werkwijzen en technieken tegen. Daar leer je van. Op die manier bouw je razendsnel waardevolle ervaring op. Jouw kennis en kunde neem je weer mee naar het volgende project. Bij koen noemen we dat de groeiversneller. Je kan overal naartoe groeien. In de hoogte of juist in de breedte. Net wat jij wilt.

  voorop lopen in je vakgebied

  Vind jouw vacature in de techniek of de publieke sector. Wedden dat jouw nieuwe uitdaging er tussen staat? Ben je opdrachtgever op zoek naar versterking, neem dan vrijblijvend contact op.

  vind jouw vacature