misvattingen detacheren

Misvattingen over detacheren, wat klopt wel en niet?

Er bestaan veel misvattingen over detacheren. Terwijl deze manier van werken juist ideaal is voor avontuurzoekers die voorop willen lopen. Je werkt namelijk bij verschillende opdrachtgevers, maar bent in dienst bij de detacheerder. Bij koen kan jij jezelf eigenlijk zien als een zzp’er met alle zekerheden en voordelen van in loondienst zijn. We zetten de belangrijkste misvattingen op een rijtje.

wat is detachering ook alweer?

Werk je bij koen, dan bijt jij je vast in projecten die minimaal een half jaar duren. Bij verschillende opdrachtgevers die jou inhuren. Dat doe je vanuit een vast contract bij koen. Is het project afgerond of ben je uitgeleerd? Dan ga je door naar het volgende project. Waar je jouw kennis en kunde weer kan versterken. Net als een zzp’er, maar dan met de voordelen van een vast salaris, uitbetaling bij ziekte en goed pensioen.

En de projecten? Die vinden wij voor je op basis van jouw ambities. Dat gaat in goed overleg. Je krijgt gewoon doorbetaald als je tussen twee opdrachten in zit. Ook krijg je de kans opleidingen, trainingen en e-learnings te volgen. Daar maken we samen een ontwikkelplan voor. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis. Jouw inzichten deel je met de opdrachtgever, zodat die zich ook verder ontwikkelt en het project een succes wordt.

bij koen verdien je vaak meer. Wij snappen wat jij waard bent.

10 misvattingen over detacheren

Bij detachering verdien ik minder

Niet waar. Veel detacheerders betalen minimaal het salaris dat je ook zou krijgen bij de opdrachtgever. En bij koen verdien je vaak meer, omdat je als interimprofessional echt wel wat in huis moet hebben. Van ervaring tot drive en lef. Dat vertaalt zich ook door in een hoger salaris. Wij snappen wat jij waard bent. Ook als je even geen project hebt, betalen we 100% van jouw salaris uit.

Bij detachering zijn de arbeidsvoorwaarden slechter

Bij interimorganisaties krijg je een normale arbeidsovereenkomst (in tegenstelling tot een uitzendovereenkomst). koen volgt de cao die in jouw vakgebied geldt. De voorwaarden zijn minstens zo goed en vaak zelfs nog beter dan elders. Denk aan onze secundaire arbeidsvoorwaarden zoals veel opleidingsmogelijkheden, een leaseauto en 100% loondoorbetaling bij ziekte.

Bij detachering kan ik me minder snel ontwikkelen

Integendeel. De afwisselende projecten in combinatie met onze ontwikkelmogelijkheden zorgen ervoor dat jij je in rap tempo ontwikkelt. Sneller dan in dienst bij een bedrijf op één functie.

Een opleidingstraject volgen om door te groeien? Dat kan bij koen. Na jouw opleidingstraject kan je bij een volgend project de functie uitoefenen waarin je gekwalificeerd bent. Wanneer je rechtstreeks in dienst bent bij een opdrachtgever, is doorgroeien lastiger. Je bent dan afhankelijk van de posities die vrijkomen in dat bedrijf.

We noemen werken bij koen niet voor niets de groeiversneller. koen bedient veel verschillende opdrachtgevers in jouw vakgebied. Je leert steeds nieuwe bedrijven, mensen en werkwijzen kennen. Zo versnel je jouw ontwikkeling. Bij koen kan je overal naartoe groeien. Verdiepen, verbreden of de ladder op. Wat jij wilt. Je hebt toegang tot verschillende trainingen, opleidingen en e-learnings.

Vacatures bij koen zijn de overblijfselen en minder exclusief

Komen vacatures pas bij koen als een bedrijf ze zelf niet ingevuld krijgt? Ook daar is geen sprake van. Rechtstreeks bij een bedrijf in dienst betekent geen betere functie of hogere waardering. Opdrachtgevers zoeken bij koen echte specialisten zoals jij voor hun project. De vacatures bij koen zijn dus juist specifieker. Ook gaat koen vaak een exclusieve samenwerking aan met opdrachtgevers. Dan krijgen wij vacatures die andere bedrijven niet mogen aanbieden.

Bij detacheerders ben ik een nummertje

Juist persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Je bent een volwaardige collega bij koen. Daarbij staat jouw groei voorop. We denken vanuit jouw ambities en vinden daar mooie projecten bij. Omdat we het goede gesprek voeren, weten we precies wat jij wilt en wat bij je past. Andersom leer je ons ook goed kennen. Je bent steeds in contact met je vaste contactpersoon. Daarnaast ontmoet je andere slimmeriken bij koen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Leuke uitjes? Zorgen we voor.

Detacheerders verdienen aan mij

Dat klopt. Elke werkgever verdient aan je kennis en expertise, ook als je rechtstreeks in dienst bent. koen maakt veel kosten en is verantwoordelijk voor honderden banen en dus lonen. Dan is het ook leuk als daar een beetje winst tegenover staat. Van die winst profiteer jij ook weer. In de vorm van een hoger salaris dan gemiddeld en volop ontwikkelmogelijkheden bijvoorbeeld. Win-win dus.

Bij detachering krijg ik nooit binding met de opdrachtgever

Dat is helemaal aan jou. Voor iedereen is het prettig dat jij je snel thuis voelt bij de opdrachtgever. Daarom ben je bij de meeste opdrachtgevers gewoon onderdeel van het team. En hadden we al gezegd dat we projecten vinden die aansluiten bij je ambities? Zo zorgen we dat het project jou echt aantrekt en is de binding gemakkelijker gemaakt.

Bij detachering heb ik geen collega’s en val ik buiten de boot

Sta je eigenlijk tussen twee bedrijven in? Het is maar hoe je er zelf over denkt. Zoals wij het zien, heb je juist twee teams. Je thuisbasis bij koen met andere slimmeriken om mee te sparren. En natuurlijk je vaste contactpersoon waar je nauw contact mee hebt. Daarnaast heb je collega’s op de werkvloer bij de opdrachtgever. De band met koen is hecht. De band met de opdrachtgever meestal ook. Je zit er tenslotte wel minimaal een half jaar, dus hoor je er gewoon helemaal bij.

Bij detachering heb ik geen flexibiliteit

Bij detacheren heb je juist meer flexibiliteit. Niet alleen omdat je op projectbasis werkt, maar ook omdat koen in heel Nederland opereert. Verhuizen naar een andere regio? Geen probleem, dan vinden we daar gewoon projecten voor je. Minder uren werken? Vakantiedagen opnemen? In overleg is er heel veel mogelijk. Eigenlijk kan jij jezelf zien als een zzp’er, maar dan met alle zekerheden en voordelen van in loondienst zijn.

Bij detachering heb ik geen regie, het is onzeker waar ik terecht kom

Vertel ons je ambities en wij zorgen voor projecten die daarbij passen. Bij opdrachtgevers waar jij je op je plek zal voelen. Je maakt van tevoren ook goed kennis met de opdrachtgever. Klikt het onverhoopt een keer niet? Dan zoeken we iets anders voor je. Als je aan een project begint, weet je dat die voor een bepaalde periode is. En wat je daarna gaat doen? Dat is het avontuur waarvoor je kiest als je werkt als interimprofessional. Wij begeleiden alles en plaatsen je niet zomaar op een project. Dat bepalen we samen.

voorop lopen in je vakgebied

Dan zit je goed bij koen. Vind jouw vacature in de techniek, de publieke sector of de ICT. Wedden dat jouw nieuwe uitdaging er tussen staat? Ben je opdrachtgever op zoek naar versterking, neem dan vrijblijvend contact op.

vind jouw vacature

meer ontdekken