voordelen detacheren

de voordelen van detacheren volgens onze professionals

Mohamed Bendada, Edith van Dijk en Joost Smeulders kozen bewust voor detacheren. Zij zijn vast bij koen in dienst en versterken opdrachtgevers op projectbasis. Hoe bevalt dat en wat maakt detacheren zo interessant voor hen? Zij vertellen jou alles over de voordelen van detacheren.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • detachering
 • de voordelen van detacheren volgens onze professionals
 • het voelt als thuiskomen

  Detacheren of rechtstreeks in dienst? Over beide kunnen Edith, Joost en Mohamed meepraten. Al wilde Mohamed eerst niet via detachering werken. Dat vond hij te onzeker. Eenmaal op de website van koen las hij wat werken bij koen inhoudt en wat je krijgt. Toen leek het deze werkvoorbereider installatietechniek toch wel interessant. “Ik hou van afwisseling in mijn werk en wil niet tot mijn 67e bij één bedrijf zitten.”

  “Bij verschillende opdrachtgevers werken, maar toch de zekerheid van een vast contract. Dat sprak me aan,” vervolgt hij. “Het contact met koen was heel prettig. Het ging over wat ik kon bereiken, wat ik wilde, waar ik me prettig bij voelde. Dat gaf me hoop, dat er een werkgever was die mij zou ondersteunen daarin. Consultant Pieter heette me welkom bij de familie. Dat gevoel had ik. Er was niets geforceerds aan, het voelde echt als thuiskomen.”

  "Jij bent de specialist en kan daarom interessantere projecten doen.”
  Joost

  Eigen keuze

  koen regelde meerdere gesprekken bij opdrachtgevers voor Mohamed. Hij koos voor het Y-towers project in Amsterdam-Noord bij opdrachtgever Homij. Het grootste bouwproject van dit moment. Hier heeft hij het sinds november 2020 helemaal naar zijn zin.

  Het vinden van een uitdagend project ging heel soepel. En na afloop? Dan gaat Mohamed door naar het volgende project. Dat is juist een van de voordelen van werken op interimbasis. “Zo leer je diverse werkwijzen en systemen kennen. Elk bedrijf is qua communicatie anders, dus daar leer je ook veel van. Je pikt onderweg van alles op en ontwikkelt je snel. Ook ga je zo makkelijker mee met de tijd, met alle vernieuwingen in het vak.”

  Serieuzer genomen

  Ook voor Joost staat de afwisseling voorop. Sinds mei 2019 werkt hij bij koen als beleidsmedewerker en projectleider ruimtelijke ontwikkeling. “Je kijkt mee in diverse keukens. Zo ontdek je wat je leuk vindt en overal neem je weer kennis en kunde mee.”

  Hij gaat verder: “Als externe word je ook serieuzer genomen lijkt het. Jij bent de specialist en kan daarom interessantere projecten doen. Ook is het eenvoudiger om te bewaken wat je wel en niet doet. De waan van de dag wordt sneller door interne medewerkers opgepakt, zodat je focus kan houden op je opdracht.”

  Het artikel gaat hieronder verder.

  Eigen sparringpartner

  Met je vaste contactpersoon bij koen bespreek je alles. Van je ambitie en opleidingsmogelijkheden tot alle organisatorische zaken. Joost: “Mijn contactpersoon Nicole is echt een partner in crime. Zij geeft heel goed bij de opdrachtgever aan wat mijn ambities zijn en hoe schaars mijn profiel is. Zo was mijn eerste project bij de gemeente Bernheze bijvoorbeeld een mooie kans om me te ontwikkelen in de Omgevingswet.”

  Avontuur opzoeken

  Toen dat project stopte, kon hij terecht bij de gemeenten Halderberge en Meierijstad. Sinds 2021 zit Joost volledig bij Meierijstad. Deze klus, met ook de focus op de Omgevingswet, past bij zijn ambities. “Nicole heeft zich ervoor ingespannen om mij daar fulltime op project te krijgen. Samen besproken we de strategie om dat te realiseren.” Wat Joost hierna gaat doen, is nog onbekend. Dat is het avontuur dat je aangaat als je kiest voor werken op projectbasis.

  "Het zijn echt de mensen die het verschil maken. Alles is bespreekbaar en ik ervaar veel flexibiliteit bij koen."
  Edith

  Van interim naar vast

  Ook Edith koos bewust voor werken als interimprofessional bij koen. Ze heeft al aan verschillende bureaus geproefd. Drie jaar geleden benaderde koen haar voor een parttime klus bij de gemeente Overbetuwe als projectleider Omgevingswet.

  De rest van de week werkte ze via een ander bureau bij een andere gemeenten. Ook is ze politiek actief in Noord-Brabant. Eerst als gemeenteraadslid in Eindhoven. In die hoedanigheid was ze lid van de commissie Ruimte en Wonen van de VNG. Nu is ze lid van de provinciale staten in Brabant. Via haar netwerk ging Edith weer fulltime aan de slag bij een gemeente.

  Meer verdienen

  Helaas was groei qua salaris niet mogelijk binnen deze gemeente. “Ik wilde minder druk, minder gaan werken, alleen niet minder verdienen,” legt ze uit.

  Bij gemeenten is het lastig om te onderhandelen over een salaris dat boven je schaal ligt. Ook als je werk doet van die hogere schaal. Het functiehuis is vaak conservatief. Bij koen verdien je meer. Het draait om de kennis en kunde die je meebrengt en niet om welke schaal een functie toevallig ooit gekregen heeft.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  dit is werken bij koen

  Accepteer de marketing-cookies en schakel je Adblocker uit om deze video te bekijken

  Veel flexibiliteit

  Oude liefde roest niet, zo blijkt. Sinds januari 2020 is Edith weer terug bij koen. “Het contact met koen is altijd leuk en warm gebleven. Het zijn echt de mensen die het verschil maken.” Toen Edith aangaf weer te willen werken op projectbasis, kreeg ze een mooi aanbod van koen.

  “Ik ben nu 56 en wil meer van het leven genieten. Ook wil ik meer tijd besteden aan mijn politieke bijdrage. Bij koen kan dat. Alles is bespreekbaar en ik ervaar veel flexibiliteit.” Besluit je morgen om te verhuizen? Geen probleem, dan gaat koen gewoon op zoek naar projecten in je nieuwe regio.

  Relaties opbouwen

  Wat moet je in huis hebben om als interimprofessional aan de slag te gaan? Het helpt als je lef hebt en wendbaar bent. Je gaat tenslotte van de ene plek naar de andere. Daardoor moet je ook snel kunnen inzien hoe de hazen lopen in de organisatie.

  “Door goed in te schatten welke mensen je nodig hebt en relaties op te bouwen, kan je jouw project tot een succes brengen. Dat gaat verder dan alleen werkinhoud”, weet Joost.

  "Bij verschillende opdrachtgevers werken, maar toch de zekerheid van een vast contract. Dat sprak me aan."
  Mohamed

  Erbij horen

  Wat velen zich afvragen, is of je er wel bij hoort als je op projectbasis werkt. Het is maar hoe je het zelf inricht volgens Joost. “Opdrachtgevers staan ervoor open dat je onderdeel van het team wordt. Tijdelijk of niet. Als je investeert in de samenwerking en een open houding hebt tegenover je collega’s, dan hoor je er gewoon helemaal bij.”

  Jij bent de specialist die het team helpt om zich verder te ontwikkelen. Je deelt tenslotte jouw inzichten en ervaringen tijdens het project. Natuurlijk heb je bij koen ook collega’s. Je vaste contactpersoon, maar ook andere professionals zoals jij om ervaringen mee uit te wisselen.

  Enthousiast geworden?

  Zie jij het wel zitten om net als Edith, Joost en Mohamed op projectbasis te werken? Bij koen krijg je afwisseling én zekerheid. Vind jouw vacature in de techniek of het publieke domein. Of kom eens vrijblijvend koffiedrinken.

  vind je vacature

  Nieuw
  Nieuw

  service engineer

  Ben jij woonachtig in de omgeving van Veenendaal en op zoek naar een prachtige functie als service engineer? Dan heeft koen de baan voor jou!

  Gepubliceerd 28 september 2023
  • High Tech
  • HBO Bachelor
  • € 3.900,−
  • Veenendaal
  • 1 - 3 jaar
  Nieuw
  Nieuw

  service monteur

  Je houdt van afwisseling en werkt bij verschillende bedrijven aan machines, intelligente apparaten of industriële controlesystemen.

  Gepubliceerd 28 september 2023
  • High Tech
  • MBO - 4
  • € 3.500,−
  • Veenendaal
  • 1 - 3 jaar
  Nieuw
  Nieuw

  mechatronisch monteur

  Ben jij op zoek naar een prachtige baan als mechatronisch monteur? Je werkt aan automatiseringssystemen, intelligente apparaten of industriële controlesystemen.

  Gepubliceerd 28 september 2023
  • High Tech
  • MBO - 3
  • € 3.200,−
  • Veenendaal
  • 1 - 3 jaar