jeugdconsulent opleiding

hoe word je jeugdconsulent (opleiding en baankansen)?

Jeugdconsulent worden, welke opleiding heb je dan nodig? Als jeugdconsulent kom jij in actie bij (ernstige) gezinsproblemen. Zo help je jongeren verder en bouw je aan hun toekomst. Het is een uitdagende en betekenisvolle functie. Maar wat moet je doen om een functie als jeugdconsulent te mogen vervullen? Ontdek met welke opleiding je deze functie verovert.

 • TEG Multisite Sites
 • koen
 • werken bij de overheid
 • hoe word je jeugdconsulent?
 • welke opleiding heb je nodig als jeugdconsulent?

  Om jeugdconsulent te worden kun je een aantal opleidingen volgen. Onderstaande hbo-opleidingen sluiten aan bij het werk als jeugdconsulent:

  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)
  • Social Work (SW)
  • Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH)
  • Ecologische Pedagogiek
  • Overige opleidingen gespecialiseerd in jeugdzorg.

  Daarnaast kan je met verschillende trainingen jouw competenties versterken.

  welke certificering heb je nodig als jeugdconsulent?

  Naast de juiste opleiding moet je als jeugdconsulent SKJ geregistreerd zijn. Dit houdt in dat je geregistreerd staat bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) als jeugdprofessional. Zo laat je zien dat je de ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden aan jeugd in complexe situaties.

  Steeds meer gemeentes vragen hierom. Zonder SKJ-certificaat is erg lastig om als jeugdconsulent te werken. Bij koen krijgen professionals jaarlijks een opleidingsbudget van € 1.250,- per jaar. Deze kan jij bijvoorbeeld inzetten om je SKJ-certificaat te bemachtigen. Via de website van SKJeugd kan je het SKJ certificaat halen.

  Het artikel gaat hieronder verder.

  waar kom je terecht als jeugdconsulent?

  Als jeugdconsulent ga je aan de slag in het sociaal domein van gemeenten. Jouw taken hebben alles te maken met jeugd helpen bij complexe problemen. Dit kan te maken hebben met (v)echtscheidingen, mishandelingen of misbruik. Maar ook met andere vormen die de rust en veiligheid van het kind aantasten. Jij zorgt voor de juiste hulp, zodat jongeren (weer) aan hun toekomst kunnen bouwen.

  werken bij koen als jeugdconsulent

  Bij koen werk je aan uitdagende opdrachten binnen gemeenten. Op projectbasis, maar dan wel met een vast contract. Wij zorgen dat jij als jeugdconsulent terecht komt bij een gemeente die bij jou past. Dat kan door onze grote netwerk. Bij koen heb je zekerheid, maar ook variatie in het werk wat je doet.

  Daarnaast kan jij je via opleidingsmogelijkheden zoals cursussen, trainingen of opleidingen verder ontwikkelen en specialiseren. Denk bijvoorbeeld aan een training adviesvaardigheden of succesvol beïnvloeden. Zo zorg jij ervoor dat jouw kennis en kunde voorop loopt.

  aan de slag als jeugdconsulent bij koen

  Zie jij de functie jeugdconsulent wel zitten? Een jeugdconsulent bij koen is van onschatbare waarde. Bekijk hier direct de jeugdconsulent vacatures. Staat de juiste vacature er niet tussen? Laat van je horen. Wij zijn altijd op zoek naar ambitieuze en enthousiaste jeugdconsulenten. Van starter tot ervaren specialist.

  meer ontdekken