voordelen detacheren

de voordelen van detacheren volgens onze professionals

Mohamed Bendada, Edith van Dijk en Joost Smeulders kozen bewust voor detacheren. Zij zijn vast bij koen in dienst en versterken opdrachtgevers op projectbasis. Hoe bevalt dat en wat maakt detacheren zo interessant voor hen? Zij vertellen jou alles over de voordelen van detacheren.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • detachering
 • de voordelen van detacheren volgens onze professionals
 • het voelt als thuiskomen

  Detacheren of rechtstreeks in dienst? Over beide kunnen Edith, Joost en Mohamed meepraten. Al wilde Mohamed eerst niet via detachering werken. Dat vond hij te onzeker. Eenmaal op de website van koen las hij wat werken bij koen inhoudt en wat je krijgt. Toen leek het deze werkvoorbereider installatietechniek toch wel interessant. “Ik hou van afwisseling in mijn werk en wil niet tot mijn 67e bij één bedrijf zitten.”

  “Bij verschillende opdrachtgevers werken, maar toch de zekerheid van een vast contract. Dat sprak me aan,” vervolgt hij. “Het contact met koen was heel prettig. Het ging over wat ik kon bereiken, wat ik wilde, waar ik me prettig bij voelde. Dat gaf me hoop, dat er een werkgever was die mij zou ondersteunen daarin. Consultant Pieter heette me welkom bij de familie. Dat gevoel had ik. Er was niets geforceerds aan, het voelde echt als thuiskomen.”

  "Jij bent de specialist en kan daarom interessantere projecten doen.”
  Joost

  Eigen keuze

  koen regelde meerdere gesprekken bij opdrachtgevers voor Mohamed. Hij koos voor het Y-towers project in Amsterdam-Noord bij opdrachtgever Homij. Het grootste bouwproject van dit moment. Hier heeft hij het sinds november 2020 helemaal naar zijn zin.

  Het vinden van een uitdagend project ging heel soepel. En na afloop? Dan gaat Mohamed door naar het volgende project. Dat is juist een van de voordelen van werken op interimbasis. “Zo leer je diverse werkwijzen en systemen kennen. Elk bedrijf is qua communicatie anders, dus daar leer je ook veel van. Je pikt onderweg van alles op en ontwikkelt je snel. Ook ga je zo makkelijker mee met de tijd, met alle vernieuwingen in het vak.”

  Serieuzer genomen

  Ook voor Joost staat de afwisseling voorop. Sinds mei 2019 werkt hij bij koen als beleidsmedewerker en projectleider ruimtelijke ontwikkeling. “Je kijkt mee in diverse keukens. Zo ontdek je wat je leuk vindt en overal neem je weer kennis en kunde mee.”

  Hij gaat verder: “Als externe word je ook serieuzer genomen lijkt het. Jij bent de specialist en kan daarom interessantere projecten doen. Ook is het eenvoudiger om te bewaken wat je wel en niet doet. De waan van de dag wordt sneller door interne medewerkers opgepakt, zodat je focus kan houden op je opdracht.”

  Het artikel gaat hieronder verder.